un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Băuturi scumpe

17 Sep 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Am fost uimit să descopăr în Istanbul un whisky Johnny Walker de 2750 de euro sticla. Nu fusesem încă în Amsterdam.

Richard Hennesy-ul din imagine era 2900 de euro.

Courvoisier? 2500 euro.

Balvenie de 40 de ani? Aproximativ 3500 de euro, iar Gledfiddich-ul din stânga era aproape 3000 de euro, deşi era mult mai tânăr. Balvenie de 40 de ani! Am unul de 21 de ani acasă, am văzut cândva de 30 de ani la 400 de euro sticlă, dar nu mă gândeam că există şi de 40 de ani din acest whisky excelent şi mult premiat la concursurile internaţionale.

Nu înţeleg ce caută în aeroport astfel de sticle. Ai uitat să cumperi pileala pentru acasă, aşa că iei din aeroport o sticlă de 3000 de euro? Ai nevoie de un cadou scump pentru cineva, dar ai amânat cumpărarea lui pentru aerosport? Înţeleg să găseşti astfel de finețuri în magazinele specializate, dar în aeroport, ca să alergi cu ele spre boarding în pungă?

    9 comentarii

  1. Ma gandesc ca e vorba de targetare. In aeroport sunt oameni care au bani. Dar zic ca e mai mult de design, ca doar is puse frumos in vitrina, luminate, ca un exponat de muzeu.

    Oare daca spargi o sticla din greseala, platesti? :D

      (Citează)

  2. Eu zic ca mai sunt cazuri in care oamenii cu bani pleaca spre o destinatie in graba si nu mai apuca sa cumpere un cadou/atentie pentru persoana la care se duc, asa ca il cumpara din aeroport.

      (Citează)

  3. Sunt mulți cei care zboară foarte mult în interes de afaceri și ajung să stea prin aeroporturi mai mult decât prin orașele în care călătoresc. Pentru ei, și nu-s puțini, sunt asemenea „oferte”.

      (Citează)

  4. pentru unii e un mizilic :) vezi cati rusi miliardari sunt si cu atat mai mult multi milionari. in euro si dolari.

      (Citează)

    • @Mihai: cine-i milionar nu cred ca se inghesuie prin terminale cu pungile de cumparaturi in mana la boarding. Iar cine e pasionat de astfel de bauturi fine, le poate obtine oriunde, in orice tara, ca doar si la noi exista magazine care aduc asa ceva.

        (Citează)

  5. Prima sticla de Henessy o “cunosc” Pretul se datoreaza si ambalajului, sticla fiind dintr-un cristal foarte special. Sursa: socrul meu lucreaza intr-un laborator care a analizat cristalul pentru ca la un momentdat aveau pb cu puritatea.

      (Citează)

  6. ca sa epatezi, sa fii vazut! treci pe acolo, sa te vada lumea ca mergi cu 1st class :) vezi si clipul asta (am mai comentat noi la el) http://www.youtube.com/watch?v=J1OqqQ8hBXk&feature=share

      (Citează)

  7. eu am dat peste un Louis XIII de Rémy Martin la 4000 EUR/litru, sticla având 1,5 litri.
    bănuiesc că nici în cazul tău nu oferau degustare :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus