un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Robotul glumeț

7 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Roverul Curiosity a aterizat cu bine pe Marte şi toate sistemele sunt funcţionale. Gândiţi-vă aşa: robotul a decolat de pe Pământ cu o rachetă, a călătorit câteva sute de milioane de kilometri până la altă planetă, iar acolo a aterizat complet automatizat după o intrare în atmosferă, cu ajutorul unor paraşute care l-au incetinut de la zbor supersonic şi l-au aterizat la punct fix, exact acolo unde vroiau cercetătorii să ajungă pentru că părea o zonă propice pentru cercetat solul după apă.

Ce altă dovadă a ingineriei de cel mai înalt nivel poate exista? A fizicii și matematicii ca aplicație practică? Mai zic doar că roverele anterioare, Opportunity şi Spirit, au ajuns pe Marte în 2004, durata lor de viaţă fiind estimată la doar 90 de zile. Opportunity este încă funcțional 8 ani mai târziu, iar Spirit s-a oprit prin 2010.

Uitaţi-vă şi la tweet-urile de mai jos de pe contul oficial @MarsCuriosity. Asta înseamnă să faci o comunicare potrivită canalului.

  2 comentarii

 1. De ce nu au trimis cu acest robot si acumulatori de rezerva pentru ceilalti doi? :) :)

    (Citează)

 2. Da, stiu eu pe ebay un magazin bun cu asa ceva.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus