un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

7 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Galaxy Tab 7.0 Plus este o tabletă care face parte din gama medie a lui Samsung. Aş putea spune banală, dacă n-ar fi în cutie nişte accesorii de zile mari, care o fac un exemplu de mobilitate, aşa cum ar trebui să fie orice tabletă vândută acum.

Specificaţii: 7 inci 1024 x 600 px; procesor la 1,2 GHz cu 1 GB memorie RAM; rulează Android 3.2; cameră 3 megapixeli cu înregistrare 720p, plus cameră frontală de 2 Mpx; GPS, baterie 4000 mAh, 345 grame; conector propriu Samsung, 3G și WiFi, card microSD.

Am găsit-o în oferta Evomag la 1674 lei.

ACCESORII
Aşa cum vă spuneam, cutia este plină cu accesorii foarte bune. Am avut incluse următoarele:

  • husă piele tip pouch
  • husă dură tip copertă de carte
  • încărcător auto
  • suport auto pentru prindere în parbriz
  • dock pentru birou
  • tastatura pentru birou
  • cablu de transfer de date, adaptor de priză

Este un pachet complet. Nu cred c-ai vrea mai multe cu o tabletă, poate doar o boxă high-tech, așa cum face Logitech unele.

Husa de piele este cea în care am ţinut mereu tableta. Este moale, subţire, accesoriul perfect pentru ţinut tableta în mod uzual. Husa dură este bună pentru tranportat tableta la un drum mai lung, de exemplu în rucsac într-o excursie sau în maşină când poate o mai scapi pe jos.


Dock-ul de birou îţi transformă tableta într-o ramă foto. Sau măcar o ţine fixă astfel încât îi poţi apăsa ecranul fără să o ţii cu mâna. Desigur, o şi încarcă, ba chiar dock-ul are ieşire pentru boxe, astfel încât poţi conecta tableta la un sistem audio mai complex. Din păcate, nu poate ţine tableta şi în mod landscape, ca să te uiţi la un film pe ea.

Tastatura este mare şi albă. Singura problemă pe care o am cu ea este că nu poate ţine tableta şi în poziţie landscape. Nici dock-ul de birou nu poate, dar la tastatură este parcă un pic peste mână să scrii vreun text lung în modul portret. Îmi place că este cauciucată pe spate, astfel încât nu face zgomot pe birou şi nici nu se mişcă de pe acesta.

Suportul de parbriz este de bună calitate şi are o ventuză mare, cu fixare puternică pe sticlă. La o adică îl poţi utiliza şi pe birou, astfel încât să ţii tableta în modul landscape (se răsuceşte pe toate direcţiile în acest suport) dacă vrei să te uiţi la un film. Cu GPS-ul de la bord tableta poate fi un navigator excelent şi chiar am văzut-o folosită de către un taximetrist pentru aşa ceva.

O problemă, ca la toate tabletele Samsung, este folosirea conectorului propriu, nu a unui micro-USB standard. ASta înseamnă că nu poţi încărca tableta de la orice cablu găseşti pe unde te duci şi nici nu poţi transfera oricând fişierele din ea.

CONSTRUCŢIE
Tableta pare robustă. Are 9,96 mm grosime, adică insesizabil mai groasă decât un iPad, iar greutatea este în limitele categoriei 7 inci, ca să spun aşa.

Are doar buton de Power şi cele două de volum, ambele pe partea dreaptă. Conectorul Samsung este pe laterală de jos.

Spatele este alb lucios, foarte asemănător cu SGS III-ul alb, inclusiv cu acea bandă gri pe lateral. Camera este plasată pe colţ, o idee bună la telefoane pentru că-ţi permite să faci fotografii utilizând o singură mână, dar mai puţin semnificativă la tablete, care oricum sunt mari.

Ecranul domină partea frontală, iar deasupra sa se află un LED de stare şi camera video frontală. Sub ecran stă sigla Samsung, care mai degrabă te ajută să-ţi dai seama dacă ţii sau nu invers tableta.

PERFORMANŢĂ
Din păcate rulează doar Android 3.2, acesta fiind unul dintre cele două minus-uri ale tabletei. Android 4.0 a venit cu multe îmbunătăţiri şi, la fel de important, multe programe rulează doar pe această versiune, aşa că mi-ar fi plăcut ca Samsung să o vândă actualizată la zi. Nu ştiu dacă va avea disponibil un update viitor.

Tableta nu excelează la nici un capitol. Ecranul este luminos şi afişează bine culorile, dar nu se ridică la înălţimea celui de pe Tab 7.7, care este un Super AMOLED PLus. Cu alte cuvinte, am văzut şi mai bune, am văzut şi mai rele.

Similar şi cu performanţa. Rulează clipuri 1080p, rulează bine programele uzuale. Bateria? Ţine două zile de utilizare, iar dacă activezi Airplane Mode ţine două luni până să se descarce singură, dar din nou, am văzut şi mai bine, am văzut şi mai rău.

Un alt punct care nu mi-a plăcut este zona de notificări a interfeţei TouchWiz sau mai bine zis lipsa ei. A făcut Samsung ce-a făcut şi nu mai vezi toate pictogramele notificărilor în bara de stare de jos, ci doar pe cea mai recentă. Îi dai clear acesteia şi îţi apare următoarea notificare, ceea ce este foarte deranjant pentru că nu vezi din prima dacă programul care te interesează a “zis ceva”.

În rest nu mai pot spune multe. E o tabletă normală, care nu iese în evidenţă prin ceva anume. Îţi faci treaba cu ea, dar dacă ai bani mai mulţi poţi cumpăra modele mai bune şi mai performante.

CE E BINE

  • accesorii de calitate

CE E RĂU

  • partea de notificări din interfaţa
  • Android 3.2, nu 4.0

CONCLUZIE
Bună pentru maşină, poate şi pentru cei ce o vor folosi cu dock-ul de birou. Altfel, mergeţi pe seria Tab2, care are Android 4.0. Dacă vreţi să achiziţionaţi un Galaxy Tab 7.0 Plus, asiguraţi-vă întâi că primit pachetul cu toate acele accesorii, că poate sunt mai multe versiuni şi magazinele online nu dau prea multe detalii.

Am găsit-o în oferta Evomag la 1674 lei.

    6 comentarii

  1. Eu am un Galaxy tab 10.1 si nici pana astazi nu a reusit Samsung-ul sa scoată un update oficial Android 4.0

      (Citează)

  2. Eu sunt fan fabiopizza cu blat integral

      (Citează)

  3. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus WiFi a primit update-ul ICS acum cateva zile. Nu mi-e clar daca e vorba de acelsi lucru.

      (Citează)

  4. Cred ca ai dreptate. Era vorba de P6210

      (Citează)

  5. Am si eu aceasta tableta si sunt f multumit de ea . Este mult peste chinezismele ieftine de pe pieata. Galaxy tab 7.2 este un downgrade fata de 7 plus. Singura chestie in plus e ics in rest toate specificatiile sunt sub 7 plus.

    Astept si eu cu nerabdare updete ul la ics. Pana azi nu a aparut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus