un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noroiul strică planurile

12 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Cam asta se întâmplă când un oraÅŸ de 2 milioane de locuitori nu are un spaÅ£iu amplu pentru concerte ÅŸi evenimente. Ziua a doua din festivalul Summer Well s-a anulat pentru că “ploaia abundentă din ultimele zile ÅŸi mai ales de noaptea trecută a făcut ca terenul din jurul scenei să devină nesigur”.

Adică e mult noroi, locaÅ£ia fiind în câmp (“domeniul Stirbey” de lângă Buftea). Cineva care a fost sâmbătă îmi spunea că de la ploaia puternică ÅŸi de la bălÅ£ile formate pur ÅŸi simplu i s-au destrămat balerinii, dezlipindu-se de tot, revenind acasă în picioarele goale. M-am abÅ£inut de la clasicul “aÅŸa-Å£i trebuie dacă porÅ£i balerini”, că nu părea momentul potrivit.

Mai jos sunt fotografii reale de la Summerwell, via Twitter:

Probabil că la Romexpo e prea scump, probabil la fel ÅŸi în parcul Izvor sau Tineretului sau în alte zone largi din oraÅŸ unde s-ar putea Å£ine un concert (parcarea de la Cora?). O ploaie puternică îi duce însă pe organizatori de la “mai puÅ£ini bani” la “nici un ban”. Anularea zilei II sigur atrage un cost imens. FormaÅ£iile au fost deja aduse aici ÅŸi probabil sunt deja plătite, sponsorii nu sunt fericiÅ£i, se vor da oamenilor banii înapoi pe bilete, vor fi pierderi uriaÅŸe pentru că nu se mai vînd bere, suc ÅŸi tot restul…

Poate că de acum diverşii organizatori de astfel de evenimente vor prefera variantă mai scumpă, dar mai sigură, a diverselor locaţii.

    9 comentarii

  1. De fapt, Domeniul Stirbei e un loc superb, foarte bun pentru un festival pe timp de vara. Asta e si ideea, sa vina cu o varianta alternativa la betoanele din Romexpo. Din pacate de data asta nu le-a iesit.

      (Citează)

  2. Eu nu vad nimic tragic. In Hyde Park oamenii se duc incaltati cu cizme la concerte :) Londra- concert- cizme. Si nimeni nu se enerveaza, nimeni nu injura sistemul.

      (Citează)

    • Am fost si eu in Hyde Park. E o mare diferenta sa iesi de la metrou, sa mergi printr-un parc gen Herastrau pe o alee normala si la locul concertului sa pasesti pe iarba. Nici la noi in parcuri nu se face noroi ca la porci dupa o ploaie.

        (Citează)

  3. Peobabil ai fost cand era soare. Ti-am dat poza pe twitter. Oamenii aveau cizme. Era noroi ca la porci.

      (Citează)

    • @Giolly: chiar si in cizme mi se pare o idee proasta. Daca aluneci si cazi in noroi? Sau te stropesc altii? E greu sa mergi si sa te simti bine cand aluneci la fiecare pas.

        (Citează)

  4. eu am fost anul trecut la Summer Well si locatia este foarte buna, dar intr-adevar vremea a fost perfecta pt un festival in aer liber. dar in acelasi gen de locatie si tine si B’Estfest si anul trecut tin minte ca a plouat putin dar nu atat de mult ca zilele astea. totul tine de noroc pana la urma.

      (Citează)

  5. Si totusi majoritatea europenilor nu sufera de asemenea dileme existentiale. Parca prea am devenit, noi romanii, un popor comod.

      (Citează)

  6. Hyde Park ca Hyde Park, dar sa fi vazut ce e pe la Glastonbury…arata in fiecare an exact ca in pozele de mai sus si nu e nici o rusine pentru oameni sa mearga cu cizme si pelerine groase de ploaie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus