un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cântecul dwarfilor din trailerul The Hobbit

12 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Şi că vorbeam de filme, corul din trailerul de la The Hobbit este excelent. Tolkien nu doar că a scris cărţi extraordinare, dar a compus şi poezii ce fac parte din aceastea. Una dintre ele este cântată parţial în trailer. Oare mai găsesc astfel de muzică şi în alte părţi? Are vreun nume?

  4 comentarii

 1. o fi ceva muzica populara irlandeza care sa semene.
  + http://www.youtube.com/watch?v=s9Erdh3XFJ8
  ‘The Tolkien Ensemble (founded in 1995) is a Danish ensemble with the aim to create “the worlds first complete musical interpretation of the poems and songs from The Lord of the Rings”‘

    (Citează)

 2. Abia astept ecranizarea cartii. Am citit-o vara asta. O recomand. Poeziile sunt traduse in romana in carte. :D

    (Citează)

  • @lfcalexandru: citeste-le in engleza, daca poti. Nu doar ca poeziile chiar suna bine acolo, dar Tolkien n-a avut doar o poveste grozava in minte, ci face parte din grupul destul de restrans al scriitorilor cu mare talent la invartit cuvinte. Are niste descrieri si metafore si dialoguri foarte bine facute, chiar daca acestea se vad mai bine in Lord of the Rings si Silmarillion decat in Hobbit, care a fost gandita pentru copii.

     (Citează)

 3. Dragos Geornoiu

  14/08/2012 la 4:46 AM

  Far over…the misty mountains cold
  To dungeons deep…and caverns old
  The pines were roaring…on the height
  The winds were moaning…in the night
  Their fire was red…it flaming spread
  The trees like torches blaze with light

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus