un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diferența între un filtru UV ieftin și unul scump

1 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Cândva m-am dus la F64 şi am cerut cele mai ieftin filtre UV pentru diametrele 62 şi pentru 55 mm. Mă gândeam că sunt bune doar pentru protecţia sticlei obiectivului de praf sau zgârieturi. Imaginea ataşată mă pune pe gânduri, deoarece se pare că filtrele mai scumpe nu sunt scumpe fără un motiv bun în spate.

E genul de lucru pe care nu-l observi decât comparând mai multe produse între ele, pentru că altfel nu-ţi dai seama de diferenţă.

via petapixel.com

    4 comentarii

  1. mai trebuie adăugat că poți obține calitate bună achiziționând și alte filtre, nu doar cele mai scumpe.

    Am un Kenko UV care m-a dezamagit. Am un Kenko polarizare circulară din gama mai ieftină (dar nu cel mai ieftin) care mi-a data aceleasi rezultate cu un hoya scump al unui amic.

      (Citează)

  2. Am vazut recent o comparatie facuta de cei de la DigitalRev intre obiectiv cu filtru UV si unu fara filtru UV. Au spus ca DSLRurile nu au nevoie de filtru UV, deoarece senzorul nu capteaza lumina ultravioleta, deci singurul motiv ar fi protectia fizica a lentilei.

    Deci daca ai grija de aparatul tau si vrei cele mai bune rezultate, go UV filterless. :)

    Eu am pe 18-55 si 35mm doua filtre UV Marumi, cele mai ieftine posibile, dar cum mai mult filmez decat sa fotografiez, nu am vazut diferente intre cu si fara.

    Episodul DigitalRev de care spuneam: http://www.youtube.com/watch?v=-e9TUIC-Dtk

      (Citează)

  3. Eu am unul de la Kenko Circular si folosit in situatiile in care isi are rostul chiar se vede diferenta. Adica cand fotografiezi nori sau suprafete lucioase. Am testat pe fotografiile in care apar nori afara si atunci cand fotografiezi apa, se vede mult mai clar ce este in apa decat daca nu am filtrul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus