un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Evotab Fun, tableta de 7 inci cu Android, costă doar 649 de lei

1 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

34 comentarii


Am fost azi la lansarea tabletei Evotab Fun, un model de 7 inci fabricat de firma românească Evolio. Am plecat impresionat.

7 inci, 9,5mm grosime, 330 de grame, ecranul afişează bine culorile, Android 4.0, include software de navigaţie iGO cu harta României actualizabilă timp de 2 ani, plus toate accesoriile necesare utilizării în maşină. Are HDMI, slot de card microSD, poţi conecta şi stickuri USB sau modemuri 3G compatibile, procesor 1 GHz şi modul grafic, 1 GB RAM, 8 GB memorie internă.

Ce m-a impresionat? Costă 649 de lei şi vine cu 5 ani garanţie!

Să fim realişti: nu-i un iPad 3 sau un Galaxy Tab de lux. Dar pentru mine şi pentru mulţi alţi oameni o tabletă rămâne un gadget pe care nu ştiu exact cum şi unde să-l folosesc. Da, mai răsfoiesc nişte ştiri din pat, da, mai dau ceva pe Facebook şi Twitter, poate scriu un post pe blog de pe drum. Dar în principiu pentru cele de zi cu zi am smartphone-ul și calculator, aşa că de ce aş cumpăra o tabletă scumpă, când una de 649 de lei face cam aceleaşi lucruri?

Sau poate că vrei o tabletă pe care să se joace copiii. Sau chiar un navigator GPS care să fie şi tabletă cu Android. Sau poate o cumperi pentru angajaţii tăi, ca să aibă “pe traseu” toate datele în format electronic. La 649 de lei, cu dotările şi garanţia de 5 ani, e o afacere pe cinste.

Update: video de la lansare.

Evolio mizează pe vânzari de peste 15.000 de unități în restul anului, iar Evotab Fun se găsește în magazine începând de măine sau poimâine. Detalii și pe site-ul oficial Evolio.ro

    34 comentarii

  1. Ai facut niste poze de sa-ti bati copiii! Cu ce le-ai facut, cu un Sony Ericsson T68i?

    Nu inteleg nici cat e de groasa.

      (Citează)

    • @nashu: eu o fotografiam pe domnisoara aceea, nu stiu la ce tableta te referi. Dar poti gasi fotografii pe site-ul oficial, iar unele mari si clare cand o veni la review.

      @iulian: mai ales in contre-jour, nu? :P

      @Melk: are 800 x 480px, asa ca-l ai deja.

      @Razvan: se misca binisor prin meniuri. E un procesor de 1 GHz si rezolutia 800 x 480, asa ca nu are motive sa se poticneasca. Si pe partea de grafica promite ceva, dar trebuie tastata pentru asta. La 649 lei nu te astepta insa la o nava spatiala.

        (Citează)

  2. E aspectoasa :D!

      (Citează)

  3. Tot ce-i interesant de aici este iGO la rezoluție de tabletă / One X. Poate “apare” pe undeva după lansare.

      (Citează)

  4. Asta e singurul model lansat?
    Cum se “misca” androidul? Ieri am butonat putin un EvoTab 2 si nu prea am fost incantat, desi arata ok, androidul se misca putin cam greu.

      (Citează)

  5. Doua chestii ai uitat sa le precizezi:
    1. Are access la Google Play ?
    2. Date tehnice. Sa stim si noi de procesor de 600 mhz are in ea. ( m-am uitat pe site: e de 1 ghz )
    3. Faptul ca are transmitator fm poate fi de precizat :)

      (Citează)

    • @jules: e o tableta ca toate celelalte, normal ca are acces la Google Play. In plus, vine si cu iGO preinstalat (legal :P).
      Transmitatorul FM poate fi interesant pe tableta in sensul ca o pui in bord si cei din masina se uita la un film la ea, ascultand sunetul in boxele autovehiculului, daca permite asta software-ul. Un pic ciudat este ca poate emite doar in 88-92 MHz, o banda foarte mica, dar na… e suficient ca sa asculti in masina melodiile din ea.

        (Citează)

  6. @nwradu: sa inteleg ca o sa o ai la review? sunt chiar curios.

      (Citează)

  7. Ai verificat tu ca are acces la Google Play?

      (Citează)

  8. @nwradu – Nu mă uitasem la rezoluție, cam slăbuț. Despre iGO: tocmai a apărut (inclusiv la mine pe PC, mare coincidență) Primo 2.0 cu suport pentru rezoluții mari. Dacă merge îți zic.

      (Citează)

  9. Ce “colturi” oribile. Zici ca initial a fost un patrat cu colturi rotunde de care s-a tras ca sa se obtina un dreptunghi.

      (Citează)

  10. @nwradu ai fi surprins de cite device-uri cu android nu au acces la google play/market. Nu e chiar asa simplu. Nu contruiesti device-ul, pui android pe el si gata. Trebuie ca si google sa-si dea cu parerea. Si nu o face mereu afirmativ.

      (Citează)

    • @nashu: Am vazut pictograma cu ochiul meu. Poti sa o vezi si tu cu al tau, uite:
      google play

      @fan barca: dar nu putea fi de la inceput un dreptunghi cu colturi rotunde? De ce intai patrat cu colturi rotunde de care s-a tras pana a devenit dreptunghi?

      @Radu: nu, peste cateva zile am fost “amenintat” ca o primesc. Abia astept sa testez ce stickuri 3G merg pe USB (adica daca merge VDF sau RDS) si daca pot citi cardul de memorie de la aparatul foto cu un adaptor special.
      Culmea este ca in cutia de la prezentare nu am vazut acel cablu mini-USB la USB pentru USB Host. Adica era cablu USB tata, nu mama, in pachet, deci nu stiu cum ai infige un stick USB in tableta. Probabil cu propriul tau cablu mini-USB la USB mama sau mini-USB la USB tata si apoi un alt USB mama-USB mama. Sunt diverse de testat.

      Am uitat sa spun ca are si camera foto-video pe fata, pentru apeluri video, skype, din astea, plus acces la libraria EvoBooks cu carti romanesti.

        (Citează)

  11. E, uite ca asta e prima tableta care chiar imi trezeste interesul. Un pic mai scumpa decat un GPS dedicat, dar mult mai potenta, aproape o tableta completa, cu ecranul suficient de mare dar portabila. Si la pretul asta, repet, chiar ar fi interesanta intr-un concediu, sa mai faci un browsing, sa mai citesti un mail… In rest pentru twitter/FB/bloguri/stiri mi-e suficient telefonul, iat pentru toate celelalte am laptop.

      (Citează)

  12. @Radu, nu ma astept la nava spatiala. Astept review-ul tau, intre timp am mai luat in calcul si Nexus 7 si Kindle Fire, am pe cineva care e in America si se intoarce si astfel obtin un pret mai bun. Momentan ma tenteaza sa iau un Kindle pentru e-book-uri.

      (Citează)

  13. Pot sa-ti dau ceva mai ieftin si are android 4.0 si ecran capacitive:http://supertablete.ro/V88-Android-403-Tablet-PC-7-inch-VIA-8850-Cortex-A9-12-GHz. Eu mi-am cumparat-o si nu am probleme, mi s-a parut mai ieftinache decat cele din market-uri

      (Citează)

    • Va da si Evolio candva una la fel de ieftina, ca renunta la GPS din cate am inteles.

      Pana atunci, cea mentionata de tine costa 770 lei si momentan e la reducere la 539 lei. Pentru 100 de lei in plus, Evotab Fun iti da memorie RAM dubla, iGO legal cu harta Romaniei si actualizare pe doi ani la ea si GPS, plus garantie 5 ani. Asa ca ce mi-ai aratat tu mi se pare cam scumpa, in aceste conditii.

        (Citează)

  14. @Razvan, ce mi-ai aratat tu este scumpa dupa cum a spus si Radu. La banii aceea gasesti alternative mai bune

      (Citează)

  15. Daca era de la inceput un dreptunghi cu colturi rotunde, atunci colturile aveau o forma circulara

    Incearca sa faci un patrat cu colturi rotunde ( sa zicem 15px ) in photoshop si apoi sa tragi de el…vei obtine exact forma tabletei.

      (Citează)

  16. Omul prezinta un produs, nu cel mai ieftin produs de pe piata.
    Pe de alta parte citesc cu placere si interes aceste review-uri pentru ca la un moment dat trebuie sa recomand unuia sau altuia o tableta. Si cu cat mai review-uri cu atat mai bine pentru mine.

      (Citează)

  17. Nu vad la ce este util IGO pe o tableta . Sa nu imi zici ca o pui in bord si te uiti pe ea . Daca o astfel de dimensiune era utila atunci probabil ca erau si GPS-uri stand alone la marimea aceasta …

    Daca e aceeasi firma care face si telefoanele allview atunci nu merci , am pus mana pe un astfel de telefon si era mai chinezarie ca o chinezarie …

      (Citează)

    • @Linux: ba da, o poti pune in bord ca are accesoriile in pachet. Nu e prima tableta cu asa ceva, ba chiar am vazut altele in bord la taximetristii cu aplicatia Speed Taxi.

      O pui in bord nu neaparat pentru navigatie. Poate vrei sa pui un film in masina la un drum lung si sa auzi sunetul in boxele autovehiculului, ca sa-ti tii copiii sub control. Poate ai nevoie de iGO, ca sa nu-mi spui ca nu-l folosesti.

        (Citează)

  18. @Linux allview e o firma Evolio e alta

      (Citează)

  19. @L!nux: ia da o cautare pe Google dupa “gps 7 inch”

      (Citează)

  20. Salut!

    Intrebari:

    1. accepta un adaptor usb-serial? Daca da, exista exclusivitati sau merge cu orice de pe piata?
    2. accepta un adaptor usb-ethernet? Daca da, exista exclusivitati sau merge cu orice de pe piata?
    3. poate nativ, sau cu vreo aplicatie, sa simulez ceva gen “command prompt” din Windows (pt. un ping, traceroute, arp, etc)
    4. cum se descurca cu PDF-urile? Si ma refer aici la cele de 30-40 de mega… are vre-un viewer mai destept?

    Multumesc!

      (Citează)

    • @George: multe din intrebarile tale tin de Android, nu de tableta.

      1. Habar n-am, trebuie testat, dar nu am nici un adaptor. In realitate asta tine de Android si daca cineva a facut drivere pentru Android pentru vreun adaptor. Din cate stiu, pana si driverele de Windows erau varza pentru multe adaptoare, asa ca nu-mi fac multe sperante.
      2. Din nou, depinde de Android si daca cineva a facut drivere pentru asa ceva. Nu am unul sa testez.
      3. Sunt multe aplicatii care fac asta. Uite doua exemple care merg pe orice telefon sau tableta Android
      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ulfdittmer.android.ping&hl=ro
      http://archanet.com/

      4. Nu cred sa fie vreo problema. Ai la dispozitie Adobe Reader, Foxit Mobile, Quickoffice si alte viewere performante.

      @Wideblog: bateria e de 3000 mAh, deci tine vreo doua ore, dar depinde de utilizare.
      Daca primesc si o tableta, iti spun mai precis.

        (Citează)

  21. Ai idee de autonomie (pe baterie) ?

      (Citează)

  22. Daca cumva primesti tableta, eu sunt interesat de modul in care poti achizitiona alte harti pentru iGO. Legal, bineinteles.

      (Citează)

  23. salut. am si eu o intrebare. sunt incepator absolut in ce priveste tabletele. am vazut ca asta are gps si cum mi s-a stricat vechiul gps am zis sa fac si eu pasul spre tablete. intrebarea mea este cum se foloseste acest gps. de pus in bordul masinii cred ca ma descurc, dar mai departe nu prea. trebuie descarcat ceva de pe google play sau care e programul care trebuie accesat???
    multumesc anticipat.
    mentionez ca vreau sa folosesc tableta pe post de gps in romania.

      (Citează)

  24. Scuze eu nu am facut calculele, m-am uitat la ea, mi-a placut placut si mi-am luat-o. ce-i drept are ram-ul cam mic dar asa de un word si un joc de plictiseala merge

      (Citează)

  25. Buna seara! Am cumparat tableta ieri si am incercat sa vizionez un AVI cu SRT (cu diacritice). In locul acestora apar scarabetzi. Cum se poate seta subtitrarea cu diacritice ? Multumesc mult !

      (Citează)

  26. Nu recomand aceasta tableta daca puteti face un efort de a mai adauga cateva sute de lei pentru a achizitiona un google nexus 7 tableta aceasta este mult prea slaba pentru ceea ce ei prezinta si ceea ce ei pretind ca ofera cei 5 ani garantie sunt 0 deoarece garantia acestora e o bataie de joc iti trimit tablete folosite daca doresti inlocuirea uneia(am patit-o eu am acte doveditoare)pe scurt nu o recomand deoarece calitatea serviciilor si calitatea meterialelor si imbinarea acestora e foarte slaba deci nu va lacomiti sa mai strangeti niste bani si sa achizitionati ceva samsung/google nexus/kindle fire sau alte firme ceva mai cunoscute nu veti regreta eu am muscat-o 1 data acuma deabea mi-am recuperat banii pe ea dupa 30 zile de la a-l 2-lea retur in service cu respect Razvan

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus