un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diferență de culori

23 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Mi-am adus aminte de un test mai vechi făcut cu telefonul. În stânga e un Sony Xperia S. În dreapta e HTC-ul meu One X. Observaţi diferenţa uriaşă la culori şi ecran.

Nu mai zic de rezultatele testului. Xperia începuse benchmark-ul, eu am scos telefonul, am deschis aplicaţia Quadrant, am rulat testul şi tot l-am terminat primul.

    12 comentarii

  1. ca posesor de htc de mai bine de 5 ani, nu inteleg cum aceasta companie sta sa dea ortu popei si samsung vinde miliarde de aparate…

      (Citează)

    • @Cristian Tudorache: secretul e in marketing si brand. Samsung este un gigant cunoscut peste tot in lume, asa ca oamenii au mai multa incredere in produsele lor. Acum un an sau doi multi nu stiau ce-i HTC si chiar si acum mai poti gasi pe unii in aceeasi situatie.

      HTC a fost foarte mult tras in jos de modelul Sensation, care pur si simplu nu se ridica la inaltimea lui S II, concurentul din acea vreme. Dupa un Desire reusit care le-a adus cota de piata mare, au fost infranti un sezon, apoi Samsung a cucerit piata prin multe modele ieftine, iar acum S III-ul a fost un alt invingator caruia nu-i poti reprosa nimic.

      @seba18: da, dar Super LCD-ul de pe One X nu e de neglijat la culori. Nu mi se par saturate, camera foto are problema asta, dar ecranul nu.

        (Citează)

  2. … sau in benchmark-uri sa ne batem?

      (Citează)

  3. Nu cred ca e asa de prost display-ul de pe Sony, ci pur si simplu e prost setat din Kernel. Sau poate au vrut sa aiba culori mai naturale, pe OneX fiind vizibil suprasaturate (nu ca nu mi-ar placea asta).

    Pe SII am o optiune in Settings->Display->Display mode, de unde pot sa schimb intre 3 profiluri de culoare: Dynamic, Standard si Movie parca. Evident, nu l-am scos niciodata din Dynamic.

    Incercand si alte ROM-uri custom, am observat si diferenta de care spui tu. Si am observat ca setarea respectiva din meniu e influentata de modul in care e configurat kernel-ul, uneori refuzand sa folosesc un anumit kernel numai pentru ca nu puteam sa ma obisnuiesc cu culorile de pe ecran.

      (Citează)

  4. Uiti sa precizezi ca Xperia S-ul avea brightness-ul (daca se poate numi asa) la 25%. De fapt brightness-ul mai bine se chema vizibilitate sau ceva de genul asta. Tu iti setezi cum vrei sa se vada si apoi el regleaza luminozitatea si contrastul in functie de conditiile din jurul tau … in asa fel incat sa respecte nivelul ala setat de tine initial.

    Nu zic ca se vede mai bine ca one x-ul dar macar nu se vede atat de prost precum se intelege din poza. Plus ca la chestiile care conteaza (poze&video) foloseste procesorul Bravia de imagine :)

      (Citează)

  5. Unul e IPS (One X), celalalt nu e. De aici diferenta de imagine si culori la diverse unghiuri de vizibilitate.

      (Citează)

  6. @nwradu: ok, atunci poate camera cu care ai facut poza are si ea probleme su suprasaturarea, sau e doar fiindca sunt puse unul langa celalalt si e diferenta asa mare intre ele.

    PS: hai si cu articolul despre Juice Defender, ca eu nu am gasit pana acum nicio modalitate de a-l configura astfel incat sa fac economie de baterie si sa nu ma scoata din sarite in acelasi timp atunci cand am nevoie rapid de conexiune si nu am niciun WiFi prin preajma… :D

      (Citează)

  7. Cam “zgomotos” obiectivul ala :P

      (Citează)

  8. te bagi sa facem testul si la 1 ziua, pe cer insorit, in strada :-)?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus