un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Counter-Strike: Global Offensive: jucat, plăcut

20 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Mă joc de ceva vreme noul CS:GO varianta beta, pentru că versiunea full se lansează mâine. Am fost foarte plăcut impresionat de noul joc.

Mişcarea, luptele, felul în care tragi cu arma seamănă foarte bine cu CS 1.6. N-am văzut nici un motiv pentru care n-aş abandona grafica veche şi hărţile simpliste ale originalului în favoarea noului GO, îmbunătăţirile fiind substanţiale.

Una majoră este radarul, care acum îţi arată şi planul “cadastral” al zonei şi vezi clar unde sunt coechipierii, în ce cameră şi pe ce culoar. Mai mult, îţi arată şi inamicii, dar într-un mod foarte inteligent. Dacă un coechipier intră în contact cu un inamic, atunci pe radar apare în acel loc un semn de întrebare roşu. De câteva ori m-a salvat treaba asta.

Pare aiurea, dar e ceva normal. Într-un joc real coechipierii ar comunica între ei prin voce şi şi-ar transmite imediat un “e un tero sus la fereastră” pe inferno. Cum pe serverele publice asta nu se întâmplă, e bine că măcar radarul preia automat anumite astfel de funcţii. Vedeţi mai jos cum arată. Îţi arată şi zonele de bombă, ca să le fie mai uşor noobilor.


În plus, deasupra radarului scrie unde ești în acel moment, astfel că în timp toți jucătorii vor învăța aceleași denumiri pentru diversele zone ale hărții, ca să nu mai vorbim de “casă”, “apartament”, “scară”, “fereastră”, “balcon” șamd.

Hărţile au fost foarte puţin modificate. Mai degrabă au fost un pic aranjate pentru a părea mai reală, cu mai multe texturi şi câte un obstacol în plus. Sunt suficient de diferite astfel încât să nu meargă vechiile strategii de fineţe, dar la fel de cunoscute jucătorilor de 1.6 astfel încât aceştia să ştie direct ce şi unde au de făcut.

Câteva screenshoturi:
DUST 2

INFERNO

NUKE

TRAIN

AZTEC

S-a mai îmbunătăţit şi interfaţa. În partea de sus a ecranului vezi ce coechipieri mai ai în viaţă, la sfârşitul rundelor se acordă şi nişte premii şi menţiuni amuzante, de genul “X a omorât singur 80% din echipa adversă”, “Y a făcut cele mai multe kill-uri” etc.

Interfaţa de achiziţie este mult mai prietenoasă cu mouse-ul pentru că s-a trecut la o aranjare rotundă a echipamentelor, astfel încât e foarte uşor să dai 2-3 clickuri şi să cumperi ce vrei. Observaţi mai jos câteva meniuri. Apare și un cocktail Molotov care va deschide strategii interesante pentru că incendiaza o zonă și practic blochează câteva secunde trecerea pe acolo.

După ce mori poţi urmări ceilalţi coechipieri în modul 3rd person sau 1st person, dar primul mod este mai palpitant pentru că-ţi poţi alege perspectivă. La alte îmbunătăţiri am remarcat un restart automat al hârtii la vreo 20 de secunde după ce se intra pe ea, ca să nu mai dea adminii şi un sistem de vot prin care jucătorii pot schimba harta, pot interschimba echipele şi pot da afară alţi jucători.

Singurul lucru nasol este că m4a1 arată ca un aspirator şi nu mai are amortizor, dar măcar să fie asta singura bubă.

Se lansează oficial pe 21 august, poate fi cumpărat prin shop.computergames.ro pentru 55 lei (sau 10 euro prin sms) sau direct prin Steam.

E foarte posibil ca unele dintre aceste îmbunătățiri să fie în joc încă de la Source, dar nu l-am jucat. Am intrat câteva secunde, nu mi-a plăcut, m-am întors la 1.6.

    9 comentarii

  1. Am jucat mai mult pana sa cumpar jocul/jocurile pe Steam. Inca ma mai gandesc daca merita sa-l cumpar. Nu am CS Source, in schimb. Il las sa se mai maturizeze.

      (Citează)

  2. L-am cupărat şi eu astăzi, direct de pe Steam.
    Ţinând cont că nu sunt chiar un jucător bun şi nici nu am jucat mai mult de 1 oră 1.6, am jucat mai mult cu boţii, pentru a mă antrena şi învăţa hărţile.Ce îmi place foarte mult este modul Arms Race, unde ţi se dau 26 de arme, cu fiecare fiind nevoie să omori un jucător/bot, iar la final trebuie să faci un kill cu un cuţit.La fel de mult îmi place că, în modul Demolition(se poate şi în Classic, dar încă nu am jucat), după ce mori, poţi să controlezi unul din coechipieri(boţi), astfel că nu mai stai să vezi dacă reuşeşte botul tău să îl omoare pe adversar.
    Iar grafica mi se pare foarte reuşită.Nu îmi pare rău, momentan, de cei aproape 50 de lei cheltuiţi.

      (Citează)

  3. Multumesc florin pentru comentariul tau.
    Voiam sa il astept sa il iau de pe torrent insa pana la urma l-am cumparat de pe Steam – 46 de lei.

      (Citează)

  4. Multe lucruri enumerate de tine erau deja implementate în CS:S – radar cu hartă 2D, denumiri pentru zone, parcă și inamici văzuți de echipa ta, restart automat după ce intră mai mulți, vot etc. Îl cumpărasem demult cu 2 sau 3 €, am jucat o perioadă, parcă nu m-a mai prins ca în liceu. Printre pasiunile mele se număra orbitul coiechipierilor cu flashbang și am luat niște ban. :)

    Am făcut precomandă de 9,89 € da’ văd că s-a apucat de descărcat Beta. Poate dimineață să ia și jocul normal. Ți-am “dat add” pe Steam.

      (Citează)

  5. Pai si versiunea beta de unde ai luat-o ? Vreau si eu sa vad cum este :)

      (Citează)

  6. m-am trezit prea tarziu. thanks

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus