un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câștigă un Plantronics Discovery 975 (review inclus)

28 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

100 comentarii

Un concurs cu un premiu frumos mai jos, dar întâi citiţi un post cât Fraţii Jderi, ca să construim tensiunea…

CAMPANIA SAFE DRIVE DE LA GERMANOS
Sunt sigur că fiecare şofer a avut momente în care a trecut la milimetru sau la sutime de secundă pe lângă un accident nasol. Poate aţi fost un pic neatenţi, cel din faţă era oprit şi voi aţi pus o frână de zile mari, evitând, ca prin minune, un impact.

Poate că maşina de pe cealaltă bandă era oprită la trecerea de pietoni, dar voi n-aţi remarcat asta şi aţi trecut milimetric prin fața pietonului aflat în traversare, gândindu-vă apoi că aţi fost aproape de a călca pe cineva (“bine că nu se grăbea ăla“).

Poate că maşina de pe banda cealaltă a dat semnal că intră pe a voastră. V-aţi gândit că vă vede, până când a început să schimbe banda, moment când l-aţi claxonat şi aţi frânat violent, iar respectivul şofer a tras brusc de volan, revenind pe banda lui şi fiind mai atent în următoarele minute (“bine că am fost eu pe fază“).

Aşa este şofatul. Un şofer trece zilnic pe lângă câteva astfel de “posibile-accidente” şi atenţia îl salvează de la ele. Sau poate nu şi atunci se lasă cu mers la service, sau poate cel din spate nu vede că tu ai frânat şi te loveşte şi-ţi strică portbagajul.

Important este să fii atent, e clar asta. Unul dintre lucrurile care ne distrag atenţia este telefonul, că nu e uşor să-l ţii cu o mână şi să mai dai şi de “covrig” şi să mai schimbi şi vitezele. Plus că orice conversaţie, chiar şi alea politicoase în care răspunzi doar cu “mda, aşa e” la cuvintele unei rude, îţi scad capacitatea de concentrare şi timpul de reacţie, iar mai sus tocmai am stabilit că uneori o zecime de secundă sau un metru în plus fac diferenţa dintre un “pfoai, a fost cât pe ce” şi 2 săptămâni de stat prin service şi milioane de lei cheltuite.

Telefonul reprezintă o distragere a atenţiei atât de semnificativă încât prin lege este interzis să-l foloseşti la volan. Trebuie să ai hands-free. V-am spus că acum vreo doi ani, într-o intersecţie, am dat maşina mai în faţă cu doi metri, iar cea din spatele meu m-a lovit pentru că n-a observat suficient de repede că am şi oprit.

În clipa următoare impactului m-am uitat în retrovizoare şi am văzut că vorbea la telefon.

Un minut mai târziu plângea în hohote, în stradă, pentru că botul BMW-ului ei era spart, deşi nu avusese mai mult de 10 km/h. “Deh, telefonul”, am vrut să-i zic.

Aşa că ajungem la subiectul real de astăzi, campania Safe Drive făcută de Germanos. Dacă-i lege, lege să fie şi dau ca premiu la concurs un hands-free de ultimă generaţie de la Plantronics, care ştiţi că e cel mai tare brand pe aşa ceva, un model Discovery 975.

REVIEW DISCOVERY 975
Am ales chiar eu modelul pe care să-l dau ca premiu. Face parte din seria de vârf, este mic, discret şi elegant.

Partea aceea pătrată din dreptul urechii este acoperită cu piele neagră, că doar e un model de top, nu un plastic ieftin. Microfonul este amplasat la capătul său, întreg dispozitivul având lungimea potrivită pentru un handsfree elegant, astfel încât nu pari a avea o pată neagră pe jumătate din obraz şi nici nu arăţi ca un operator telefonic.

Ce mi-a plăcut şi mai mult este sistemul de fixare în ureche. Pur şi simplu intră în ureche şi atât, nu are vreo agăţătoare rotundă pe care să o pui în jurul urechii. Nu am crezut că poate sta confortabil aşa, dar sistemul este bine gândit cu un silicon moale care se fixează bine în lobul urechii.

În cele câteva ore de purtat o astfel de cască nu m-a durut urechea şi nici n-am simţit că port o greutate în ea. Ca aspect şi forma nu-i pot reproşa nimic.

Calitatea audio este, desigur, la nivelul Plantronics. Vocea este foarte bine reprodusă în cască, iar microfonul este foarte sensibil şi nu e nevoie să vorbeşti mai tare ca să te faci auzit. Discovery 975 include tehnologii de anulare a zgomotului ambiental (v-am zis că e model de top), eliminând vântul sau huruitul motorului pentru o calitate mai bună a sunetului.

Două alte lucruri fac din această cască un model de top: include o tehnologie Multipoint care îți permite să se conecteze simultan la două telefoane, astfel încât o poţi folosi în acelaşi timp şi pentru telefonul personal şi pentru cel de muncă şi, doi, se încarcă prin conector micro-USB, deci încărcătorul auto (sau de priză sau cablul de date) cu care îţi încarci smartphone-ul poate fi folosit şi pentru bateria căştii.

Că veni vorba de baterie, timpii oficiali sunt 5 ore de convorbire şi o săptămână de standby, iar o voce în engleză te avertizează automat când bateria mai are autonomie de doar 30 de minute şi apoi de 10 minute. Timpul de încărcare este destul de redus, în jur de o oră şi ceva. La cât de mică este casca, bateria ține foarte mult.

Asta nu e tot. Discovery 975 vine şi cu un docking station care se ţine pe birou. E micuţă, dar include o baterie proprie care poate încărca de două ori casca de la zero şi are şi un mic afişaj care-ţi comunică nivelul acumulatorilor.

Mai jos aveţi şi nişte imagini cu pachetul.

CONCURSUL
În concluzie, conduceţi în siguranţă utilizând un handsfree. Un cititor norocos va primi gratuit de la mine și de la Germanos un astfel de model, iar pentru multe alte modele verificaţi site-ul Germanos, cel mai ieftin Plantronics începe de la 59 de lei.

Concursul e simplu: lăsaţi un comentariu la acest post în care să povestiţi o situaţie prin care aţi trecut aproape de un accident, din cauza unei neatenţii de moment, sau chiar, doamne-fereşte, aţi şi lovit maşina. Peste vreo două zile trag la sorţi câştigătorul, care va primi un Discovey 945 nou-nouţ.

    100 comentarii

  1. Eu mi-am desfacut un baton Mars in timp ce conduceam si m-am trezit ca observ ce are in portbagaj ala din faţa mea. De atunci nu mai mananc la volan (decat paine cu margarină si dulceaţă de căpşuni :) )

      (Citează)

  2. Ma certam odata cu cineva la telefon si in nebunia aia de moment n-am vazut ca cel din fata pune frana. Am avut noroc ca pe contrasens era liber si am evitat un drum in service :)

      (Citează)

  3. Salut!
    Nu obişnuiesc să vorbesc la telefon atunci cînd sînt la volan şi nu pentru că aş fi eu super-regulamentar ci mai degrabă pentru că nu pot să fac două lucruri atît de importante în acelaşi timp :)

    Cu toate astea sînt participant la trafic, fie la volan fie ca pieton, şi nu odată am observat şoferi care au impresia că strada e a lor cu tot cu dungi, bordură, scuar şi trecerea de pietoni. Ce să zic? Viaţa fiind plină de nedreptăţi încă una în plus sau în minus nu cred că e capăt de ţară dar mă gîndesc la teribiliştii ăştia care nu înţeleg că un accident cu victime te marchează pe viaţă. E foarte greu să-ţi scoţi din cap, după un accident de acest fel, sunetul acela înfundat… Şi partea ce-a mai tristă e atunci cînd ai vrea să dai timpul înapoi şi nu se mai poate.

    Mai uşor băieţi, mai uşor că e loc pentru toată lumea! :)

      (Citează)

  4. eu ma uitam la Maps si aparent a aparut, din senin, o curba la 90 de grade. a fost fara incidente, doar sperietura. de atunci copilotul se ocupa de routare.

      (Citează)

  5. Aveam ~20 km/h, conduceam un Matiz.
    Am primit un sms, si cand am coborat ochii sa-l citesc, nu mi-am dat seama ca am virat foarte usor inspre dreapta. Rezultatul a fost ca am lovit un BMW parcat exact in fata politiei, si i-am spart un far. BMW-ul venise tot pentru un accident: il lovise cineva in spate :D

      (Citează)

  6. o data eram la volan si suna telefonul si nu reuseam sa ajung la el si tot suna si suna si suna. intr-un final am reusit sa ajung la el si sa raspund. am evitat astfel un accident…din acela cerebral al prietenei cand nu raspunzi la telefon.

      (Citează)

  7. eu am avut experiențe proaste cu trecerile la nivel cu cale ferată, mai ales datorită mobilului:

    1) undeva prin Lugoj, plecam în eurotrip; conduceam, mă sunaseră niște amici să-mi ureze concediu plăcut și ne-am întins la vorbă. Eram tânăr, zorro wannabe, fără handsfree. N-aud nici navigatorul,, mă încurc pe drumuri în timp ce “aia” tot recalcula, ajuns la o trecere la nivel cu cale ferată, rampă în urcare. Mă consider șofer bun, dar îmi moare motorul în timp ce mă asiguram și dau să plec din rampă. Ok, îmi zic, stau aici șă termin convorbirea, și asa era dimineața, fără trafic … Norocul meu a fost că a apărut cândva din spate un camion, care m-a claxonat cu patos și m-a făcut să înteleg că:
    – nu observasem bariera automată care proteja accesul peste linia ferată;
    – semnalele acustice ale barierei nu funcționau, sau nu le auzeam eu din cauza convorbirii. Prietena din dreapta mi-a confirmat că nu le-a auzit nici ea.
    – bariera s-a activat, semn că urma să vină și un tren, însă mașina mea era exact sub barieră, mi-ar fi “tunat-o” un pic.

    am scăpat ca prin minune, reușind să bag în marșalier, evitând bariera.

    2) După vreun an, de data asta in TM, la o trecere mai ciudata la nivel cu calea ferată (și tren și tramvai), voios eram în discuții la mobilul de firmă ce avea handfree cu fir. Trecusem pe acolo de mai multe ori, tot timpul era coloană de mașini datorită calității căii de rulare. Se înainte încet, eu mă apuc să descurc firele de la handfree care se încurcaseră potrivit legilor lui Murphy. Mașina mea ajunge în dreptul barierei ce se activează imediat și începe să coboare. Aud semnalele acustice, mă asigur în spate însă eram blocat de un microbuz; nu aș fi apucat să trec liniile că erau vreo 2-3 și nu vroiam să risc să prind trenul pe una din ele. Reușesc să mut mașina între barieră și calea ferată, perpendicular pe drum.

    Mi-am revizuit acțiunile anterioare și mi-am creat o “procedură” de urmat la întâlnirea cu calea ferată: renunț la convorbirea telefonică sau rog interlocutorul să aștepte, mă asigur dacă și unde e poziționată bariera, mă uit dacă am liberă trecere peste linii sau e coloană (ștau) și nu traversez liniile decât dacă “am culoar” până în partea cealaltă – după barieră !

      (Citează)

  8. Eram in masina Duminica cu sotia, mai aveam 50 metri si ajungeam acasa.Din dreapta venea unu cu spatele incet dar sigur spre directia noatra de mers, l-am claxonat, dar mi-am vazut de drum.Greseala mea caci trebuia sa fiu mai atent si sa accelerez un pic…a intrat in mine fara nici o jena pentru ca nu a auzit claxonul si nici nu mi-a vazut masina.Daca mergeam un pic mai repede ma rata, asa a intrat in dreapta spate in dreptul rezervorului. Inutil sa iti spun cum mi-am pierdut toata ziua cautand xerox pentru documente, etc.

      (Citează)

  9. Articolul tau imi aminteste de un accident usor pe care l-am avut. Intr-o seara, opresc primul la semafor. In spatele meu opreste o singura masina. Evident ca eu vorbeam la telefon si cea din spatele meu, la fel (era o doamna). La un moment dat, am impresia ca s-a facut verde, bag in viteza, merg cam jumatate de metru si pun frana, pentru ca observasem ca inca era rosu. Doamna din spatele meu, nu s-a mai uitat la semafor si a accelerat. Cred ca nu mai are rost sa iti explic cum aratau masinile noastre. :)

      (Citează)

  10. Eram prin oras cu masina, seara, strazile relativ libere, deci mergeam cu o viteza un pic peste media legala, in timp ce fumam o tigara (stiu, un obicei foarte prost la care am renuntat intre timp).

    Mi-a sunat telefonul si nu am renuntat la tigara, gandindu-ma ca pot sa fac doua lucruri in acelasi timp (de fapt trei). Bad idea. Mi-a intrat fum in ochi de nu mai puteam sa tin ochiul respectiv deschis si m-am panicat grav, am aruncat telefonul pe scaunul din dreapta si tigara pe geam.

    Noroc ca nu s-a intamplat nimic.

      (Citează)

  11. Intr-o duminica ma intorceam cu masina spre oras si pe un drum de tara dintr-o comuna de pe o strada perpendiculara a sarit in fata mea o caruta fara carutas; pentru ca totul s-a petrecut foarte repede iar gardul de placa de ciment la casa din colt nu permitea sa vezi nimic spre strada de unde a venit caruta, am intrat direct in aceasta. Nu avem viteza si nu am patit nimic nici eu si nici calul, insa masina si caruta au fost putin avariate. Intr-un tarziu vine si carutasul, putin beat, spunand ca el venea de la targ si ca a coborat din caruta doar ca sa salute un vecin moment in care calul s-a speriat de ceva anume si de aceea a gonit singur pe drum.

      (Citează)

  12. Cea mai stupida intamplare la volan a fost din cauza unei banale alergii. Conduceam pe Valea Muresului (o gramada de viraje, fara prea multe locuri de depasit, trafic intens) prin Mai, vreme frumoasa, muzica buna in masina, geamul intredeschis si ma apuca o suita de stranuturi succesive de tremura scaunul, probabil de la polenul din aer. Incercam sa tin ochii deschisi dar fara rezultat. Cand am reusit sa ies din tirada de stranuturi blestemate, am observat ca trasesem stanga involuntar si ma indreptam direct spre un tir de pe contrasens. Am avut prezenta de spirit si norocul sa pot trage de volan la timp, trecand la mustata pe langa camion. Am fost cam verde la fata vreo 2 minute dar mi-am revenit. De obicei sunt prudent la volan, dar asta ma luase pe nepregatite. De atunci, primavara nu ma mai prinde fara antialergice.

      (Citează)

  13. Am patit-o si eu din cauza telefonului. Am avut un Plantronics Voyager 520, care, din pacate, s-a stricat iar eu am tot amanat sa il inlocuiesc.

    Vorbeam la telefon cu un prieten in timp ce ieseam de pe un gang si, stiind ca strada e cu sens unic si avand telefonul tinut intre ureche si umar, m-am asigurat doar din partea stanga. Noroc ca ca am demarat in tromba si doar l-am sters pe un biciclist care era oprit pe trotuar, chiar in dreapta gangului de pe care ieseam eu.
    Noroc ca atat omul cat si bicicleta au scapat teferi si eu nu m-am ales decat cu o injuratura din toata inima, pe care o meritam din plin de altfel.
    Putea sa iasa mult mai urat toata treaba asta.

      (Citează)

  14. Mergeam pe o straduta ingusta, suna telefonul, ma aplec sa-l iau din “cutie” si cand ridic ochii unul iesea din curte cu spatele( avarii puse, claxoane usoare, cate 15 cm – frana). Cum eu nu eram atent m-am oprit la cativa cm de bara lui:D.
    Daca aveam ceva in ureche apasam pe un buton si il lasam si pe individ sa iasa din curte.

      (Citează)

  15. În timp ce mergeam în spatele unei Dacii Break a sunat telefonul, telefon pus la baza consolei centrale. Mi-am coborât privirea să văd cine sună, în secunda 2 am ridicat privirea și am lovit Break-ul care frânase pentru a nu călca un câine…
    Omul era în drum spre service să își pună cârlig. Putea fi mai rău.
    :)

      (Citează)

  16. Eram in fata Academiei Militare, voiam sa intru spre Cotroceni, in drum spre serviciu. Evident, ca si mie au mai avut si altii ideea.

    Ma asiguram din dreapta pentru a vedea masinile ce veneau dinspre Eroilor. Am zarit un loc prin care ma puteam strecura, bag repede a I-a, turez motorul, dau repede drumul la ambreiaj sa trec si…POC.

    Cel din fata mea nu avea de gand sa treaca asa cum calculasem eu.
    Daune minime, mi s-a spart mie suportul numarului. De atunci casc ochii cand stiu ca nu sunt primul.

      (Citează)

  17. Conduc de 16 ani si am handsfree doar de 4. tot un plantronics. stricat momentan. insa desi am mai condus vorbind la telefon, pe vremea cand detineam un renault vechi si mototolit, n-am avut din cauza asta niciun incident in trafic. am patit-o din cauza unui smecheras cu “ursulet”, erau la moda (cu cat mai paraitoare si cu cat mai mare si mai negru fumul dupa ele – cu atat mai bine) care si-a scapat telefonul in masina (il tinea intre umar si ureche, si conducea intr-o rână, asa in sictir), s-a aplecat, l-a luat, si in timp ce eu franam si il clacsonam, a ridicat ochii din podeaua bmw-ului fics in farurile mele, ca intrase pe contrasens. rezultat? eu mai nimic, doar parasocul crapat, el radiator, faruri etc.
    zau asa, tre’ sa-mi repar/schimb handsfree-ul.
    drumuri bune!

      (Citează)

  18. Conduceam de vreo 4 ore spre Maramures de Revelion. Mergeam pe un drum putin circulat si mai aveam cam vreo 30 de min pana la pensiune. Sotia era in fata. Conduceam lejer cu 40 la ora. A vrut sa o sune pe sora ei. Am vrut sa o ajut si am luat hands free-ul pe fir conectat la nokia din urechea mea si am vrut sa il pun in urechea ei sa ii fie mai usor…in acele cateva secunde am intrat pe contra sens si am intrat intr-un copac. Din fericire nu am patit nimic, masina inca mai mergea dupa aceea.Am invatat de atunci sa nu imi mai iau niciodata ochii de la drum si manile de pe volan. Acum am car kit wireless pentru telefon.
    Ovidiu

      (Citează)

  19. Radule chiar azi era s-o fac lata. Ca de obicei butonam un sms, sau mai multe, pe un drum plicticos si lung in pustietate. Dupa ce am luat ochii de la drum timp de vreo 10 secunde, fara sa simt ajunsesem sa merg cu o roata pe buza santului. 2 cm mai lipseau si ma rasturnam, deh neatentia se plateste si la fel si Casco-ul :)

    Oricum Plantronics sunt foarte bune, de la tata stiu, ca le foloseste in aviatie, si chiar am testat si eu in turnul de control niste PTT-uri monoaurale si sunt superbe.

    Sper sa imi faci o surpriza, ca sa nu mai imprumut hf-ul prietenei.

      (Citează)

  20. Urasc castile bluetooth, pt ca se strica mereu indiferent de model, intrebarea este cand!
    Am schimbat minim 10 casti pana acum si majoritatea erau de top…

    Cat despre headset-uri di folositul lor la volan te ajuta intr-o oarecare masura… Mie imi place sa verific emailul destul de des, sa mai scriu un text sau sa citesc una alta cum ar fi RSS stuff :) ~ fac asta cand stau la semafor de obicei…

    Despre accidente, a conduce pe strazi, este cam imposibil sa nu te intalnesti cu fel si fel de ocazii in care uneori si reusesti sa eviti un potential accident.

    Eu imi amintesc intr-o noapte pe autostrada eram rupt de somn si trebuia sa conduc inca vreo ora… Am atipit la volan ( micro sleep ) pt aprox 2-3 secunde… Am evitat un alt micro sleep care cu siguranta putea fi fatal prin tragerea pe dreapta a masinii unde am bagat un macro sleep de aprox 1 ora :)
    Nu mai puteam… Se poate intampla oricui, deschizi geamu, bei cafea, deschizi radio-ul, vorbesti singur, lol dar cand vrei sa eviti somnul, te asteapta la cotitura… Drive carefully!

      (Citează)

  21. Eu am patit faza clasica cu scapatul telefonului in timpul mersului. Urcam pe podu’ Grant si vorbeam la telefon cu un prieten si cand dau sa schimb viteza imi cade telefonu pe jos si daca nu apasam pe frana saream de pe pod, am avut totusi noroc ca nu era nimeni in spate.
    Oricum de atunci nu mai raspund la telefon cand sunt la volan, imi pun telefonul sa respinga apelurile si sa dea automat mesaj ca revin cu un telefon

      (Citează)

  22. Eram in mers , la volanul masinii personale, a sunat telefonul,pana am scos telefonul din buzunar si am apasat pe tasta “OK” , am ajuns pe celalat sens de circulatie,noroc ca nu era nimeni in acel moment pe cealalta banda de circulatie.

      (Citează)

  23. Eu am uitat sa scot telefonul din buzunar si atunci cand a sunat a inceput distractia, intai am incercat sa-l scot fara sa desfac centura,n-am reusit fara sa ma ridic putin de pe bancheta si atunci am apasat fara sa vreau cu putere pe acceleratie si mai mai sa intru in cel din fata. Noroc ca nu era nimeni pe banda 1 si am reusit sa trag dreapta de volan.

      (Citează)

  24. Concursuri online

    28/08/2012 la 5:01 PM

    Mult succes tuturor participanților!

      (Citează)

  25. Eram pe Panduri, pe la Monitorul Oficial, cand mi-a intrat o musca in masina si n-a mai vrut sa iasa. Ma enerva groaznic, mai ales ca ma bazaia numai pe la ochi si pe la nas. Am incercat sa o pocnesc dar nici o sansa. Cand treceam prin fata Palatului Parlamentului… oh providenţă ! S-a asezat! Am vazut-o. Era chiar pe bord, deasupra radioului. O puteam ajunge. Ma concentrez puternic….si zbang!!! Omor musca. Si zbang!!!! Omor stopul si bara taxiului din fata mea, care oprise sa lase o baba sa treaca prin loc nepermis. Inutil sa spun ce fata a facut ala cand s-a dat jos nervos sa ma intrebe ce dracu fac, iar eu i-am raspuns ca am strivit o musca.

      (Citează)

  26. Claudiu Mustang OldFlame

    28/08/2012 la 2:15 PM

    Eu In Timpul Serviciului Mergeam See you Masina Spre Casa Si Am Luato Bineinteles Prin Spatele Blocului Sa Parchez. Dar Un Sofer See you Telefonu In Palma Si See you Ochi In El, Venea Culmea Din Sens Invers Si Ma Lovit In Plin….

      (Citează)

  27. sa intamplat cand mergeam la mare..un drum de 4-5 ore tarziu in noapte,mai sa adorm la volan si parca prin vis am vazut niste lumini puternice ce ma orbeau..m am trezit naucit nu stiam ce si pe unde sunt.slava domnului ca nu sa intamplat nimic.si am ajuns cu bine.am mai primit o sansa si nu e de gluma.conteaza mult sa fii atent la drum

      (Citează)

  28. Tocmai coborasem de la cabana Cozia (ma gandesc acum ca eram destul de teribilist pe vremea aia ca urcam cu un Symbol pe un forestier pana la 1600m) si am dat de Valea Oltului. Sambata semi-seara, drum liber, curbe lungi si … masina plina de ganganii dupa ce mersesem 3h cu 10km/h cu toate geamurile deschise (cum ziceam, prin forestier).
    Simt o gadilatura pe gat si dau sa ma uit si vad o lacusta imensa, ma sperii, iau mainile de pe volan sa gonesc creatura si o iau cu masina de-a lungul santului vreo 100m la 70-80 la ora. Trag brusc sa intru pe sosea, ajung pe contrasens (noroc ca nu venea nimic) si reusesc sa redresez.

    In cazul meu se pare ca n-a fost de ajutor sistemul “maini libere” :)

      (Citează)

  29. Accidentele ma urmaresc…Uneori am impresia ca planeaza ceva in aer…Cel mai des mi se intampla sa reusesc sa evit accidente in ultima clipa (care nu ar fi din vina mea)..Insa s-a intamplat sa fiu aproape de a provoca un accident odata..In timp ce conduceam ma gandeam la ceva ce ma absorbise total…si dasi am vazut ca doua fetite intentionau sa treaca strada (pe trecere) am “omis” sa franez pana in ultima clipa in care am franat brusc si era sa intre in mine un camion din spate…Mi-am asumat “frigiderul plin cu carne”…Am avut noroc sa nu patesc nimic si sa nu fac rau nimanui…

      (Citează)

  30. Mai 2012, ora 18 ajung in Iasi de la Brasov, reusesc sa trec de primul semafor, opresc la la doilea semafor si pana sa iau piciorul de pe frana BOOOOMM! Ma trezesc cu casetofonul in brate si teitera in creieri! Cand ma uit in spate, o minunatie de BMW seria 5 cu botul praf si airbagurile sarite. Ma dau jos si incep sa rad ca prostul: la volan, cu parul in toate partile si CU RUJ PE TOATA FATA, o gagica ma intreaba senin DE CE M-AM OPRIT!
    Situatia hilara a continuat si mai tarziu, fatuca neintelegand ca trebuie sa margem la tamponari, ca ea nu a fost de vina, etc, etc. Am mers singur intr-un final…
    A doua zi dimineata a inteles ca mai bine se duce si ea :)

    MORALA: Fato, oglinda retrovizoare nu e ca sa te dai cu ruj in dansa!

      (Citează)

  31. Bogdan Furtos

    28/08/2012 la 5:01 PM

    Pe mine m-a costat permisul pe 3 luni – 1 luna see you examen – vorbitul la telefon in timpul unei depasiri in localitate. Of, Of…

      (Citează)

  32. Langa biserica se adunaseara tiganii sa vanda jucarii cum era si o sarbatoare mare am mers, mi-am cumparat un pistol cu bile si de acolo am ajuns la spital de urgenta, cum ? Simplu, am fost impuscat cu un pistol de jucarie in ochi si era sa raman orb la un ochii. Acolo la spital am intalnit un baiat si o fata cu care am devenit amici si bine inteles cu fata am devenit… prieteni foarte, foarte apropriati :)

      (Citează)

  33. am intrat in depasire dar nu m-am mai repliat pe banda mea din cauza ueni gagici supertari… noroc ca nu venea nimic pe contrasens

      (Citează)

  34. Salutare. Că tot e vorba de telefoane și mașini, am să povestesc ce-am pățit eu la volan, anul trecut.

    Eu nu folosesc telefonul la volan, poate fiindcă sunt uneori prea încăpățânat să încalc regulile.. În cel mai rău caz răspund cu „sunt la volan” și închid.. durează o secundă.

    Dar, anul trecut, eram la volan și pasagerul din dreapta lăsase telefonul pe bord. La vreo 50m de o trecere de pietoni a început să vibreze telefonul. Imediat privirea mi-a fugit spre el, mi-am dat seama că nu-i al meu (al meu oricum nu era pe silențios) și am revenit cu ochii la drum, exact la timp cât să trag de volan spre dreapta și să frânez puternic. Cel din față oprise să treacă pietonii iar eu nu băgasem de seamă. Norocul meu e că nu mă aflam exact în spatele mașinii respective ci mai în dreapta, și cel mai mare noroc e că pe banda 1 era liber, deci am avut timp și loc să evit impactul.

      (Citează)

  35. Am trecut foarte aproape de un accident în urmă cu vreo doi ani, cred că era primăvara anului 2010. Veneam de la facultate într-o după-amiază și așteptam să primesc un telefon important, iar pentru că nu aveam căștile la mine am pus telefonul pe scaunul din dreapta și stăteam cu urechile ciulite. De obicei nu răspund când conduc, dar atunci când trebuie neapărat, opresc pe dreapta, vorbesc și plec mai departe. De data asta n-am procedat așa și rău am făcut.
    Într-o curbă telefonul a alunecat de pe scaun și a căzut, iar eu m-am aplecat să-l ridic. Pentru că era și în partea cealaltă a mașinii, mai exact pe podeaua din locul pasagerului, poziția era destul de incomodă, plus că era și consola centrală la jumătate. Proastă alegere am făcut. N-am fost atent și am tras inconștient de volan spre dreapta, acolo unde era un șanț și imediat după el niște copaci. Când am simțit că nu e în regulă, m-am ridicat instinctiv și am încercat să redresez mașina și s-o aduc înapoi pe drum, lucru care de altfel s-a și întâmplat. Am lăsat în urma mea o grămadă de praf scos de pe marginea șanțului, iar în timp ce mă uitam în oglinda retrovizoare și Îi mulțumeam lui Dumnezeu că am scăpat, au început să mă treacă toate emoțiile din lume. Totul se întâmplase într-o fracțiune de secundă, abia dacă mi-am dat seama de experiența pe care tocmai o trăisem.
    Când am ajuns acasă, telefonul era tot pe jos, iar apelul pe care îl așteptam tot nu venise. L-am primit mult mai târziu. Mi-am dat seama că nu are rost să mă avânt în tot felul de acțiuni riscante atunci când sunt la volan, pur și simplu nu merită. A fost o lecție din care am învățat multe!

      (Citează)

  36. Spuneai de lecții învățate: o lecție pe care am învățat-o e să nu lași pet-uri la întâmplare. Conduceam VW transporter și unul din pasageri a scăpat o sticlă de 0.5l de apă.. sau suc, sau ceva ambalat în plastic :P

    Coborând o pantă, sticla s-a rostogolit fix sub pedala de frână înainte să o calc…Vă dați seama că nu am reușit să frânez deloc, dar bine că era vară și eram desculț.. că am reușit să scot sticla cu piciorul.. bineînțeles deja ușor panicat de cele ce s-au întâmplat

      (Citează)

  37. Dinu Ionut-Ciprian

    28/08/2012 la 7:52 PM

    Hm… In Bucuresti e greu sa n-ai parte de "peripetii"! Eu chiar azi cand eram in drum spre casa, aflat in depasire pe linie discontinua, la vreo 20 de m in fata mea, pe banda pe care o "depaseam", a intors unu' masina, sa schimbe directia de mers, probabil fara sa ma observe si m-a testat la franat… Am rezistat!

      (Citează)

  38. Era seara, eram cu 2 fete în mașină și era polei pe jos. Si uite așa nu a mai fost un far.

      (Citează)

  39. Georgeta Popescu

    28/08/2012 la 11:19 PM

    Noaptea pe la 1 a sarit roata din stanga spate. Noroc ca nu aveam viteza si am manevrat rapid masina pentru a evita un dezastru.

      (Citează)

  40. Acum cateva zile, in timp ce parcam cu spatele, imi suna telefonul. Au fost suficiente cateva momente sa ma uit la el si am scapat masina in gardul de plasa al parcarii. M-am ales cu zgarieturi pe toata bara din spate a masinii.

      (Citează)

  41. Eram intr-o parcare, vorbeam la telefon si incercam sa parchez masina intre doua masini putin cam apropiate, am reusit fara probleme, continuam sa vorbesc la telefon cand ma pomenesc see you o femeie langa masina care pretindea ca i-am lovit see you usa mea, masina ei, cand am coborat, eu, care nici nu m-am miscat de pe scaunul de la sofer!

      (Citează)

  42. Nu intelegeam de ce le e frica soferilor de zapada. In primul an de condus, la prima zapada am iesit cu masina. Aveam cauciucuri de vara tocite. La prima curba de 90 de grade eu am facut stanga, masina nu.

      (Citează)

  43. Nu vorbeam la telefon , ci vorbeam cu sotia in masina (in intersectia de la grozavesti acum un an in ajunul Craciunului) , toate masinile au plecat din intersectie , am plecat si noi , eu uitandu-ma la scumpa , cand coloana din fata a franat brusc , eu la fel , dar duduia din spate cu Toyota Corola (era cu numere de rodaj) vorbea putin la iphone si mi-a spart suportul de numar si zgariat putin bara (poate si ca era toyota – astea aveau probleme cu franele parca :D) . Din cauza ca era Craciunul a doua zi (si dna cu toyota era atat de speriata – ziceai ca a infaptuit o crima) i-am solicitat politicos sa-mi cumpere / aduca un suport nou de numar . Situatie rezolvata ! all ok – i-am spus sa fie mai atenta pe viitor ca puteam sa-i cer RCA sau costul reparatiei masinii (revopsitul unui element+ demontat ~500 ron in service-urile autorizate) si sa lase telefonul ala sau sa-si cumpere un Handsfree …saraca a zis ca da – si sper ca inteles !

      (Citează)

  44. DOGARU GONCEA ANELIA

    29/08/2012 la 8:44 AM

    Daca e sa fac un remember al situatiilor limita din trafic imi amintesc de un episod al caror protagonisti mi-au dat emotii …mari.Rulam linistita in spatele unui camion incarcat cu caramizi.Soferul vorbea la telefon non -stop.In intersectia din apropiere s-a creat o mica ambuscada (usor absurda) si neatentia l-a determinat pe soferul camionului sa puna o frana in ultima clipa pentru a evita aglomeratia de masini din fata sa.In scrasnet de roti si claxoane am asistat la deversarea nedorita a caramizilor din camion in mijlocul intersectiei.Am reusit sa evitam o coleziune periculoasa toti cei angajati in trafic in acel moment pentru ca am condus prudent, fara viteza.Se putea produce un accident in lant.Nici nu vreau sa ma gandesc …cat de grav putea fi.

      (Citează)

  45. Ma intorceam cu sotul meu din Bucuresti si pe prima banda era un autobuz. Noi fiind pe banda a doua n-am reusit sa observam ca semaforul a apucat sa se schimbe in rosu si ne-am trezit in mijlocul intersectiei cu masinile care veneau spre noi si din stanga si din dreapta, noroc ca sotul meu a avut o strafulgerare si intr-o fractiune de secunda a bagat in marsalier si a dat cu spatele pana la trecerea de pietoni pe care tocmai o depasisem. Sa fi vazut ce fata a facut cel care tocmai oprise la semafor (credea ca o sa intram direct in el)

      (Citează)

  46. ghiorghe nicolae

    29/08/2012 la 9:09 AM

    Era o dimineata de simbata, trafic redus, pe Calea Victoriei, in zona palatului, vorbeam de zor la telefon cu fica-mea care era plecata la Timisoara si rulam atent dar cu viteza relativ mica fata de trafic, care am spus ca era redus si deci asi fi putut merge mai cu viteza. Nu am observat ca in spatele meu rula o masina de politie de la rutiera pe care am obligat-o sa incetineasca. Asta a fost fatal, politistul m-a depasit, m-a tras pe dreapta, in fata la Ministerul de Interne si m-a amendat,dar a fost amabil si mi- a dat doar puncte nu si amenda in bani. Mi-am luat hands- free!!
    RECOMAND LA TOATA LUMEA

      (Citează)

  47. urmaream ceva pe strada si eram pe banda 1 iar pe 2 venea un tir, cred ca din neatentie am intrat putin pe banda 2, intre mine si tir cred ca au fost cativa centimetri distanta, era sa ma ia din spate

      (Citează)

  48. Eram pe bicicleta si vorbeam la telefon si o masina mi-a taiat calea si pentru ca aveam o singura mana pe ghidon, m-am proptit pe capota lui, care si el vorbea la telefon si nu m-a vazut. Tinand cont ca eram amandoi in culpa nu au fost mari probleme dar un handsfree ar fi fost util. See you masina nu prea am avut probleme din cauza telefonului.

      (Citează)

  49. Am lasat o distanta mai mare de 10m fata de masina in fata mea intro coloana de masini,iar cel din spatele meu a intrat in depasire,si din contasens se apropiau masinile.Trebuia foarte repede sa intre in fata mea,normal ca din partea mea a urmat o frinare brusca,si am reusit sa evitam accidentul.

      (Citează)

  50. Prin anii 90,dupa militie,ne-a facut politisti.Intr-o zi de iarna ,cu vizibilitate foarte redusa ,in timp ce ma aflam la controlul traficului,apare o skoda veche cu geamurile inghetate,conducatorul auto ,avea vizibilitae ca dintr-un tab.Ii fac semnalul de oprire,opreste la vrea 50 m de mine.Din masina coboara o doamna la vreo 70 de ani dupa cum am stabilit ulterior.Dupa ce imi da actele,eu intreb- doamna de unde veniti ?,
    – de la Sinaia draga,mentionez ca eu ma aflam la Sighisoara,iar distanta SinaiaSighisoara este peste 190 km.Mentionez ca vorbit vreo 5 minute despre familie,bani,sanatate cu zambetul pe buze afara era un frig de crapa pietrele.Dupa ce examinez sumar autovehicolul constat ca masina nu avea oglinzi retrovizoare,nici macar ce-a din interior.O intreb.
    -Doamna unde va sunt oglinziile retrovizoare?
    -Draga eu am toate oglinziile,dintr-o sacosa de pe bacheta din spate,scoate o oglinda de Dacie una de camion si una de uz personal.Situatia in afara de faptul ca era amuzanta,era si periculoasa,am vorbit cu un prieten si-a cazat-o pe doamna in vastra la o pensiune de langa Sighisoara.Am luat legatura cu sotul doamnei,la telefon m-i s-a parut un domn stilat,dar seara apare un batranel tot cu o skoda veche,la care in mergea un far,portiera din dreapta legata cu o sfoara.Sigur nu am mai intrebat de oglinzi semnalizare etc. L-am dus pe domnul la pensiune s-au strans in brate s-au bucurat de revedere,si-au parcat masinele una langa alta,iar problema reintoarcerii acasa a rezolvat-o fiul lor, incarcand ambele autoturisme pe o platforma.

      (Citează)

  51. Desi se presupune ca toti conducatorii auto trebuie sa stie sa citeasca, in vremurile noastre a devenit o utopie.

      (Citează)

  52. Nu mai tarziu de azi dimineata veneam de la piata si pe drum, in trafic m-a sunat sotia spunand ca ar mai vrea ceva verdeata…cu gandul la ea am incercat sa fac o intoarcere si doar atentia celuilant sofer m-a scapat de o coleziune.

      (Citează)

  53. Mergeam spre cinema cu viteza mare si ma uitam pe telefon ce filme erau in seara respectiva, cand ridic ochii din telefon.. ce sa vezi? N-aveam nici masina si nici carnet, era sa intru intr-un stalp.

      (Citează)

  54. In intersectie la Lujerului,mare aglomeratie ca de obicei pleaca cel din fata mea,plec si eu iar nenea garcea face semn individului sa stea pe loc…eu neobsevand gestul aplic o lovitura pe partea dreapta vecinului din fata(accident usor).
    Ps:Telefonul a supravietuit :).

      (Citează)

  55. Mergeam spre cinema cu viteza mare si ma uitam pe telefon ce filme erau in seara respectiva, cand ridic ochii din telefon.. ce sa vezi? N-aveam nici masina si nici carnet, era sa intru intr-o masina sa dau peste o femei

      (Citează)

  56. CATALIN BALABAN

    29/08/2012 la 10:53 AM

    Salutare,

    Eu n-o sa inventez tot felul de intamplari inspirate din filme sau desene animate. In general folosesc hands-free-ul primit cu telefonul (cablu cu microfon si casti). Intrucat folosesc telefonul si ca GPS, este putin cam incomod sa stau si cu firul sub centura. Daca l-as lasa pe afara m-as agata mereu in el si ar face experienta de condus si mai dificila.
    Asa cum este insa, recunosc ca este foarte util si previne oricand un incident nedorit. O casca Discovery 975 ar fi ideala insa. Tocmai de aceea castigatorul va fi cu adevarat norocos si fericit iar celorlalti le recomand macar varianta folosita de mine.

    Bafta

      (Citează)

  57. Salutare!
    Eu imi doresc foarte mult aceste premiu pentru a-l face cadou tatalui meu care vorbeste la telefon foarte mult in timp ce conduce si cred ca l-ar ajuta foarte mult aceast handsfree. Va multumesc si sper sa castig.

      (Citează)

  58. SALUT, am vazut articolul si o sa va spun ce mi s-a intamplat din cauza la un telefon mobil, acum 5 ani de zile am luat masina parintilor asigurandu-i ca prietenul meu are permis si stie sa conduca si am plecat see you inca un prieten in masina mea si alti prieteni la cheile dobrogei de 1 mai unde ne-am distrat, la intoarcere pe la aeroportul Mihail Kogalniceanu telefonul prietenulu meu a sunat aceasta a raspuns dar atenti-a i-a fost distrasa pt 2-3 minute moment in care masina a tras dreapta, el sa speriat a tras puternic de volan stanga iar masina sa balansat si am aterizat see you partea dreapta a masinii pe aripa de la o dacia papuc care astfel ne-a aruncat see you rotile in sus pe sosea, prietenu meu a avut o rana semnificativa la cot, eu la mana dreapta si mai multe cioburi pe fata mai grav de cel din spate care a iesit pe luneta si a fost tarait vreo 5-6 metri pe asfalt si deci a avut rani destul de nasoale. morala cand va suna telefonul trageti pe dreapta si vorbiti nu in timp ce conduceti, lectie pe carre am invatzat pe calea nasoala dar care o aplic in momentul de fata.:)

      (Citează)

  59. Buna!
    As vrea sa castig acest premiu, deoarece m-ar ajuta foarte mult pentru ca saptaman treucta deabia am scapat fara amenda dupa ce ma prins politia vorbin la telefon la volan. Am mare nevoie de acest premiu!
    Va multumesc!

      (Citează)

  60. Salutare!
    Imi doresc sa castig acest premiu deoarece vorbesc foarte mult la telefon in timp ce conduc, datorita seviciului meu. M-as bucura daca as casitga acest handsfree. Va multumesc!

      (Citează)

  61. uta aurel gabi

    29/08/2012 la 11:14 AM

    in timp ce mergeam cu masina la servici am auzit sunind telelefonul. Se auzea sunind dar telefonul nicaieri. Analizand cu atentie dupa locul din care venea sunetul am constatat ca acesta cazuse sub scaunul din dreapta mea. Neavand viteza mare am decis ca pot lua telefonul de sub scaun. m-am aplecat sa iau telefonul de sub scaun moment in care fara sa vreau sau eu cel putin nu am realizat am tras de volan (mai mult din dorinta de a ajunge la tel). Masina a intrat pe contrasens iar eu ma chinuiam sa iau telefonul. am avut noroc cu un sofer de tir care a si sunat si a si franat. Eu speriat am tras invers de volan, am ajuns cu masina in sant, am distrus ceva pe la planetare dar am considerat ca fiind un mare noroc, pt ca simplu fapt de a raspunde in timp ce mergeam cu masina la telefonul mobil ma putea costa viata.

      (Citează)

  62. Eu n-o sa inventez tot felul de intamplari inspirate din filme sau desene animate. In general folosesc hands-free-ul primit cu telefonul (cablu cu microfon si casti). Intrucat folosesc telefonul si ca GPS, este putin cam incomod sa stau si cu firul sub centura. Daca l-as lasa pe afara m-as agata mereu in el si ar face experienta de condus si mai dificila.
    Asa cum este insa, recunosc ca este foarte util si previne oricand un incident nedorit.

      (Citează)

  63. Andreas Padureanu

    29/08/2012 la 11:34 AM

    Din cauza telefonului am lovit masina. Mergeam linistit pe la Unirea si trebuia sa primesc un telefon foarte important pentru mine, suna telefonul, il ridic, dar imi scapa pana sa aung cu el la ureche, in urmatoarea clipa m-am aplecat si poc cel din fata a franat si m-am oprit il el.

      (Citează)

  64. Trandafir Anamaria

    29/08/2012 la 11:48 AM

    Eu am trecut pe rosu la trecerea de cale ferata..La acea trecere nu se pun bariere, dor semnale acustice si luminoase. Fiind prea ocupata si concentrata pe telefon am trecut pe rosu. Din fericire nu s-a intamplat nimic.

      (Citează)

  65. Super multe produse noi la Vintage Shop: http://e-vintage-shop.blogspot.com/.

      (Citează)

  66. FLOREA COSTICA

    29/08/2012 la 12:18 PM

    Am trecut de curand printr-o situatie neplacuta. Am oprit sa acord prioritate unui pieton la o trecere, pe o strada din Craiova. Conducatorul unui autoturism aflat in spatele meu nu a observat ca am franat si masina lui s-a oprit in spatele masinii mele.
    Soferul mi-a spus senin “Scuze, vorbeam la telefon…

      (Citează)

  67. la mine a fost total amuzant…
    Mi-a sunat telefonul , dormal ca trebuia sa raspund in timpul mersului, si pentru ca ma apropiam de o intersectie zic eu in gandul meu sa opresc pe dreapta. Pana aici totul bine si frumos, numai ca am oprit in spatele unei parcari micute. nu aveam voie sa opresc acolo. cum am oprit la 10 secunde masina care era parcata a dat see you spatele si a intrat in mine…. daca aveam acest sistem nu mai imi buseam masina…

      (Citează)

  68. Pai ce sa zic. Telefon mare in dotare cu ecran mare, touch. Sa vezi ce interesant e sa mentii directia cu genunchi si sa tastezi cu ambele maini. Am avut noroc pana acum ca nu mi-a iesit nimeni in cale, altfel…

      (Citează)

  69. Desi nu am avut nici un accident vorbind la telefon, sper sa nici nu am gratie headsetului pe care il folosesc din cand in cand.

    De ce din cand in cand? Pentru ca de obicei cand vreau sa-l iau la masina, nu este incarcat. Mi se pare foarte misto acest Plantronics cu docking stationul lui. In felul asta si micul headset isi va gasi locul pe birou.

    Oricum, cand port headseet si trec pe langa filtrele de politie, uite asa imi frec amandoua mainiele pe volane, parca sa le fac in ciuda, cand ma vad ca dau din buze si sunt singur in masina :)

      (Citează)

  70. eram la volan, telefonul asezat pe bord,pe vibratii, il uitasem acolo dupa o convorbire inainte sa plec la drum. eram in intazriere , ma grabeam cumplita, aveam un examen la facultate. deodata m-a sunat un coleg, telefonul a cazut , mi-am distras atentia si cat pe aici sa intru in masina din fata mea, am pus frana in ultimul moment

      (Citează)

  71. vorbeam la telefon in miezul traficului, urma sa fac la stanga intr-o intersectie, conducand cu o singura mana, am gresit viteza si mi-a murit motorul in mijlocul intersectiei. am blocat traficul, masinile din spate s-au oprit cu scartait de frana si am primit cateva injuraturi bune.

      (Citează)

  72. CRISTEA ADRIANA

    29/08/2012 la 3:39 PM

    Traversam pe trecerea de pietoni si a trecut unul cu masina grabit doar la un pas de mine!
    Mai nou pe trecerea de pietoni trebuie sa te le dai tu masinilor prioritate pentru a fi in siguranta!

      (Citează)

  73. Salut,
    Aveam permisul de aproximativ 6 luni de zile. Eram intr-un mic orasel, la plimbare, geamul deschis si muzica tare. La un moment dat, imi suna telefonul. Dau muzica mai incet, raspund si tin telefonul cu mana stanga la ureche(cotul pe geam – eram smecher, si da, prostia se plateste:)). Ma apropii de un sens giratoriu, franez si in cele din urma opresc. In spatele meu, un ditamai X5-ul incearca sa franeze dar fara rezultate si se opreste direct in mine. Impactul a fost destul de puternic asa incat telefonul mi-a cazut din mana, direct pe geam. L-am adunat pe bucatele de pe asfalt(era un motorola V3) si apoi a urmat bara si stopul din dreapta. Partea cea mai tare e ca tipul care ma lovise, facea acelasi lucru, vorbea la telefon. La vremea aia, sunt sigur ca X5-urile erau dotate cu bluetooth-uri si alte nebunii.
    Prima lectie care mi-a dovedit ca nu e bine sa vorbesti la telefon, mai ales la urechea stanga si cu cotul pe geam:)

      (Citează)

  74. Eram in zona garii din Craiova, traficul era greu, se mergea bara la bara, 12-20 km/h, din plictiseala am zis sa sun un prieten sa vorbesc cu el si sa treaca timpul mai repede, obisnuit cu aceeasi viteza m-am discutam cu el si am fost apelat de altcineva, m-am uitat la tel dar cel din fata oprise si…l-am lovit in spate, bara Opelului nu a avut nimic, zicea ca e in forma de fagure si daca e lovit , isi revine, in schimb dacaia mea 1310 bara de protectie sparta, numarul indoit si partea din fata radiatorului stramba !

      (Citează)

  75. am luat amenda pentru ca vorbeam la telefon

      (Citează)

  76. munteanu mariana

    29/08/2012 la 5:30 PM

    sunt mare iubitoare de catelusi. am unul mic si tre scump dar cam zu-zu. intr-o zi eram la volanul masinii si in dreapta mea pe bancheta era Bestia( porecla lui). avea o jucarie noua pe care tocmai i-o achizitionasem dintr-un pet-shop si ma uitam la el cum se uita speriata la acea jucarie si maraia amenintator. ma distram copios dar din pacate nu mai eram atenta la trafic. asa era cat pe ce sa lovesc o masina parcata regulamentar. norocul meu ca era o masina de culoare rosie si probabil asta mi-a atras atentia in ultimul moment.
    asta e, daca o loveam il vindeam pe zu-zu si faceam reparatiile cu banii primiti. glumesc… pup!

      (Citează)

  77. Articolul ăsta mi-a amintit de faptul că nu e bine să admiri pietonii cand ești pe motocicletă: cel din față oprește la trecerea de pietoni, tu nu observi la timp, franezi suficient cât să nu intri în el, dar insuficient pentru a rămâne pe 2 roți. Te dai peste cap și motocicleta peste tine. True story.

      (Citează)

  78. când vorbeam la telefon era usor o neatentie la sofat.

      (Citează)

  79. Costel Chiosa

    29/08/2012 la 8:52 PM

    Eu am fost lovit in spate din cauza neatentiei altuia: nu stiu din ce motiv, cel din fata mea a franat brusc. Am franat si eu (multumesc, Doamne, pentru ABS), insa imediat am auzit frane de roti si poc. Inainte de impact am avut o presimtire ca nu mai scap cu masina intreaga. Fiind un hatchback, m-am pricopsit cu fuzeta rupta si bineinteles bara, aripa si tripla.
    Cand se intampla sa vorbesc la telefon in timp ce conduc vorbesc foarte greu, cu pauze mari pentru ca ma concentrez la condus, si nu la vorbit.

      (Citează)

  80. Pot sa zic ca am avut noroc chior de am scapat cu viata. Anul trecut am intrat intr-o depasire neregulamentara (ma apropiam de o curba) , tir in stanga si …tir care aparuse din curba. In clipa aceea eram sigur ca nu scap, dar totusi m-am bazat pe reflexe, am pus frana si am tras drepta brusc in spatele tirului din dreapta. daca era banda ocupata in spatele lui, papa… BIne ca totul s-a terminat cu bine! mare atentie soferi, realizati ca drumul este periculos, oameni pot muri nevinovati, si totul pentru ce? sa ajungem cu 5 min mai devreme ca ceilalti? Nu are rost!!!!!!

      (Citează)

  81. Eu am patit cel mai amuzant accident cu masina in timp ce vb la telefon, de ce zic amuzant pentru ca eram cu varul meu cu masina,el conducea ne indreptam spre casa de la tara si avand umpic de viteza ia sunat telefonul si in timp ce sa uitat ca sa raspunda ia taiat un caine calea a tras de volan si ne-am rastogolit cu masina in sant partea frumoasa ca in masina aveam o galeata de vopsea lavabila care sa varsat peste noi, de patiti ceva noi nu am patit nimig grav doar ca ne-am vopsit in alb cu lavabil din cap pana in picioare

      (Citează)

  82. eram in masina cu prietenul meu si vorbeam la telefon cand persoana de la capatul firului vroia sa vorbeasca cu prietenul meu si i-am dat telefonul si in acea clipa de neatentie intr-o curba apare o dubita care era sa intre in noi si noroc ca a reusit sa traga la timp de volan si l-a evitat….au fost niste clipe groaznice

      (Citează)

    • OK, toate comentariile inscrise pana acum vor participa la tragerea la sorti, pe care o voi face in curand.

      Voi elimina comentariile multiple de la aceeasi persoana sau cele copiate de la altul.
      De asemenea, daca prin tragerea la sorti iese cineva care nu a povestit un moment din trafic, voi face alta tragere la sorti. Am cerut un lucru micut si simplu pentru a fi considerati inscrisi, dar daca vii ca trollul si nici macar nu respecti asta nu poti castiga.

      Castigatorul va fi comunicat de mine catre Germanos, care il vor contacta pentru trimiterea premiului (sper ca aveti adresa de email buna). Il voi anunta si oficial dupa ce stiu ca au dat de el si nu e nici o problema la mijloc.

        (Citează)

  83. CATALIN BALABAN

    30/08/2012 la 4:03 PM

    Nu pot sa cred!!!

    Exista plagiatori pana si la astfel de concursuri.

    User-ul maria viorel la 29/08/2012 at 11:31 AM a copiat comentariul meu: CATALIN BALABAN 29/08/2012 at 10:53 AM

    Eu inteleg sa-ti placa comentariul cuiva, dar sa-l copiezi si sa participi la concurs cu el… :(

      (Citează)

  84. Este super dracovenia, mai ales ca-ti mai lasa maini si pentru altele (snack-uri,suc,scarpinat,etc)

      (Citează)

  85. Este super dracovenia, mai ales ca-ti mai lasa maini si pentru altele (snack-uri,suc,scarpinat,etc)

      (Citează)

  86. Este super dracovenia, mai ales ca-ti mai lasa maini si pentru altele (snack-uri,suc,scarpinat,etc)

      (Citează)

  87. DRANCA DACIANA

    30/08/2012 la 9:34 PM

    Nu mi s-a intamplat asa ceva pentru ca imi este mult prea frica sa raspund la telefon in timp ce conduc. in primul rand nu as putea sa imi gasesc telefonul in geanta, eu nici cu doua maini nu prea il gasesc, dar cu o mana ar fi imposibil, in al doilea rand nu pot fi destul de atenta in ambele parti, fie as lua-o pe camp fie nu as sti ce vorbesc si cu cine…

      (Citează)

  88. Una din intamplarile mele a fost atunci cand mergeam cu viteza in jur de 80 km/h si ma apropiam de un sens giratoriu, eram mult prea furat sa scot telefonul din buzunar pentru a-i raspunde unui amic..in fine noroc de ABS! Take care!

      (Citează)

  89. Vorbind la telefon nu am fost atenta si am intrat pe contrasens , norocul meu a fost ca nu era o portiune de drum foarte circulata si pe contransens nu era nimeni altfel momentul de neatentie m-ar fi costat scump.

      (Citează)

  90. @nwradu – eu am castigat. Multumesc pentru cadou, acum sper sa nu mai existe incidente din cauza telefonului. Luni sau marti ajunge la mine, revin cu pareri !

      (Citează)

  91. M-a sunat prietena mea cea mai buna sa imi spuna ca e insarcinata, iar eu am fost atat de incantata la aflarea vestii incat am uitat complet ca sunt la volan, drept pentru care am intarziat sa apas pedala de frana in trafic si l-am impins pe un domn care a fost dragut si nu mi-a zis nimic de dulce.

      (Citează)

  92. Eu am avut un accident cu duble victime ale telefonului si eu si soferul celalat vorbeam la telefon si eram cuprinsi in discutii, el nu m-a vazut pe mine, eu pe el nici atat si ne-am ciocnit…

      (Citează)

  93. Primavara aceasta, dupa ce zapada s-a topit si afara era destul de cald, am hotarat sa merg si eu intr-o mica excursie.Dupa ce mi-am schimbat cauciucurile de iarna see you cele de vara, am pornit la drum, nefiind atent la metro, care anunta ninsori si vijelii. astfel ca in dinineata in care trebuia sa ma intorc acasa ne-am trezit si cand n-am uitat pe geam, surpriza, afara zapada s-a asternut p[e jos, formandu-se polei. See you toate astea am hotarat totusi sa ma intorc acasa, conducand see you mare atentie. Insa drumu era atat de alunecos incat am pierdut controlul volanului si ca sa evit masinile care veneau din fata am intrat direct in sant. De atunci voi tine minte, sa nu imi schimb cauciucurile prea repede.

      (Citează)

  94. Constantin Avrigeanu

    05/09/2012 la 12:32 PM

    Inainte ne nasterea primului meu baiat, sotia fiind insarcinata in 6 luni, plecam de acasa din Fagaras(unde locuiam), spre Bucuresti, in concediu, la parintii sotiei, in vizita. Vara, cald, frumos tare pe drum spre Codlea, viteza medie (cam 80-90, suna telefonul, raspund, era fratele meu, care ma astepta sa ajung si in Constanta. In timp ce vorbeam cu fratele, am auzit bip in telefon si mi-am dat seama (telefonul avand apel in asteptare)ca ma mai suna cineva si am luat telefonul de la ureche (mana stanga), sa ma uit cine ma mai cauta. In momentul urmator eram afara din carosabil, rotile din stanga erau pe portiunea externa a carosabilului, pe pietris, rotile din stanga erau deja in vale (cine cunoaste drumul stie ca o portiune drumul merge impreuna cu calea ferata alaturi, numai ca este cam 10 metrii mai jos). Sotia se tinea de tavan, eu am vazut calea ferata prin geamul lateral al sotiei si m-am gandit ca ne vom rasturna sigur. Masina mergea inainte. Am accelerat si virat la maxim stanga. Am mai mers drept (paralel cu drumul)cam 15-20m, dupa care, cred ca a prins ceva la roti ca a sarit in sosea, cam cu aceeasi viteza ca care mergeam inainte. Am inceput sa trag de volan stanga, dreapta cu derapajele inerente, incercand sa fac masina sa se aseze din nou pe drum, lucru care, intr-un final s-a intamplat. Am observat ca inainte, din sens opus, cam, la un km, veneau doua masini care au observat ce-am facut. Am mers in continuare pana au trecut de mine(acestia ne-omitand sa-mi faca semne prietenoase cu mana… “esti mebun!!!”), dupa care am oprit masina ne-am dat jos amandoi, am simtit ca nu mai tin picioarele, parca erau taiate. Am strigat sotiei: Gata !…. pana aici…. in acest concediu AM TERMINAT CU TELEFOANELE IN MASINA!…
    Dupa ce am stat cam 10-20 minute de ne-am revenit am continuat drumul si concediul, dar m-am tinut de cuvant. Nu am mai raspuns la nici un telefon in masina. Copilul s-a nascut la termen, este sanatos (cum va doresc la toata lumea…)si suntem mandrii de el.
    Aceasta este una din intamplarile in care CEL de sus ne-a mai dat o sansa. Am cauta sa o folosim cum am stiut mai bine. Sper ca nu v-am plictisit. Cu stima.
    Constantin Avrigeanu

      (Citează)

  95. cine a castigat?

      (Citează)

  96. Eu :))

      (Citează)

  97. Alin Eugen Berechet

    06/09/2012 la 3:52 PM

    Povestea mea va fi diferită, nefiind implicat un automobil, ci o bicicletă.
    Într-o seară, pe vremea când mă mai plimbam cu bicicleta, preferând să aleg o rută ce implic porțiune de drum de țară. Întâmplarea a făcut ca în acele momente să fiu apelat pe telefonul mobil, dar nedorind să mă opresc am scos din buzunarul pantalonilor telefonul și am răspuns. Aproape de finalul apelului s-a nimerit să intru pe o porțiune de drum foarte pietroasă care mai era și într-o vale, ca să nu mai zic de faptul că drumul devenise foarte îngust. În momentul în care bicicleta a sărit peste o piatră am crezut că totul se va sfârși cu o căzătură urâtă, dar norocul a făcut ca eu să nu cad de pe bicicletă, să țin și telefonul și să merg mai departe, riscul de a intra în niște copaci fiind al naibii de mare.
    Poate că un dispozitiv handsfree ar fi ajutat la evitarea acestei situații, având în vedere și faptul că eu conduceam doar cu o mână acea bicicletă, dar nu poți spune sigur. :)

      (Citează)

  98. Ai facut extragere?

      (Citează)

  99. Cu sotia si nepotul in masina, nu puteam sa merg in afara loalitatii decat cu 85-90 km/ora pe DE 35 intre Iasi si Pascani. Ceilalti soferi ma depaseau unu cate unu. Din stanga, dintr-un drum secundar dinspre Albesti vad ca intra greoi un camion care in loc sa se angajeze pe banda de langa axul drumului, le blocheaza pe amandoua… Am claxonat disperat si mi-am dat seama ca frana ar fi fost inutila si masina noastra nu ar fi putut evita impactul. Am iesit cu rotile din dreapta in afara carosabilului unde , din fericire, se afla ca un fel de refugiu cu usoare urme de prundis pe o distanta de cca 10-15 m si am depasit camionul. Am virat stanga sa intru iar pe carosabil, dar m-am trezit ca ajung la santul din stanga ( noroc ca nu era nimeni pe contrasesns!). Instinctiv am virat dreapta, dar am ajuns in santul inca neamenajat, cu vegetatie abundenta si umed, moale. N-am fost in stare decat sa tin volanul drept, incalicand santul. Loganul s-a oprit de la sine in terenul clisos si cu buruieni incalcite pe la roti. Sotia tipa, nepotul plangea… Soferul vinovat a oprit, zicand ca a “ne-a trecut un pacat” . A telefonat la seful sau , un inginer, care a venit cu un tractor si m-a ajutat sa scot masina. Am pus-o pe avarie si am mers incetisor pana in Pascani la spalatorie. Masina nu avea nicio zgarietura. Doar nepotul si pierduse mancarea pe podeaua masinii. Sotia, de emotie s-a imbolnavit de Zona Zoster, iesindu-i pe corp niste pete, de care a scapat dupa vreo luna. De cate ori trec pe acolo, rememorez situatia dramatica in care ne-am aflat si din care am scapat ca prin minune, fiindca lucrarea de betonare a santului nu era terminata…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus