un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sunt băsist sau nu, asta-i întrebarea

9 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Am scris un articol destul de amuzant despre motivele adevărate pentru care ar trebui să fie suspendat Băsescu. RT-urile, share-urile şi comentariile îmi confirmă asta.

Primesc următorul comentariu:

Să înţeleg că şi tu eşti Basist?
Ce scârbos, gata am terminat cu blogul tău.
Până acum încă spercam că eşti normal la cap dar văd că şi tu eşti dus pe câmpie.
Eu voi vota să fie dat jos Chiorul indiferent de ce se spune pe antena 3 sau b1 sau mai ştiu eu ce post.

Am trei comentarii de făcut.

1. În politica nu ai voie să faci mişto de ceva. De exemplu, dacă eşti fan Băsescu (nu zic că sunt, vezi mai jos următorul punct), atunci Băsescu trebuie să fie idolul tău, a cărui icoană o pupi în fiecare zi când te trezeşti. N-ai voie să faci o glumă despre el, nu ai voie să râzi de nimic din ceea ce face, că-ți dau alții cu piatra în cap și cu apă sfântă să-ți revii.

De când e politica aşa ceva? Mai ales a noastră, care e o sursă continuă de amuzament, un UFS (uninterruptable fun supply). Să faci mişto de politicieni şi deciziile lor este mai simplu decât să-ţi baţi joc de ştirile tâmpite de pe site-urile televiziunilor, e mai uşor decât să iei suzeta de la un copil (deşi nu văd de ce ai vrea asta…)

2. N-am zis niciodată cu cine voi vota eu. Consider că alegerea de la urnă este o chestie care nu trebuie motivată. În lipsa accesului direct la politicieni și interesele lor, asculți ce zic televiziunile, vedetele, personalitățile, analiștii, discursurile, bloggerii și mișțo-urile, apoi te duci la vot şi pui ștampila pe ce vrei tu acolo, că de asta e un sistem democratic. S-au dus vremurile când ardeam oameni pe rug deoarece aveau o altă religie; la fel şi cu politica.

Prin urmare, observaţi vă rog ca în majoritatea articolelor de acest tip scrise de mine am abordat diverse unghiuri, am vorbit despre posibile scenarii, am atras atenţia asupra a tot felul de declaraţii aiurea, manevre pe faţă sau prostii făcute în lanţ. Şi de multe ori am făcut şi mişto, pentru că ideea este să ne simţim bine aici, să mai şi râdem.

De fapt, singura oară când am zis cu cine voi vota (eu aşa îmi amintesc) a fost în momentul când am spus că NU voi vota cu Nicușor Dan, pentru că nu m-a convins. M-a întrebat un cititor “dar atunci cu cine vei vota?”, pentru că nu precizasem asta. I-am răspuns, dacă a vrut să ştie, bazat pe ce simţeam atunci că voi face.

3. “Basist”? Eu? M-au mai înjurat câţiva recent, acuzându-mă că aş fi basist. Le-am răspuns frumos că nu, nu ştiu să cânt la chitară sau vreun alt instrument. Acum mă gândesc că ei de fapt nu aflaseră de diacritice şi de fapt mă acuzau că aş fi “băsist”, nu “basist”.

Dacă fac mişto de “sfintele cele 7 motive reale ale suspendării”, sunt băsist. Când făceam mişto de Băsescu şi deciziile sau declaraţiile proaste pe care le-a făcut, eram PSD-ist (aici credeam că mă acuză lumea că folosesc Photoshop, dar cică era cu partidul). Când făceam mişto de Ponta, pentru că nu poate să pună un ministru care să nu pice după 2 zile, eram iarăşi utilizator de chitară bas. Am mai discutat asta.

Aşadar, trei mesaje pentru cititorii mei:
1. Votaţi cu cine vreţi voi, fără să vă pese de cum sunt și ce fac alţii din jurul vostru.
2. Aici veţi găsi întotdeauna posturi amuzante şi mișto-uri bune, indiferent de sfântul subiect pe care-l abordează.
3. Politica ne oferă mult material bun zilele acestea, așa că veți citi și alte posturi, serioase sau nu, pe blog. Așteptați-le pe toate, nu mă înjurați după fiecare. Următorul, de exemplu, este despre de ce va fi Băsescu mai mult ca sigur suspendat.

    12 comentarii

  1. acu esti pontos?

      (Citează)

    • @add: de fapt, tin cu Diaconescu. Si Vadim. Chiar, unde e Vadim, nu l-am vazut dandu-si cu parerea?

      @nashu: ce vrei ma? sunt si eu optimist.

        (Citează)

  2. Nu lua in seama postacii, baneaza-i!

      (Citează)

  3. “Aici veţi găsi întotdeauna posturi amuzante şi mișto-uri bune, indiferent de sfântul subiect pe care-l abordează”

    *cough cough*

      (Citează)

  4. Eu remarc altceva: ce tare trebuie să fie omul, sau în cazul de față ura făță de el, ca să-i creezi cuvânt special. În afară de neologismele ce le preluăm din tehnică/IT mi se pare prea mult.

    Trist e că, cuvântul “băsist” e folosit de destul de mulți oameni care dacă ar da acum BACul la limba română, ar ajunge în marja aia de vreo 55-60% pe care se face acum tam-tam.

    Cât despre ceea ce ești sau nu ești la capitolul politică, nu mă doare capul, intru aici pentru chestii de tehnologie, iar daca ceva nu e pe placul meu, dau skip.

      (Citează)

  5. Omul care te-a criticat ca ai fi băsist in postul aratat de tine la inceputul “articolului” e un idiot – Punct .”Eu voi vota să fie dat jos Chiorul indiferent de ce se spune pe antena 3 sau b1 sau mai ştiu eu ce post” DEJA OMUL ASTA E UN IDIOT indoctrinat de antene si televiziuni obscure , mai avea sa zica de 0(zero)TV dar oricum sunt convins ca l-a urmarit (ce bine ca nu mai are emisie) . Asa ca nu mai lua asa personal criticile tuturor idiotilor din www ca iti faci sange albastru :)) si prea multi nervi . Daca e dupa mine – l-as da jos si pe BASE (nu am inteles de ce trebuie sa-l dea jos anticipat cu cateva luni – aici e o combinatie) dar nici pe PSD nu i-as vota intr-o mie de ani ! Si drept urmare – ce facem – eu cu cine votez ? NU AVEM UN CANDIDAT COMPETENT sau un partid pro evolutia Romaniei ci doar imbecili care vor sa se imbogateasca numai ei . Pe vremea lui Nastase doar seful de cabinet si-a ridicat averea estimata de la 20000E la 20 mil E in doar 1 an – de restul ce-mi pot imagina … ca au stat degeaba si doar asta a fost “deschis” la afaceri si ca daca nu-s in top 300 inseamna ca nu au ? Hotii maxime ce fac partidele in Ro d-aia nu prea mai avem de nici unele . In cateva orase daca nu le dai “dreptul” nu te poti “misca”

      (Citează)

  6. <>

    Foarte tare! :)

      (Citează)

  7. N-a aparut citatul asta in comentariul precedent:

    Eu? M-au mai înjurat câţiva recent, acuzându-mă că aş fi basist. Le-am răspuns frumos că nu, nu ştiu să cânt la chitară sau vreun alt instrument. Acum mă gândesc că ei de fapt nu aflaseră de diacritice şi de fapt mă acuzau că aş fi “băsist”, nu “basist”.

      (Citează)

  8. Asta cu basist, USL-ist si alte -iste e simptom de prostie. Ti-e lene (sau nu esti capabil) sa gandesti cu capul tau, pui o eticheta si gata, te-ai achitat, ai opinie.
    Daca te iei dupa comentariile de pe net, mai ales pe siteurile ziarelor, te ingrozesti de cum gandeste si argumenteaza roamanul.

      (Citează)

  9. Din pacate esti basist si eu am dat Unsubscribe pe youtube.

      (Citează)

  10. Amuzanti astia ce ameninta cu unsubscribe pe youtube si de pe reader. Adica e evident ca sunt doar postaci politici ce trebuie sa-si faca norma de comentarii. Pe un blog apolitic (ca eu n-am prea vazut posturi politice la tine), la un post ce face misto de politica, se trezesc sa ameninte cu unsubscribe :))))). Lobotomizati, ce sa zic…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus