un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Orange Explorer: vezi altfel metroul

3 Iul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Orange mai face o demonstraţie tehnologică, după proiectul de realitate augmentată “Scrie pe cer“, de data aceasta prin aplicaţia Orange Explorer pentru Android şi iPhone şi bannere speciale în metroul bucureştean şi la muzeul Antipa.

Pentru a o testa şi voi, instalaţi în telefon Orange Explorer (link Google Play și AppStore) şi apoi daţi o fugă pe la metrou, staţiile Piaţa Unirii 1 şi 2, Universitate, Victoriei 1 şi 2, Aviatorilor, Eroilor sau Grozăveşti. În aceste staţii găsiţi câte o reclamă gigantică la Orange şi dacă scanaţi tag-ul de pe ea folosind aplicaţia Explorer veţi vedea pe ecranul telefonului câteva graffiti-uri uriaşe, desenate de unii dintre cei mai talentaţi grafferi din România.

Mie îmi place ideea. Artă, dar fără a murdări pereţii clădirilor. Fără telefon mobil reclama arată aşa

iar când o scanezi cu aplicaţia Orange Explorer vezi asta.

Şi cele de mai jos, în alte staţii. Cea cu metroul e foarte şmecheră.

Iar ca să fie totul complet, a doua parte a aplicaţiei are legătură cu Muzeul Antipa. Dacă mergeţi acolo, luaţi-vă şi smartphone-ul cu aplicaţia Orange Explorer. Au două tag-uri care merită scanate, unul lângă un Mastodont american şi altul lângă un Elefant fosilă (primul din lume descoperit, chiar pe teritoriul ţării nostre, un uriaş de câţiva metri înălţime şi mulţi metri lungime). Pe ecran îţi apare respectivul animal, animat, cu blană pe el, se mişca unde dai click, ba chiar se ridică şi în două picioare la un dublu-tap.

Orange are şi un concurs pentru cei pasionaţi de graffiti prin site-ul nelimiteaza-te.ro/graffiti. Poţi crea un desen în interfaţa online sau îl poţi uploada, un juriu le va alege pe cele mai bune, va exista şi o etapă de vot public şi cele mai bune ajung în staţiile de metrou.

Dacă vreţi să vă jucaţi acasă, puteţi folosi aplicaţia ca să scanaţi tag-urile de mai jos, că doar merge şi aşa.

  2 comentarii

 1. cat de tare! Mi se pare mie sau are o mare aplicativitate in publicitate, arta urbana, marketing etc? Super fain! Sper sa gasesc din ce in ce mai multe taguri de tipul acestora.

    (Citează)

 2. Am avut ocazia să testez azi treaba asta în trei stații de metrou și arată foarte foarte bine. Un minus e că în aglomerație dacă ești aproape nu vezi tot desenul, iar dacă te dai mai departe riști să intre cineva în cadru și să-ți taie imaginea.
  Dar per total arată bine și chiar intenționez să le trimit un desen :D

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus