un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange schimbă și cerul

20 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Mai ştiţi toate acele discuţii (care mie mi se par destul de anacronice) despre cum o urare “din inimă” se face telefonând personal cuiva, nu trimiţând un simplu mesaj sau scriind pe wall-ul respectivei? Eu, adeptul tehnologiilor cât mai moderne, plus electronist cu specializarea în Comunicaţii Multimedia,  prefer să găsesc metode tot mai inovative de face o urare cuiva.

Orange gândeşte la fel ca şi mine la acest capitol, deoarece tocmai am fost informat despre cea mai modernă (i-aş zice chiar science-fiction) metodă de a face o urare acum că vin sărbătorile. Pur şi simplu poţi scrie mesajul pe cer. Da, pe cer.

Evident, nu apare un avion care să-l scrie cu fum şi nici nu e făcut din baloane cu heliu, ci foloseşti smartphone-ul pentru asta, că doar vorbim de Orange. Sistemul este simplu. Foloseşti site-ul www.ScriePeCer.ro (te poţi loga cu Facebook sau îţi faci cont pe site) pentru a scrie un mesaj cuiva (50 de caractere), îl amplasezi pe hartă, îl orientezi în ce direcţie vrei şi persoana căreia l-ai adresat va primi o notificare despre acest lucru.

Ca să vezi mesajul ai nevoie de un smartphone cu camera şi GPS (deşi nu sunt prea sigur că e nevoie de GPS, dar oricum toate au unul). Merg cele cu Android si iPhone-urile, deoarece trebuie să instalezi aplicaţia Layar (link pt Android, vă descurcați pentru iPhone) şi în ea să cauţi şi să activezi layer-ul Orange Scrie pe cer. Apoi orientezi telefonul spre cer, acolo unde ştii că este un mesaj pentru tine, şi îl vezi, ca în reclamele Orange. De fapt, vezi toate mesajele celor care au scris ceva în zona în care te afli.

Singura parte un pic anevoioasă este că mesajul trebuie întâi moderat de cei de la Orange, dar e mai bine aşa. Nu vrei să urezi cuiva la mulţi ani şi lângă el să fie alte mesaje cu înjurături, nu? Moderarea durează câteva ore, așa că planificați din timp sau alegeți unul dintre mesajele predefinite care sunt acceptate instant șisemnați-l ca să se știe cine l-a trimis.

Totul mi se pare mai complicat în cuvinte decât este de încercat cu mâna voastră, aşa că ScriePeCer.ro este adresa unde puteţi merge chiar acum să transmiteţi mesaje (merge și direct de pe mobil); au şi tutoriale şi demo-uri acolo. Apoi te poți distra căutând și citind ce-au scris alții prin oraș pe cer.

    7 comentarii

  1. Foarte tare ideea :D Oare cat de aglomerat va fi cerul patriei? Mesajele oare expira cumva sau raman acolo pe vecie?

      (Citează)

    • Buna intrebare cu expiratul, nu stiu ce sa-ti zic.

      Daca adaugi un mesaj, atunci cand il pozitionezi iti arata cate altele sunt deja pe harta. E misto sa mergi prin oras cu layar pornit si sa vezi ce-au mai scris unii. Am gasit “iesim la un vin fiert?” pe Grivita, un “Sunt Andreea si sunt super” prin alta parte, cate un “te iubesc” etc

        (Citează)

  2. Dacă tot ți-ai pus Layar să încerci și layer-ul „Unde alimentez”. :P

      (Citează)

  3. FRINGE writing, FTW!

      (Citează)

  4. He he, ce fac serialele astea din marketing … O idee frumoasa dar inutila.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus