un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu trageți sforile… în baia hotelului

13 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Aţi stat vreodată la un hotel cu sistem de alertă în baie, pentru cazul în care ţi se face rău? Arată ca o sfoară ce iese din perete, aşa că nu trageţi de orice găsiţi prin cabina de duş.

Nu prea le veţi găsi la noi, ci mai degrabă în restul Europei, deşi ideea mi se pare foarte bună. Sistemul este simplu: dacă ţi se face rău şi te prăbuşeşti în baie sau aluneci şi te loveşti la cap de cadă, tragi de respectiva sfoară şi cineva de la recepţie este sesizat.

Şmecheria pe care puţini o ştiu este cum tragi de sfoara aflată undeva pe tavan, deasupra duşului, dacă tu eşti căzut pe jos, în chinuri. E simplu. După ce intri în cabina de duș sau în cadă, îţi legi sfoară de tine. Undeva mai sus pe corp, de exemplu la umăr. Dacă leşini, înseamnă că eşti pe jos şi sfoară va fi trasă mult mai mult din perete în timpul căderii. Dacă nu leșini, o dezlegi când ieși din cadă.

Am atașat singura imagine găsită pe Internet cu un astfel de sistem, deşi nu-i vreo invenţie nouă.

    7 comentarii

  1. e destul de incomoda daca ti se face rau in timp ce faci sex

      (Citează)

  2. been there, sadly pulled that !

    Prin Italia si Spania am întâlnit așa ceva. În Germania și Austria, nu am vazut deloc. Ajunsesem cu un coleg undeva lângă Torino, hotel, totul ok. Ajung la partea de duș, trag și eu de sfoară, crezând că va porni ventilația (era prezentă, însă nu se activa). A început o alarmă (tip gong de alarmă) foarte puternic. Am sărit ca ars, am ieșit în cameră pe hol, si am decuplat toate siguranțele. Fericit, alarma s-a resetat. Nici nu intru înapoi la duș, că aud alarma de la colegul de cameră – el n-a știut s-o oprească.

    Ulterior la micul dejun, discuția cu patronul hotelului scoate în evidență că majoritatea est-europenilor nu cunosc pt ce e sfoara aia !

      (Citează)

  3. Foate neigienica sfoara respectiva!

      (Citează)

  4. Din cate stiu, la clasificarea hotelurilor de 3 sau 4 stele, se cere obligatoriu telefon in baie cu un sistem hotline. Adica in momentul in care telefonul este ridicat din furca si nu se formeaza un numar, acesta va suna la receptie. In felul acesta se stie ca este vorba de o alarma. In toate hotelurile din Romania in care am stat nu am vazut aceasta sfoara.

      (Citează)

  5. Constanta, tarziu in noapte, frig…in sfarsit in camera de hotel…prima oprire: baia. Cu ochii prin camera, continuand o discutie, deschid putin usa de la baie si pipai peretele dupa intrerupator…il gasesc…apas…si in locul becului aud o alarma… Ma sperii ca naiba, deschid usa larg, de data asta nimeresc intrerupatorul si dupa ce se face lumina citesc: buton de alarma. A urmat apelul primit de la receptie, scuzele de rigoare si ceva mai multa atentie la urmatoarea aprindere a becului :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus