un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce să mănânci de ziua Americii

4 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Astăzi e 4 iulie, ziua Americii, aşa că în cinstea prietenilor noştri de care ne desparte doar o emisferă, dar de care ne simţim foarte apropiaţi oricum, iată câteva fotografii și rețete cu mâncare de-a lor. Da, sunt bulangiu pentru că pun asemenea fotografii la ora prânzului.

Cotlet de porc cu porumb la grătar. Porcul este chiar lăsat întâi la marinat vreo 3-6 ore, după ce în prealabil a fost uns cu ulei de măsline şi condimentat cu praf de ardei iute, ceapă, usturoi, piper, chimion şi muştar. Şi porumbul este uns cu un pic de ulei înainte de-a fi pus pe grătar şi pregătit până devine puţin crocant.


Pentru desert puteţi face acest tort colorat ca steagul american. Este de fapt un cheesecake făcut pe un aluat cu aromă de vanilie şi apoi cu un strat pufos de brânză, iar deasupra este decorat cu zmeură şi afine, din care unele sunt date prin zahăr pentru a reprezenta liniile albe ale steagului. Nu exageraţi cu zahărul totuşi, că nu face bine.
berry flag cake

Iar de băut iată un cocktail despre care americanii susţin că reprezintă steagul naţional, iar eu susţin că poate fi numit la fel de bine “cocktail girofar”. Are şnaps de pepene şi suc de merişoare în partea roşie, iar cea albastră e bazată pe curacao, lămâie, limetă, tequila şi o felie foarte subţire de ardei iute.

Tortul via smittenkitchen.com, restul via foodnetwork.com

    9 comentarii

  1. Ai uitat de burgeri :D

      (Citează)

  2. Porc si porumb de 4th of July???!!! No way!
    Uite aici ceva traditional pentru 4th: potato salad, hamburgers, hot dogs, barbecue baked beans, Apple pie, lemonade, Chip and veggie dips, BBQ chicken, Pickles, ice cream, red white and Blue cake, watermelon and so on!
    Si multă bere…! Plus multe artificii! De obicei mă duc pe plaja, ca avem parte de un spectacol dublu: cele de pe uscat si cele de pe ocean!
    La multi ani, America!

      (Citează)

  3. @Radu: îți garantez ca cele clasice se vor mânca si anul asta! Dacă vorbim de americanii ieșiti la BBQ! Dacă vorbim de meniuri la restaurante, acolo e alta poveste! Deși de obicei au un special 4th care…surpriza, e tot din cele clasice :) Nu de alta, dar foie gras are ban de duminica lol

      (Citează)

  4. Sunt sigur ca americanii de 1 decembrie mananca fasole cu ciolan sau sarmalute.

      (Citează)

  5. Pot sa si borasc de ziua Americii?
    Nu de alta, dar sarbatorile americii imi provoaca si o mare greata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus