un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri pe telefon: Amazing Alex de la Rovio

19 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am cumpărat Amazing Alex imediat ce a fost disponibil în Google Play, fără să ştiu nimic despre ce fel de joc este, doar pentru că este produs de Rovio, cei din spatele Angry Birds. Bine, a fost doar 3,65 lei, dar cum eu nu ma joc aproape deloc pe telefon, e un pas mare.

Aţi jucat The Incredible Machine, un joc vechi-vechi de pe vremea 286, în care foloseai diverse obiecte pentru a direcţiona alte obiecte? Cam aşa este şi Amazing Alex, adică montezi tot felul de foarfece, tuburi, praştii, planuri înclinate, magneţi şi mecanisme pentru a diretiona vreun balon la distrugere, vreo minge într-un anumit coş sau altceva asemănător.

Primele niveluri sunt de învăţare, apoi nu ţi se mai dă nici o idee şi eşti lăsat să te întrebi cum naiba să rezolvi situaţia. Probabil că sunt mai multe metode de a o rezolva, pentru că nu întotdeauna am folosit toate obiectele pe care le aveam la dispoziţie.

Aici nivelurile următoare sunt deblocate dacă aduni cât mai multe din cele trei stele disponibile în fiecare nivel, că în multe alte jocuri de pe telefon. Iar partea cea mai bună? Amazing Alex îţi permite să creezi chiar tu niveluri noi, sunt deja câteva sute disponibile gratuit pe Internet şi jocul permite download-ul lor direct, aşa că după ce-l termini ai ce să te joci în continuare.

În concluzie, merită banii. Where’s My Water este mai amuzant şi mai interesant ca idee, dacă nu-l aveţi deja, dar pe locul doi recomand Amazing Alex.

    4 comentarii

  1. [snobism] Cum, nu ți-ai cumpărat versiunea HașDeu mai scumpă? ;) [/snobism]

    Altul complet cretin, de pierdut timpul, las greu telefonu’ din mâna odată ce m-am apucat de joc:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.DefiantDev.SkiSafari
    (Merge și fullscreen pe One X, fără bara pentru meniu => developări serioși, nu lacheți ca Rovio)

      (Citează)

  2. Nu am încercat personal ambele versiuni, dar am citit pă net că nu prea vezi diferența. Deci mai bine îți iei o bere decât să-l cumperi din nou.

      (Citează)

  3. Poti sa iei versiunea HD daca nu ai tableta? Mie pe SII imi spune ca e incompatibila cu telefonul, poate cere doar rezolutie mai mare de 800×480, nu neaparat si diagonala mai mare (de tableta)…?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus