un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ford B-Max sună singur la 112 în caz de accident

23 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Uite o mişcare inteligentă şi un parteneriat public-privat care mă bucur că merge: Ford şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) au semnat un acord pentru ca maşinile B-Max să poată apela automat 112 în cazul unui accident grav.

Nu-i aşa simplă procedură şi mai este de lucrat până la un adevărat sistem eCall aşa cum este cerut de UE din 2015. Din ce am înţeles, eCall va trebui să fie complet independent, maşina fiind capabilă să anunţe singură serviciile de urgenţă în caz de nevoie.

Modulul de pe B-Max în colaborare cu STS nu este la fel de evoluat. Trebuie ca B-Max-ul să fie dotat cu sistemul Sync, o extraoptiune disponibilă pe maşină, iar telefonul tău mobil să fie conectat prin Bluetooth la maşină. În caz de accident, maşina preia controlul telefonului, sună la 112 şi anunţă automat poziţia şi sensul de deplasare al autovehicului. Depinzi, însă, de propriul telefon legat la Bluetooth, dar e un pas înainte.

Nu se zice nimic despre alte autovehicule Ford sau alte mărci. Puteți citi despre cum se fabrică B-Max la Craiova.

via Hotnews, comunicatul oficial pe 112.ro

    2 comentarii

  1. As fi curios ce era asa complicat sa puna un chip de nokia model vechi la 10 Euro cu un sim special (care sa nu expire) fara minute si automatizat. Stiu ca e o descriere prea simplista, dar nici asa complicat nu cred ca e. Dar la masina GPS-ul e cateva sute de euro, farurile de ceatza alte sute..totul e complicat. Pentru ca eu cred ca ei de aici isi scot banii mai degraba decat din masina ‘base’.
    Asa cum au facut acum e cu adevarat complicat, kit standard+optional+bluetooth. Crezi ca va fi active la peste 1% din posesorii de Ford?

      (Citează)

    • Cred ca va fi activ la cine e interesat de siguranța proprie. Eu mi-as lua optiunea Sync, nu neapărat pentru această funcție.

      Dincolo de asta, totul e mai ieftin decât crezi. UE estimează că un dispozitiv eCell va fi sub 100 euro, un modul GPS e câțiva dolari, un modem GSM la fel, restul banilor sunt de fapt pentru omologari și teste. La volum mare, cred ca un eCell ar putea costa sub 30 de dolari.

      Nici nu cred ca ai nevoie de SIM pentru apel de urgență.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus