un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cariera tipică a unui fotbalist român

23 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

1. Joacă la clubul din orăşelul sau, dar vrea să ajungă la Steaua. E visul său, e echipa supremă, nu-şi închipuie un pas mai bun al carierei sale decât să fie ales și să joace pentru Steaua.

2. Este transferat la Steaua mai devreme decât spera, unde este prezentat ca o achiziţie de mare valoare, care va revoluţiona jocul echipei, îi va duce spre noi titluri, Champions League, cucerirea galaxiei, master of the universe.

3. Joacă o jumătate de sezon la Steaua:

VARIANTA A:
Joacă bine. Becali îl laudă, îi cere antrenourului să-l pună mereu titular, declară public că nu-l va transfera decât pentru 20 de milioane de euro și că s-au interesat de el Barcelona, Manchester și Real Madrid. Se combină cu o bunăciune ușoară.

VARIANTA B:
Joacă prost. Becali îl ameninţă cu moartea, îi cere antrenorului să nu-l mai vadă pe “prostul ăla” în teren, îi dă o mătură să şteargă tuşa şi să care apă jucătorilor adevăraţi.

4. Indiferent de varianta de mai sus, mai joacă nişte sezoane la Steaua, că nu vrea nimeni să-l transfere pe valori science-fiction pe care nu le fac nici trei cât el.

5. Îmbătrâneşte. Într-un final se transferă la o echipă din coada clasamentului ligii întâi dintr-o altă ţară, pentru câteva sute de mii de euro, unde joacă mediocru.

6. Din echipă în echipă, din ligă în ligă, mereu la nume slabe, eventual retrogradând în diviziile inferioare, mai trec nişte sezoane. Dacă are noroc, îi păcăleşte pe arabi să-i dea salariu mai mare, fără să realizeze că transferul în lumea arabă echivalează de fapt cu o retragere din fotbalul “mainstream”.

7. După un timp, revine în România, la o echipă tot de capătul clasamentului, unde mai joacă 2-3 sezoane. “Fostul internațional…”, vor spune comentatorii.

8. Devine un antrenor la clubul din orăşelul său, dar vrea să ajungă la Steaua. E visul său, e echipa supremă, nu-şi închipuie onoare mai mare decât de a antrena Steaua.

9. Repetă de la pasul 2

    6 comentarii

  1. Sunt nul la fotbal, dar asta are atât de mult sens încât merge făcută în stil infographic și pusă ca insert în ziare de sport :))

      (Citează)

    • Am vrut sa o fac si cu diagrame, dar in putine cuvinte parca nu e la fel de amuzanta. Nu puteam prezenta la fel de bine variantele si motivele.

        (Citează)

  2. Foarte tare :))

      (Citează)

  3. Dureros de real

      (Citează)

  4. Stim cazuri de genu, chiar in seara asta am vazut: Paraschiv, Ghionea. Totusi mai trebuia sa faci o categorie pentru cei cu genunchii moi,ravasiti de asistente

      (Citează)

    • Contra a jucat asa, acum s-a dus antrenor la o echipa din liga 3 din Spania, ca tot e mai bine ca aici.
      Mutu, Chivu, Claudiu Niculescu, o gramada fac la fel, chiar daca uneori e vorba de Dinamo, nu de Steaua.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus