un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Băsescu – USL 2-1

21 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Mi-am dat seama zilele trecute că Traian Băsescu are două şanse de a rămâne preşedinte, pe când USL doar una pentru a-l demite. Astfel, băsiştii au la dispoziţie două metode de a-l susţine pe preşedintele suspendat:

  1. Merg la vot şi votează NU pentru demitere
  2. Nu merg deloc la vot, ca acesta să nu fie validat

Şansa USL-istilor este că jumătate din popor să vină la vot şi jumătate dintre aceştia să-l renege pe Băsescu.

Acum, Băsescu a declarat mai multe lucruri. Că dacă la referendum lumea nu-l vrea, dar votul nu este validat pentru că nu se prezintă destui, va demisiona oricum. După care s-a răzgândit şi a spus că va urma legea, că aşa pare normal. După care a spus că niciodată nu va îndemna lumea să nu vină la vot, deşi sunt sigur că tare ar vrea să facă şi asta.

Se creează confuzie în rândul fanilor săi. Ce faci, nu te duci deloc la vot ca să dai astfel o palmă şi USL-ului, la modul “mă doare undeva de ce-aţi făcut voi”, sau te duci, votezi NU, dar rişti să validezi astfel un referendum care poate îl dă afară? Chestiunea asta ar trebui lămurită cât mai rapid de preşedintele suspendat, ca să ştie ce le cere oamenilor.

Bibliografie:

    9 comentarii

  1. politicienii din Romania au ajuns jos de tot atat ca limbaj cat si ca atitudine.asa colectie de lichele si mincinosi nu am vazut pe nicaieri.nu il iubesc pe dl Basescu dar ceilalti par niste lideri monstruosi gata sa ne duca in pragul unui razboi civil.nu am sa merg la vot pentru ca nu voi mai alege intre 2 rele.

      (Citează)

  2. ce model de thinkpad e ala? unul de 17 inchi?

      (Citează)

  3. Eu consider ca a NU merge la vot pentru a-l ajuta pe Basescu sa ramana presedinte sau chiar pentru a da peste nas USL este cea mai mare greseala care ne poate duce in cel mai mare rahat. Pentru ca in situatia in care la alegeri se prezinta 45% din alegatori si 90% din acestia voteaza pentru demitere (pentru ca se vor prezenta doar cei care doresc demiterea) dar votul este deci invalid, USL va urla sus si tare ca Basescu este nedorit de popor si crezand ca are sprijinul poporului va continua o lupta agresiva impotriva presedintelui care va duce in papusoi si economia noastra. Vom risca sa avem enorm de multe probleme si cu UE.

    Pe de alta parte daca totusi se prezinta peste 50% din votanti atunci lucrurile se vor clarifica si totul se va linisti. Acest lucru se va intampla chiar si in cazul in care majoritatea voteaza pentru mentinerea lui Basescu pentru ca USL va lua o palma de la popor si va face ciocul mic. Altfel nu se va potoli.

    In concluzie – iesiti la vot si votati DA sau NU dupa cum considerati. Altfel va fi nasol de tot.

      (Citează)

  4. …voi demisiona in cinci minute…

      (Citează)

  5. cred ca totusi popurul in perasamblu va avea mila de nea Traian,la mila se price cel mai bine poporul,am curaj sa pariez…

      (Citează)

  6. treaba sta asa:

    firul tras la basescu la sediul de campanie nu e “un simplu fir securizat sa poata vorbi basescu la telefon cu ma-sa”. e o magistrala de comunicatii trasa direct de la STS. inca o asemenea magistrala este trasa tot ilegal tot direct de la STS la sediul din Modrogan.
    Absolut toate voturile si numaratorile ajung pe linii securizate la STS (asta e procedura). De la STS toate informatiile ajung la BEC dar trecand pe la basescu si pe la sediul din modrogan.

    asa ca pareristii care spun ca “ala e doar un fir securizat” habar n-au despre ce vorbesc.

    continuam:

    antonescu iese pe post si spune ca opris e in ilegalitate si ca magistrala trasa e complet ilegala. iese pe post si spune ca votul din CSAT trebuie sa fie in consens. nimic foarte grav pana acum. DAR, cretinul de antonescu merge mai departe si spune ca nu s-a intrunit consensul pentru ca UN CONSILIER DIN APARATUL LUI BASESCU S-A INTORS DIN CONCEDIU SI A VOTAT IMPOTRIVA. pai ce putere si respect pretinzi tu ca presedinte, chiar si interimar, cand vine cacatul ala din concediu, NECHEMAT si FARA PERMISIUNE si intrerupe un vot la care nu avea voie sa participe, fiind in concediu.

    si acum concluzia: prin Codruta Kovesi, Basescu il santajeaza pe Antonescu, amenintand ca il baga pe Patriciu la puscarie. nasul lui Antonescu si sponsorul lui de campanie de atata timp da mana pe la spate cu basescu si prin fata ii forteaza mana lui antonescu.

    dispozitiile lui basescu au fost simple: ori se intoarce el la cotroceni si patriciu ramane liber iar antonescu se retrage in onoare, ori basescu pica si patriciu infunda puscaria. ecuatia e simpla, iar deocamdata antonescu marseaza. este clar ca magistrala de la STS este in ilegalitate, presedintele nemaiavand, fiind suspendat, dreptul la asa ceva. daca antonescu chiar vroia, ii suspenda aluia concediul incepand cu ziua votului, il chema la serviciu si in aceiasi zi il si concedia. totul legal si simplu. in schimb,antonescu vine si spune ca nu exista parghii legale pentru a intruni consens.

    IN PLUS: Antonescu declara ca daca basescu se intoarce la cotroceni intr-un fel sau altul, el se retrage din politica. NU SE RETRAGE DE ONORABIL CE E. se retrage fortat de imprejurari.

    astea suna a teoria conspiratiei, cum o sa vina cativa scaieti de-aici de pe forum sa urle ca niste atotstiutori. ca si in alte posturi legate de asa ceva, le intampin incercarile disperate si jenante de a parea mai informati ca mine si le zic: NU AVETI ACCES LA INFORMATIILE LA CARE AM EU.

    asa ca:

    -celor care il voteaza in continuare pe basescu: BRAVO BA BAIETI!
    -celor care cred ca basescu nu a furat alegerile la al doilea mandat, facand aceleasi magarii cu STS-ul: BRAVO BA BAIETI!
    -celor care cred ca basescu se va intoarce la cotroceni in mod corect: BRAVO BA BAIETI!

      (Citează)

  7. Explica-ne cum se fura voturile prin STS! Eu nu am inteles exact. Zici ca unii numara, dupa care ii trimit lui Basescu datele, dupa care Basescu le trimite mai departe? Basescu oare ce gateway o avea? Dar numaratorile paralele ale partidelor cum se fac? Mai are Basescu o linie de la el spre partide?

    Eu am impresia ca tu ai acces la informatii foarte secrete si iti admir curajul de a le impartasi cu noi in acest mediu. Ma simt asa, cum sa ii zic, conspirativ. Xoxo!

      (Citează)

  8. comparativ cu cei cu care am ocazia sa discut, parerile tale vizavi de subiect sunt nule. nu au nici substanta nici adevar, pentru ca esti paralel complet, in primul rand din cauza faptului ca esti arogant. a ma explica in fata ta, “nashu_mare” de pe blogul lui radu, inseamna a fi cel putin la fel de incuiat ca tine.

      (Citează)

  9. scaiete, a ma explica in fata ta, “nashu_mare” de pe “blogul lui radu” inseamna a ma cobori in acelasi ridicol in care te scalzi tu pe-aici, fie ca postezi despre fotbal sau culisele politicii.

    parerile tale despre subiectul asta sunt atat: pareri. ceea ce scrii tu vizavi de subiectul asta este in aceeasi masura penibil, lipsit de adevarat si de fundament. aroganta uriasa de care dai dovada in absolut orice aspect al acestui blog este invers proportionala cu inteligenta care te caracterizeaza. exista pe aici subiecte care te fac atat de mic din punct de vedere al informatiilor corecte si adevarate incat ma mir ca nu ti-e jena sa deschizi calculatorul.

    in alta ordine de idei, ma inchin in fata inteligentei tale incomensurabile si a capacitatii tale de a raspunde oricarei provocari prin intrebari la caterinca si puncte de vedere puerile. ce sa mai, asta ti-e nivelul. din pacate, mai sunt inca vreo 5.5 milioane de scaieti ca tine cu drept de vot.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus