un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mamaia arată bine

22 Jun 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

8 comentarii

OK, v-am spus despre Vama Veche şi apoi despre Olimp şi celelalte staţiuni. Erau pustii, în paragină, la doar câţiva ani distanţă de a deveni un fel de Prypiat în care nu mai calcă nimeni.

Mamaia este la polul opus. Deşi era doar 15 iunie, am găsit staţiunea plină de oameni şi de viaţă. S-a construit un ponton foarte lung în dreptul hotelului Doina, care ajunge aproape până la stabilopozii din larg şi de unde ai o privelişte foarte spectaculoasă a staţiunii, mai ales pe seară. Nisipul este în continuare fin, iar apă mică, deşi mai vin şi alge. Pe 15 iunie era foarte caldă şi am stat cu mare plăcere în mijlocul valurilor.

Am văzut foarte multe restaurante, majoritatea pline de oameni. Mi s-a părut chiar un semn bun faptul că au mai dispărut din shaormării şi în schimbul lor au apărut localuri frumoase, cu flori, separeuri elegante, muzică plăcută, uneori chiar şi live, şi mai ales specificuri diferite. Poţi să stai la una cu specific românesc şi muzica lăutărească, poţi să te duci pe La Galion, o corabie de lemn făcută pe plajă, foarte spectaculoasă ca idee, poţi să cauţi doar pizza sau să intri la un restaurant cu atmosferă hawaiană în spatele cazinoului. Autoservirile erau pline şi ele.

Dacă vrei doar să stai la o cafea, sunt nenumerate cafenele şi terase, multe chiar pe plajă. De la unele de fițe numite “Crema”, la cele cu muzică de club şi animatoare, la unele liniştite. Sunt şi câteva discoteci pe acolo, dar în La Cucaracha părea cea mai mare agitaţie.


Staţiunea este şi bine îngrijită. Te poţi plimba de la un capăt la altul, mâncând câte o îngheţată, ascultând muzică şi intrând în magazinele din zona cazinoului. Am făcut şi o călătorie cu gondola, iar de sus se vede foarte frumos plajă. Aqua Magic este deschis, deşi cam lipsit de verdeaţă.

M-a surprins numărul mare de turişti pentru iunie. Numai pe ponton erau sute de oameni, mai mulţi decât în toată Vama Veche sau celelalte staţiuni. Mamaia chiar ar putea arăta ca o staţiune europeană, păcat că avem clima asta multe prea fierbinte.

    8 comentarii

  1. Te contrazic, am vazut multe spatii inchise, unele aflate chiar in paragina in Mamaia, tot weekendul trecut.

    Intr-adevar, localurile si hotelurile renovate arata bine, dar sunt si multe care zici ca stau sa cada.

      (Citează)

  2. Cam putine poze cu buci!

      (Citează)

  3. PS: Porti sandale sau mi se pare mie?

      (Citează)

  4. 9/42 nu e poza ta ? Semanati :D mda arata bine , dar preturile sunt inimaginabile ! Daca nu s-ar face specula tipic romaneasca cu preturile de cazare chiar ar fi la mare cautare ! In full sezon situatia se schimba uneori Vama sau Costinesti gazduind “ceva” mai multi turisti

      (Citează)

  5. Din pozele prezentate de tine… arata tot mai bine Mamaia :) eu nu am mai fost de 3 ani… dar poate am sa ajung anul acesta.

      (Citează)

  6. faza cu clima prea fierbinte nu stiu de unde ai scos-o…poate clisma
    clima fierbinte e si in Australia si au un turism de bate toata economia tarii noastre…atata timp cat avem serviciile acestea penibile si pline de tupeu, in hoteluri sau restaurante sau pe plaja sau oriunde nu avem prea multe sanse in fata concurentei

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus