un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Olimp, Neptun, Venus, Aurora, Jupiter și Saturn

19 Jun 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

7 comentarii


Continuăm seria despre staţiunile de pe litoralul românesc, după Vama Veche. Astăzi, “planetele” de succes Neptun, Jupiter, Venus, Saturn şi, ehm, nu-e-planeta-Cap-Aurora, dar după ce vă spun despre Olimp.

În Olimp am simţit cum mi se răsuceşte cuţitul în inimă. Am atâtea amintiri frumoase din acea staţiune încât m-a durut sufletul să o văd aproape părăsită.

Puteţi vedea mai multe în imaginile de mai jos. Din trio-ul Amfiteatru – Belvedere – Panoramic, cele trei hoteluri aflate pe plajă, cu acea privelişte superbă, ultimul este închis, cică “în renovare”, fiind gol înăuntru şi acoperit de plasă de protecţie a şantierului.

Amfiteatru şi Belvedere par operaţionale, dar terasele şi restaurantele aveau absolut toate mesele libere. Pe plajă, în dreptul lor, erau vreo 100 de oameni şi alţi câţiva în apă. Alge. În dreptul marilor hoteluri Muntenia, Oltenia şi restul de acolo nu ştiu ce era…

Pe partea cealaltă, spre stradă, era pustiu. În parcarea de la Amfiteatru mai erau fix 6 maşini. Am văzut două magazine cu haine de duzină şi unul alimentar, ca să ai de unde să-ţi cumperi o apă. Restaurantele erau atât de pustii încât, cu aşa puţină lume în staţiune, mi-ar fi fost teamă şi să mănânc acolo.

Iubeam staţiunea Olimp. Când eram mic, am mers des în Mamaia, dar Olimp părea un loc magic, ceva mai scump, dar mult mai frumos. Este terasa acea cu privelişte superbă la mare, care uneşte cele trei hoteluri. Este locul în care am văzut prima oară un joc de bowling, în care m-am jucat prima oară un flipper la o sală de distracţii, este locul unde găseam mereu Pepsi pe plajă, la nişte gheretute simpatice, chiar și înainte de Revoluție, locul unde am văzut primele skijet-uri sau prima discotecă.

Acum e în paragină, deşi există acolo un potenţial imens pentru hoteluri bune pe malul mării.

Iar în celelalte staţiuni e şi mai trist. Imaginea de jos, cu firma hotelului Cristal căzută de cine ştie câtă vreme, spune tot. Cap Aurora e ca şi moartă şi nici nu are plajă bună. Neptun arată bine, dar multe localuri erau închise şi pe stradă am văzut foarte puţini turişti. Jupiter, Venus şi Saturn sunt la fel, cu multe buruieni, paragină, asfalt crăpat, restaurante şi terase închise, iar prin cele câteva deschise suflă vântul.

  7 comentarii

 1. Terasa de la Amfiteatru trebuia evacuată cu miliţia, că nu se dădea nimeni dus de-acolo – şi nici nu găseai vreodată vreo masă liberă, te aciuai pe unde puteai.

  E dezastru ce-i acum pe-acolo… Rezultatul unui jaf care nu s-a oprit niciodată după ’89.

    (Citează)

 2. of. trista situatie. am fost anul trecut, de dragul vremurilor apuse si m-am plictisit groaznic. abia ai unde sa mananci, cluburi 0, distractie deloc.

  in curand nici familiile cu copii nu vor mai merge in zona aia.

  si e pacat, ca se pot face o tona de lucruri misto mai ales in zonele in care hotelurile sunt chiar pe malul marii.

    (Citează)

 3. bulgarii isi freaca mainile.

    (Citează)

 4. Ai ajuns si la Mangalia?

    (Citează)

 5. Ce bine aratau statiunile in vederi. Acum nici sa te chinui nu mai poti sa scoti o poza asa frumoasa

    (Citează)

 6. daca isi revine “tentativu de suicid” poate reuseste sa puna mana pe Belvedere, ca se chinuieste de ceva ani…poate macar ca premiu de consolare pentru aia 2 ani de ii are de ispasit

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus