un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concluzii după Masterchef – e doar un concurs

8 Jun 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Mi-a plăcut finala Masterchef, proba cu oul gătit a fost extraordinară şi tare mi-ar fi plăcut să gust din acele preparate. Văzându-i gătind homar, ton, vită şi toate celelalte şi mai ales auzind câte ingrediente şi în ce moduri complicate le folosesc mi-am dat seama că poţi mânca o viaţă întreagă şi nici măcar nu te atingi de adevărata gastronomie, disponibilă doar în marile restaurante. Începe să-mi fie ruşine cu cele pe care le arăt eu în secţiunea mâncare.

Dincolo de asta, oameni buni, e doar un concurs, o emisiune televizată făcută special pentru a fi captivantă şi pentru a arăta nişte controverse astfel încât să ţii cu un concurent sau altul. Andreea “casnica” Moldovan nu mi-a plăcut nici mie ca om… aşa că am ţinut cu altcineva. Dar până la a o înjura ca la uşa cortului pentru felul în care s-a comportat în concurs e o cale lungă pe care sunt mâhnit să descopăr că foarte mulţi oameni o parcurg rapid şi fără a vedea vreo problemă în asta.

Cum putem sintetiza motivul pentru care Andreea a călcat pe nervii tuturor telespectatorilor? Păi… se considera superioară celorlalţi concurenţi şi făcea mişto de ei, ba poate chiar îi înjura uşor. Asta e tot? Da. E un concurs! Aşa e şi normal, să crezi că eşti mai bun decât concurența ta. Cât despre faptul că râdea de ceilalţi, în primul rând, e un show şi acesta e formatul său, în al doilea rând asta am făcut şi noi, săptămânal, pe Twitter în timpul emisiunii.

I se reproşează un caracter infect pentru că-i înjură pe alţii, aşa că sute de alţi oameni o înjură pe ea. Nimeni un vede aici problema? Nu, e perfect normal să faci acelaşi lucru pe care-l reproşezi altora, bazat doar pe ce vezi într-o emisiune regizată şi montată la televizor.

Şi măcar dacă s-ar opri mulţimea la a-i reproşa mârlănia, vorbele urâte spune despre ceilalţi concurenţi, un fel de “uite, îţi place când păţeşti la fel?”. Dar sunt sute de comentarii şi imagini pe net în care este numită târfă, dobitoacă, “să mă sugi”, “cea mai mare idioată posibilă”, “cea mai proastă fiinţă”, “târâtură şi parşivă”, “curvă”, “scorpia naibi să mori în chinuri” şi preferata mea “MAI BINE S-AR ASCUNDE NU ARE O TREABĂ CU GĂTITUL MAI BINE ŞI-AR DESCHIDE UN CLUB DE …..INVIDIE ŞI URĂ”. S-a trecut de mult limita.

Ce naiba? E un concurs, o emisiune de divertisment. Dacă v-aţi uitat cu atenţie, ceilalţi concurenţi nu ţineau cu Petru pentru că-i reproşau fix aceleaşi lucruri, anume că este sincer, individualist, că nu şi-a făcut prieteni acolo şi că nu-i pasă decât să câştige, nu să formeze relaţii cu ceilalţi. Altul: Godeanu mi s-a părut mult mai detestabil decât Andreea.

Exemple aici şi aici.

    12 comentarii

  1. Fix sentimentul asta l-am avut si eu, ca trece viata fara sa simt ce inseamna adevarata bucatarie.

    Post-ul despre restaurante e foarte tare, printre singurele la care sunt abonat la comentarii. Poate ar trebui unul nou pentru bucatarie “MasterChef”. Ai fost la Escargot?

      (Citează)

  2. Stai. Dacă Andreea era urâtă, tot mai detestabil ți se părea Godeanu?

    Eu trăiesc cu speranța că fata asta nu are probleme atât de grave și-a fost și ceva regie la mijloc. Altfel, îmi pare tare rău pentru dl. Opteec, bine măcar că are programul încărcat și mai scapă de-acasă..

      (Citează)

    • Da. Andreei nu-i placea de ceilalti concurenti si ii considera varza. Nu vad o mare problema aici, ca doar e un concurs. Godeanu injura prea mult niste reguli pe care a acceptat sa le respecte cand s-a inscris.

        (Citează)

  3. Nu am o problema cu faptul ca nu-i placeau ceilalti concurenti, nici mie nu imi place foarte multa lume, dar am decenta sa nu ma comport ca o jigodie in preajma lor. Tocmai pentru ca era un concurs, trebuia sa fie si fair-play pe acolo, nu barfa de ultima speta, jigniri si alte maimutareli.
    Revin la parerea ca esti influentat de aspectul fizic al Andreei, ca majoritatea tipilor cu care am vorbit pe tema asta.

    Mie Godeanu mi-a lasat impresia ca n-ar fi tocmai in regula pe la mansarda, cam dezechilibrat tipul, dar nimeni nu-i perfect. In afara de Andreea!

      (Citează)

  4. Eu nu inteleg de ce e data lumea pe spate de cum arata Andreea. PLM, nu era rea, era chiar OK, dar fundele alea erau odioase – izvorul nesecat de impotenta.

      (Citează)

  5. @nashu: Mie mi se par hidosi oamenii cu caracter/personalitate urate, dar am observat ca pentru barbati nu conteaza asa mult detaliile astea. “Doesn’t matter, got laid”.

      (Citează)

  6. Eu nu stiu daca conteaza detaliile astea pentru mine, nu am incercat. Daca ar renunta la funde, as incerca si ti-as spune si parerea mea.

      (Citează)

  7. Cineva a fost agresat de Minnie Mouse la Disneyland, cand era mic.

      (Citează)

    • Cred ca majoritatea barbatilor se simt speciali daca le zambeste o femeie si flirteaza un pic cu ei, cum se intampla in episoadele cu restaurantele si servirea. Iar fata de celelalte concurente, arata mai bine. Dar, sincer sa fiu, putea fi si Miss Universe ca nu m-ar influenta, nu apreciez deloc femeile care injura si fumeaza. Plus fundele alea de Hello Kitty Mouse.

        (Citează)

  8. Cine, bre, eu? Pur si simplu imi imaginez cum ar oscila in fata mea fundele respective. Nu e o imagine prea frumoasa. Imi imaginez ca ar scoate si un chițăit…

      (Citează)

  9. iti plac parasutele pe care le duce capu la peste doar…ia-le acasa aparatorul catelelor de la tv

      (Citează)

  10. Eu n-am vazut toate episoadele, dar a fost o emisiune pe care am urmarit-o si mi-a placut.

    Parerea mea e aceeasi ca a tuturor, ca Andreea s-a purtat ca o curva. Si cand zic asta, ma refer strict la o faza pe care am vazut-o eu, cand ea a luat toata faina parca si tot pestele? Sau nu mai stiu ce prepat era acolo, iar ceilalati aveau foarte putin.

    Sidoko (parca asa-l cheama) s-a chinuit sa treaca proba aia (destul de grea) cu un preparat minuscul. Si a reusit. In timp ce curva asta, a dat-o in bara, cu toate resursele la indemana.

    De-asta consider eu ca este o curva. A si, spui tu in articol ca si Petru e la fel ca Andreea. In cazul asta, apare intrebarea – De ce nu-l injura tot poporu si pe Petru?

    Dupa parerea mea, el nu este injurat deoarece chiar daca a avut aceeasi deviza (in it to win it!), a facut-o fara sa-i incurce pe ceilalati.

    Si in inchiere, vreau sa spun ca desi preferatul meu era Bogdan, care a fost super creativ si genial inca de la inceput, ma bucur c-a castigat Petru.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus