un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Autobuze, trenuri și mașini, toate pe telefon

14 Jun 2012  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Încep să mă gândesc la o listă de aplicaţii de smartphone-uri utile tuturor oamenilor, nu neapărat legate de social media şi prieteni, aşa cum sunt majoritatea celor de pe telefoane. V-am zis anterior de cele pentru transport şi călătorii, dar mi-au scăpat câteva detalii:

Transport Urban are şi varianta de iOS, pe lângă cele de Android şi Windows Phone. Aplicaţia a intrat sub tutela Vodafone (are un powered by Vodafone în coadă) şi permite plata direct din aplicaţia a abonamentelor de o zi pe RATB-ul bucureştean, plus trasee în Iaşi. Link Google Play.

Mersul Trenurilor este şi ea “powered by Vodafone”. Oferă acces la baza de date cu orarul trenurilor din ţara noastră. Link Google Play.

Auto.ro, despre care v-am scris la lansare, a primit un update ce rezolvă multe din bugurile variantei iniţiale. Link Google Play.

Toate trei sunt dezvoltate sau susținute de firme puternice, cu bani de investit. Sunt curios dacă acesta este secretul realizării unor aplicații de acest tip.

    14 comentarii

  1. pt trenuri e foarte misto si Feroviar. aici, gen, https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.wip.trenuri

      (Citează)

  2. Exact despre Feroviar vroiam și eu să scriu, îl folosesc de aproape jumătate de an, întotdeauna au actualizat baza de date și funcționalitatea de tracking GPS mi se pare interesantă.

      (Citează)

  3. In loc de “Mersul trenurilor” mi se pare mult mai bun “Feroviar”

      (Citează)

  4. vroiam sa iti cer sfatul de mult pentru o aplicatie gen harta + gps. ce as vrea e sa pot stabili dinainte o serie de punte de interes pe o harta, harta fiind accesibila offline apoi. mi-ar arata unde sunt eu si unde vreau sa merg, fara sa trebuiasca sa caut din nou coordonatele, ele sunt deja inregistrate. e ideal pentru excursii in strainatate… ce ai putea sa imi recomanzi (pe bani, free, oricum) ?

      (Citează)

  5. @Eugen: mersi! din pacate am nevoie de aplicatie pentru locatii din afara Europei, in special pentru Asia… Si nici nu imi trebuie ceva f complicat, doar o harta pe care sa imi pun puncte de reper + sa stie sa ma gaseasca pe harta utilizand GPS-ul.

      (Citează)

  6. Salut!

    Ar fi foarte util un review la aplicatii pentru GPS pe platforma Android, eu am un Galaxy SII si caut o aplicatie pt GPS, pe care as fi dispus sa o cumpar daca merita…

      (Citează)

  7. @Stefan Vezi Route66 atunci https://play.google.com/store/apps/details?id=com.route66.maps5 Nu am testat altele, asa ca nu pot recomanda ce nu am utilizat.

      (Citează)

  8. @radu: IGO poate face ce vreau eu? sau e doar un navitor de la punctul A la punctul B?

      (Citează)

  9. Eu am fost chiar dezamăgit de aplicația transport Urban pentru iOS. Dacă vreau să caut traseu de zi îmi dă de noapte și invers, iar căutarea aia e mai mult de decor, nu găsește nimic.

      (Citează)

  10. Iti merge bine Igo pe One X ? Ce rezolutie folosesti ?

      (Citează)

    • Nu merge stralucit. Are un skin 800 x 480 care se vede pe doua treimi din ecran, dar asta n-ar fi problema, ca oricum e ditamai ecranul. Problema mare este cu sacadarea vocii, merge cumva “cu incetinitorul” programul si uneori ramane in urma cu instructiunile. Nu prea-i facut pentru Android 4.0

      Am auzit recent de rezolutii mai mari si iGO Primo, dar n-am apucat sa cercetez mai bine.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus