un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Review Samsung Galaxy S III (în premieră)

17 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

66 comentarii


Este dificil să scrii un review pentru cel mai aşteptat smartphone al anului. Sunt atâtea de spus, atâtea întrebări la care trebuie să răspund, atâtea detalii de prezentat în cuvinte şi imagini încât chiar şi după 4-5 ore de scris n-am cum să le acopăr pe toate. Totuşi, am fost printre primii din România care au pus mâna pe un Samsung Galaxy S III, la doar câteva zile de la anunţul de la Londra şi cu mult înainte de lansarea oficială din 29 mai, aşa că să-i dăm bătaie, eu cu scrisul, voi cu cititul.Specificaţii: ecran de 4,8 inci, Super AMOLED, la rezoluţia înaltă 1280 x 720 pixeli; camera foto foarte rapidă şi performantă, de 8 megapixeli; software mult îmbunătăţit de Samsung, pe lângă Android 4.0, cu tot felul de gesturi pentru a controla telefonul şi un asisten vocal gen Siri de pe iPhone; stocare internă 16 sau 32 GB, plus posibilitatea de a adăuga card microSD; procesor foarte rapid, quad-core 1,4 GHz, construit de Samsung cu accelerare grafică pentru orice joc; baterie de 2100 mAh, una dintre cele mai mari de pe piaţă, plus suita obişnuită de GPS, Wifi, accelerometre şi alte funcţii şi componente deja uzuale smartphone-urilor moderne. Este disponibil în două culori, alb şi albastru, şi vă spun de acum că varianta albă arată mult mai rău decât cea albastră.

Preţul: la Vodafone începe de la 279 euro cu conectare si abonament Mega 25 cu 1 GB de Internet pe lună și ajunge la 629 euro la liber, alte variante găsiți pe vodafone.ro și puteți câștiga un Audi A7.

Şi dacă tot am şi One X-ul meu, citiţi în continuare întreg review-ul şi o comparaţie cu acest competitor direct de la HTC.

AMBALARE
O cutie frumoasă, albastru închis, cu textul Samsung Galaxy S III argintiu pe partea superioară. E cu siguranţă un ambalaj mult mai bun decât cofretul de ou pe care l-a avut One X, dar să nu uităm că e doar un ambalaj şi contează mai mult ce-i înăuntru. Eu am testat telefonul albastru, poate că cel alb vine în altă cutie.

Cum deschizi capacul găseşti telefonul, acoperit de un plastic de protecţie. Sub acesta se afla diverse documente şi certificate, plus bateria, ambalată separat, o pereche de căşti şi încărcătorul de priză.

CONSTRUCŢIE
Alegeţi varianta pe albastru, chiar dacă aparent nu va încântă sau nu arată bine în fotografii. Nu este un albastru strident, ci unul mult mai “liniştit”, spre gri închis. Telefonul este mult mai arătos, Samsung reuşind să construiască o carcasă plăcută la aspect şi care îmbină armonios micile detalii de design, precum sigla sau muchia un pic strălucitoare.


Varianta albă însă, pe care am văzut-o la lansare, arată mai rău. Are o muchie cromată care nu se potriveşte deloc cu albul carcasei, părând ceva ieftin, iar carcasă în sine este lucioasă şi din nou pare ieftină. One X-ul alb, de exemplu, este mat şi de un alb mai puţin strălucitor, fiind mult mai plăcută ochiului.

Carcasa în sine, înainte de a trece la detaliile ei, este frumos rotunjită. Se simte bine în mână, nu are nici o muchie tare, nici o zonă de “rupere” pe care să o simţi la deget. Am luat din nou One X-ul în mână şi am simţit imediat zonele mai dure ale acestuia, lateralele mai bine definite în unghiuri mai drepte decât pe Samsung Galaxy S III.

Este o chestie de gust, complet subiectivă, care carcasă va place mai mult. Aş fi vrut totuşi ca Samsung să aleagă un design în linii mai puternice, un design care să facă Galaxy S III-ul uşor de recunoscut nu doar datorită dimensiunii sale, ci şi liniilor care să-l individualizeze în fața zecilor de alte modele din gama Galaxy. HTC face asta cu gama One, Nokia face asta cu design-ul caracteristic Lumia, Samsung însă parcă a mers doar pe ideea “să-l facem rotunjor până când se simte că o piatră bine şlefuită”.

Partea frontală este acoperită integral de sticlă Gorilla, aşa că pentru deget această față pare una continuă de sus până jos. Integrarea cu lateralele este foarte bine făcută şi plăcută la atingere. Afişajul domină această parte frontală, iar deasupra lui se găsesc sigla SAMSUNG, camera frontală, senzorii ambientali şi LED-ul de stare. LED-ul este unul gigantic şi se aprinde în diverse culori, fiind foarte uşor vizibil.

Sub ecran se află butoanele de control. Pe centru este butonul mare, Home, un buton fizic, în stânga lui fiind cel Menu şi în dreapta cel de Back, ambele capacitive şi iluminate cu alb. Samsung a mers pe tripleta Home – Menu – Back, nu pe Home – Back – Recent Apps ca HTC şi îmi place mai mult această alegere. După aproape o lună cu One X mi-am dat seama că butonul de Recent Apps nu prea l-am folosit, fiindu-mi greu să mă obişnuiesc cu el.

Nu prea m-a încântat combinaţia de buton real cu butoane capacitive. Te obişnuieşti să le apeşi uşor pe cele capacitive şi faci la fel şi cu cel de Home, când nu se întâmplă nimic, apoi îţi dai seama că e un buton fizic şi trebuie apăsat mult mai tare. Un buton real se potriveşte cu design-ul telefonului, dar le-aş fi preferat pe toate trei capacitive şi gata.

Spatele arată cel mai bine acest albastru al telefonului. Este un pic lucios, dominat în partea de sus de modulul foto de 8 megapixeli, flash-ul LED şi difuzorul extern, sub care se află sigla Samsung.Lateralele sunt într-o nuanţă mai deschisă de albastru. Pe dreapta se afla butonul de Power, după cum ne-a obişnuit Samsung la modelele din ultimii ani, iar pe stânga un singur buton de volum. În partea de sus se află mufa pentru căşti, iar jos conectorul micro-USB pentru încărcare şi transfer de date.

Aş vrea să remarc că până acum nu mă încântă plasarea pe lateral a butonului Power, dar această alegere îşi arată avantajele atunci când lucrezi cu telefoane de dimensiunea lui Galaxy S III. Telefonul se poate aprinde şi stinge foarte uşor cu o singură mână fără să faci jonglerii cu el ca la One X, unde butonul aflat tocmai sus de tot este mai greu de utilizat fără să apelezi la a doua mână.

Carcasa este, însă, dintr-un plastic banal, spre deosebire de policarbonatul lui One X sau cea metalică de pe One S. Orice s-ar spune, acest plastic îi dă un aspect ieftin, care iese şi mai mult în evidenţă atunci când desfaci capacul din spate şi vezi cât de subţire este acesta. Măcar e flexibil şi nu se rupe uşor.


Sub capacul din spate se află bateria de 2100 mAh, slotul de card micro-SIM (nu SIM normal cum credeam la început) şi slotul de card micro-SD, la acesta din urmă având acces fără să scoţi bateria. Capacul se dă jos folosind unghia pentru a trage de o micuţă fantă din partea de sus.

Pe total, ca o concluzie, Galaxy S III este foarte bine făcut şi pare uşor în mână. Plasticul deja nu-l mai pot trece la aspecte negative, deoarece Samsung merge pe această soluţie de câteva generaţii, însă tare aş vrea să înţeleagă necesitatea unei carcase mai bune nu neapărat pentru rezistanță sporită, ci pentru senzaţia de premium pe care trebuie să o ofere vârful de gamă. Apple a făcut asta cu sticla, HTC a făcut asta cu policarbonat, Nokia la fel, Samsung în continuare apelează la plastic ieftin şi subţire, chiar dacă plăcut la culoare.

Față de One X nu sunt diferențe sesizabile de grosime sau formă.

ECRANUL
Ecranul Super AMOLED, la rezoluţia 1280 x 720 pixeli (de asta se cheamă și HD) şi 306ppi, diagonală 4,8 inci, este bun, dar nu extraordinar. Culorile sunt frumoase, dar nu impresionează cu adevărat prin nici o caracteristică a sa.

În primul rând, ar fi putut fi un Super AMOLED Plus. Diferenţa este matricea de sub-pixeli, iar varianta de pe Galaxy S III nu este capabilă să afişeze un alb pur şi are şi mici probleme la afişarea precisă a curbelor din cauza faptului că fiecare pixel este compus din 4 elemente (RGBG), nu din trei (RGB) ca la ecranele Plus sau LCD.

Culorile sunt bune, mai ales verdele (probabil datorită sub-pixelului suplimentar), după cum puteţi vedea în comparaţiile de mai jos dintre One X şi Galaxy S III afişând aceeaşi imagine cu luminozitatea la maxim.

Observaţi însă şi că One X este mai luminos. Acest lucru se vede foarte bine şi când te uiţi la pictogramele albe din partea de jos (cea de Gmail, de exemplu). Cu alte cuvinte, culorile lui Galaxy S III sunt mai vii, dar e posibil ca acest aspect să fie unul care doar păcălește ochiul din cauză ca ecranul nu poate genera la fel de multă lumină.

Telefonul m-a dezamăgit la vizibilitatea în soare, unde stă foarte prost. Cu ochelari de soare nu am reuşit să-mi dau seama dacă am pornit sau nu ecranul, iar fără ochelari abia îl vedeam în soare, fiind nevoit să caut o zonă la umbră ca să-l pot folosi pe stradă. One X-ul, cu un ecran LCD a cărui tehnologie asigură luminozitate mai mare şi o mai bună reflexie a luminii solare, îţi generează mult mai puțin discomfort dacă îl foloseşti în stradă.

Am înţeles că alte review-uri susţin că Galaxy S III se vede mai bine în soare decât competiţia. Mi s-a părut complet pe dos situaţia, mai ales că am stat şi cu One X-ul lângă el.

BATERIA
Bateria este un punct forte al telefonului. Are o capacitate de 2100 mAh faţă de cei 1800 mAh ai lui One X, aşa că ar trebui să ţină mai mult, nu? Ţine cel puţin la fel de mult şi te duce cu bine până la sfârşitul zilei.

Pe mine mă ţinea o zi întreagă în condiţiile în care reţeaua era asigurată de wifi sau 3G, făceam fotografii, dădeam câteva tweet-uri, citeam emailuri şi făceam browsing în momentele de plictiseală, în timp ce sincronizam pe fundal Gmail, Facebook, Tweetdeck, Instagram, WordPress, meteo şi restul. Mi-a plăcut că Galaxy S III îţi arată şi procentual nivelul bateriei chiar în bara de status de sus.

CAMERA FRONTALĂ şi DIFUZORUL EXTERN
Camera foto frontală este excelentă. Samsung a pus un modul de 1,9 megapixeli care asigură o imagine atât de clară şi detaliată de zici că te uiţi în oglindă. Cu atât mai mult nu înţeleg lipsa unei aplicaţii Mirror ca cea de pe HTC, care ar fi fost binevenită aici.

Difuzorul extern este de calitate medie. Cel de pe One X şi One S are un volum mult mai puternic, fiind peste Galaxy S III. Totuşi, notificările şi ringtone-ul se aud chiar şi din buzunar, iar vibratorul telefonului este puternic şi n-ai cum să nu-l simţi.

CONECTIVITATE ŞI SUNET
N-am avut probleme cu semnalul, acesta fiind mereu puternic. M-am conectat fără problemă la orice reţea wireless cât şi la accesorii bluetooth.

Calitatea apelurilor a fost mediocră. N-are probleme, dar nici nu pot să o laud, la multe apeluri fiind nevoit să cresc volumul pentru a auzi bine ceea ce mi se spune.

N-am avut nici un succes cu NFC, Android Beam sau Wi-Fi Direct. Am încercat să transfer fişiere cu One X-ul meu, care suportă aceleaşi tehnologii, dar n-a mers nimic. Pe Wi-Fi Direct, o formă de comunicaţie punct-la-punct pe distanţe mici, care utilizează conexiunea wifi pentru transferuri rapide de fişiere, telefoanele se vedeau între ele, însă transferul eşua. N-am insistat.

Pe NFC atingeam telefoanele spate în spate şi se auzea un sunet de identificare, dar mai mult nu se întâmpla. Cred că încă nu sunt aplicaţii bune pentru aceste tehnologii.

Dacă asculţi muzică, Samsung Galaxy S III nu te va dezamăgi, având la bord un modul performant. Dacă ai şi căşti de bună calitate vei avea parte de o audiţie foarte bună.

CAMERA FOTO/VIDEO
Eh, aici sunt multe de zis. Aţi vrut comparaţii detaliate cu One X, care dispune de un modul foto nou de la HTC, bun şi rapid, aşa că le-am făcut.

Încep prin a spune că Samsung Galaxy S III face fotografii excelente. Modulul foto se deschide rapid, focalizează rapid şi declanşează imediat fotografierea, încât într-o secundă deschizi programul şi faci şi prima fotografie.

Imaginile sunt de bună calitate im lumina medie şi puternică. Culorile sunt realiste şi fotografia finală arată mai bine decât pe One X, unde modulul foto saturează excesiv culorile.

E diferenţă foarte mare? Nu. Şi One X-ul fotografiază excelent, ba chiar este mai bun atunci când e vorba de zgomot în imagine (vezi mai jos), aşa că diferenţele dintre cele două telefoane nu se pot face aici decât dacă acest aspect contează foarte mult pentru tine.

Galaxy S III m-a dezamăgit un pic în lumină slabă şi noaptea. Pur şi simplu scoate imagini întunecate şi zgomotoase. Degeaba nu sunt mişcate dacă sunt mult mai întunecate decât vede ochiul meu scena. Telefonul te păcăleşte aici, folosind un timp de expunere mic pentru a obţine imagini clare, dar degeaba dacă sunt atât de întunecate încât e nevoie de editări suplimentare pe calculator.

Fotografiile făcute cu Galaxy S III sunt în format JPEG, rezoluţie maximă 3264 x 2448 pixeli, mărime între 1 MB şi 4,5 MB, funcţie de scenă surprinsă. Iată câteva exemple, mult mai multe fiind disponibile pe SkyDrive, inclusiv toate imaginile la dimensiunea originală, nealaterate (intraţi în imagine şi faceţi click pe View original din meniul din dreapta sus):

Am apreciat adâncimea de câmp de care dă dovadă senzorul de pe Galaxy S III, una pe care One X nu o poate atinge.

focalizare pe pantaloni

focalizare pe fundal

Fotografiile făcute pe modul HDR nu au culori false sau aspect nerealist, ci mai degrabă scot în evidenţă şi detalii care altfel dispar, precum cerul în exemplul de mai jos sau detalii din umbre în alte cazuri. Fotografiile în modul Panoramic ies fără probleme în majoritatea scenelor.

mod Normal pe SGS III

mod HDR pe SGS III

Din păcate, nu se poate opri sunetul de declanşare al camerei foto. Această opţiune este prezenta pe majoritatea telefoanelor de pe piaţă, dar Samsung nu a inclus-o şi pe Galaxy S III. Aş fi dat toate setările de ISO, mod de expunere, moduri de fotografiere şi restul pe posibilitatea de a opri sunetul de declanşare, care pentru mine este un “deal-breaker”.

Camera are şi mod macro, numit aici Close-Up, dar nu am observat mari diferenţe de calitate.

LED-ul de flash este de performanţă medie şi devine insuficient la mai mult de 2-3 metri. Pe modul Close-Up îşi reduce însă puterea şi se adaptează distanţei mult mai mici până la subiect.

Zoom-ul digital se controlează din butoanele de volum, dar mi s-a părut o funcţie inutilă. După ce faci o fotografie ai oricum posibilitatea de a-i face crop în galerie, ceea ce este cam acelaşi lucru.

Ce nu mi-a plăcut este interfaţa software cu care controlezi camera. De exemplu la One X apar pe acelaşi ecran butoanele de fotografiere sau filmare, aşa că pot lansa oricare dintre aceste acţiuni atunci când s-a încărcat modulul foto. La Galaxy S III durează încă o secundă pentru a comuta din modul Foto în Video.

O altă problemă este modul Burst Shot, atât de lăudat la lansare. Ca şi la One X, Galaxy S III face până la 20 de fotografii în succesiune rapidă şi le poţi păstra pe toate sau o poţi alege pe cea mai reuşită. La One X realizezi aceste fotografii ţinând apăsat butonul de declanşare. La Galaxy S III trebuie întâi să comuţi modul de fotografiere de pe Single Shot pe Burst Shot.

O problemă la fel de mare este şi că nu poţi deschide camera foto direct din ecranul de blocare decât dacă introduci în prealabil parola telefonului. Pe One X poţi face fotografii fără să pierzi timp cu introducerea parolei, aceasta fiind necesară abia apoi, dacă vrei să accesezi un alt program sau galeria de imagini.

Clipurile video sunt în format .mp4, rezoluţie Full HD 1920 x 1080, codec AVC. Calitatea pare a fi mai bună pentru că bit rate-ul este mai mare decât la One X. Din păcate, rata de cadre este tot una variabilă, din motive de compresie, ceea ce face că uneori filmele să fie sacadate. Alte telefoane, de exemplu Nokia Lumia 800, filmează cu rata de cadre fixă şi rezultatul arată mult mai bine.

Iată un clip filmat cu Galaxy S III şi pus de mine pe YouTube:

Pe total, un modul foto foarte bun, performant, de calitate, tras un pic în jos de un software de control neactualizat la nivelul concurenţei.

CAMERA FOTO VERSUS ONE X
Am folosit Galaxy S III şi One X pentru a fotografia aceeaşi scenă, întâi una de interior şi apoi una de exterior. Am trecut pe rând prin ISO 100, 200, 400 şi 800, am făcut şi zoom digital, am fotografiat şi pe macro.

Am combinat totul în imagini precum cea de mai jos. Pe partea stânga sunt fotografiile făcute cu Samsung Galaxy S III, pe dreapta cele cu One X, iar de sus în jos creşte ISO în valorile indicate deja. Originalele, de aproximativ 10.000 x 5.000 pixeli, sunt pe SkyDrive.

Rezultatele sunt surprinzătoare, mai ales când pui fotografiile una lângă alta. Am observat că:

 • unghiul este acelaşi, ambele telefoane surprind o scenă la fel de lată
 • diferenţele de zgomot între ISO 100 şi 800 sunt mici. Imaginile sunt oricum zgomotoase şi lipsite de detalii precise, dar asta e de aşteptat la un telefon mobil; măcar nu creşte foarte mult nivelul de zgomot de la o treaptă la alta.
 • Galaxy S III este mai zgomotos decât One X. Priviţi detaliul de mai jos cu cerul, la ISO 800, în stânga fiind SGS III şi în dreapta One X.
 • uitaţi-vă ce diferenţă de colorit la fotografiile din exterior. Cerul este bleu pe Galaxy S III şi spre mov pe One X, care v-am spus că suferă de saturare excesivă a fotografiilor. E posibil să fie o problemă de balans de alb, dar atunci înseamnă că în mod automat a fost realizat mai bine de SGS III.

SGS III in stanga, One X in dreapta


SGS III in stanga, One X in dreapta

Pe modul Macro nu a crescut calitatea fotografiilor, zgomotul fiind cam acelaşi.

SGS III macro

One X macro


SGS III macro flash

One X macro flash

Nici cu flash nu au fost mari diferenţe.

Diferenţe mai mari apar la software-ul camerei foto. One X permite dezactivarea sunetului de declanşare a fotografierii, trage până la 20 de cadre dacă păstrezi apăsat butonul, poţi alege din aceeaşi interfaţă dacă filmezi sau fotografiezi. Samsung Galaxy S III face mereu sunet la declanşarea fotografierii, iar pentru restul opţiunilor dai mai multe clickuri prin meniuri.

PERFORMANŢĂ GENERALĂ
Galaxy S III merge de rupe. Nu ştiu dacă e cel mai rapid telefon de pe piaţă, e greu să-ţi dai seama în practică, dar cert este că procesorul este mai mult decât suficient pentru a duce aplicaţiile uzuale, interfaţa şi meniurile. Nu sacadează, nu se blochează, nu merge niciodată mai greu.

În benchmark-uri stă bine, mult peste alte telefoane şi cu 500 de puncte peste One X. În practică, faţă de One X nu sunt diferenţe de performanţă, dar Galaxy-ul nu se încălzeşte ca Tegra 3-ul din One X.

SOFTWARE
Galaxy S III rulează Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, peste care Samsung a adăugat interfaţa lor modificată TouchWiz şi câteva widget-uri, plus aplicaţii speciale. Flipboard este una dintre ele. Puteți vedea screenshoturi multe cu meniurile și diversele opțiuni ale aplicațiilor pe SkyDrive.

Sistemul de operare rulează rapid şi stabil. N-am avut nici o problemă cu aplicaţiile uzuale pe care le folosesc eu. Gmail, Facebook, Tweetdeck, Instagram, WordPress, Whatsapp, Google Chrome, Business Calendar, toate au mers bine.

Ecranul de notificări îţi permite să porneşti/opreşti wifi, bluetooth, GPS şi alte funcţii ale telefonului, plus să accesezi secţiunea Settings. Aici este un plus faţă de One X, care a eliminat aceste butoane din meniul de notificări.

Ecranele arată la fel, cu 4 programe permanente în partea de jos, plus butonul ce deschide lista de aplicaţii. Cele patru programe apar şi pe ecranul de blocare a telefonului, dar o mare hibă a acestuia este că nu lansează camera foto decât după ce-ţi introduci parola. Pe HTC cameră foto se lansează fără parolă, astfel încât să poţi fotografia rapid ceva, opţiune care îmi este foarte utilă.

Sunt 7 ecrane principale la număr, ciclice în aranjarea lor şi poţi şi să ştergi din ele dacă nu-ţi trebuie aşa multe. Linkurile pot fi grupate şi în foldere, pe care le creezi apăsând Menu.

Mi-ar fi plăcut ca Samsung să lucreze la nişte widget-uri suplimentare, nu doar la control prin gesturi. De exemplu simt lipsa unui widget bun de contacte favorite, aşa cum am pe One X, unde în widget-ul People pot apăsa pe chipul cuiva pentru a-l apela sau pe numele acelei persoane pentru a-mi fi afişat întreg meniul de acţiuni (mesaj, email, edit şamd). La Galaxy S III am widget de direct call (şi dacă am 6 contacte preferate, trag 6 astfel de widget-uri pe ecran), apoi widget separat de mesaj SMS.

Flipboard este o aplicaţia celebră pe iPhone şi iPad pentru citit ştiri din diverse domenii şi apare pe Android în premieră pe Galaxy S III, inclusă direct în acesta. Mi-a plăcut, este bine făcută ca interfaţă şi arată ştiri foarte interesante din diverse domenii. Poţi petrece lejer o oră citind articole foarte bune. Culmea, tocmai aceasta are bug-uri, mai dă un Force Close, mai refuză să dea pagină, dar nu foarte des şi probabil că un update ulterior le va rezolva pe toate.

Samsung a inclus şi aplicaţii de conectare la televizoarele lor cu DLNA, un fel de Market propriu, Music Hub, TuneIn Radio şi alte aplicaţii utile pentru început.

Tastatura seamănă cu cea de pe iPhone, dar suportă şi mod Swype, chiar dacă nu se cheamă şi oficial aşa. Are dicţionar românesc pentru predictor.

Îmi place că în galeria foto ţi se afişează direct ultimul program spre care ai trimis o fotografie (de exemplu Instagram) şi lângă el un alt buton ce afişează toate opţiunile de sharing.

M-a dezamăgit dialerul, de fapt lipsa unui smart dialer comparabil cu cel de pe HTC-uri. Atunci când formezi un număr ţi se afişează doar primul contact care se potriveşte ca nume. Dacă ai 5 contacte cu numele Nicolae în agendă, doar primul îţi este afişat. Dacă vrei să cauţi în contacte, mergi din dialer în tab-ul contacte şi o faci acolo, dar asta presupune mai multe clickuri şi secunde irosite.

SOFTWARE PERSONALIZAT
OK, dacă aţi văzut prezentarea oficială din ziua lansării aţi auzit că Galaxy S III aduce multe îmbunătăţiri pe partea de control al telefonului prin gesturi. Unele chiar sunt utile, altele sunt doar găselniţe de marketing.

S Voice este răspunsul Samsung la asistenta vocală Siri de pe iPhone. Funcţionează pe acelaşi principiu de recunoaştere vocală şi găsire de informaţii pe Google sau Wolfram Alpha. S Voice nu suportă româna, dar mi s-a părut că recunoaşte engleza mult mai bine decât Siri, chiar şi în vorbirea noastră non-nativă.

Mie mi-a plăcut. Desigur că n-aş vrea să mă vadă cineva vorbind în engleză cu telefonul meu, dar când eşti singur poţi folosi această funcţie. Am întrebat “on that day is the first of december this year” şi mi-a răspuns că este o zi de sâmbătă. Să scriu acea căutare în google sau să navighez prin calendar până la luna decembrie mi-ar fi luat mai mult timp, la fel şi dacă aş vrea să aflu cine este preşedintele ţării sau alte asemenea chestiuni banale. S Voice lansează şi aplicaţii, sună contacte (util când conduci), introduce noi evenimente în calendar şi este, în general, o funcţie la care Samsung Galaxy S III străluceşte, chiar dacă pentru România utilitatea ei este mult redusă.

Alte gesturi? Poţi face zoom pe fotografii apăsând ecranul cu două degete şi înclinând telefonul. E simplu şi rapid. A mers şi să sun un contact căruia îi scriam un SMS doar prin ridicarea telefonului la ureche. Gestul nu poate fi confundat prea uşor cu ridicarea accidentală a telefonului în aer, dar după apel te duce înapoi la respectivul mesaj pe jumătate scris şi trebuie să-l anulezi manual.

Screenshot faci plimbând pe ecran marginea palmei, ca şi cum l-ai şterge de praf. Nu funcţionează mereu aşa cum îţi doreşti, deoarece de multe ori începutul mişcării îţi schimbă ecranul pe care vrei să-l capturezi.

Când te uiţi la un contact, poţi să faci un swipe spre dreapta pentru a-l apela şi spre stânga pentru a transmite un mesaj.

“Shake to update” n-am reuşit să-l folosesc. Poate nu înţeleg eu ce înseamnă să scuturi telefonul sau este o funcţie ce poate fi utilizată doar în câteva servicii, dar oricum ar fi nu e foarte utilă.

Alte gesturi mi s-au părut inutile. Dublu tap ca să mergi la primul element al unei liste, pune palma pe telefon ca să-l treci pe silent… nici măcar nu le-am activat.

CE E BINE

 • bine construit
 • foarte performant
 • cameră bună
 • S-Voice
 • baterie mai bună decât la alte telefoane
 • sharing şi multitasking uşor şi intuitiv

CE E RĂU

 • în continuare plastic banal pe modelul de top
 • diverse “scăpări” software
 • ecran mediocru, slab vizibil în soare

AVANTAJE GALAXY S III VERSUS HTC ONE X

 • pornirea/oprirea diverselor funcţii din meniul de notificări
 • baterie mai mare
 • camera frontală mult mai bună
 • opţiuni mai multe pentru notificări, model de vibrare
 • S-Voice şi câteva gesturi utile
 • sharing mai simplu de fotografii
 • meniu Power Saver integrat

CE ARE HTC ONE X ÎN PLUS

 • ecran mai luminos, în special în soare
 • interfaţa Sense este peste TouchWiz
 • softul camerei foto, oprirea sunetului de declanşare
 • integrare nativă cu mai multe servicii online (Twitter, SkyDrive)
 • management mai bun al contactelor, soft mai bun pentru dialer
 • widgeturi mai multe şi mai utile
 • zgomot mai mic în imagini

CONCLUZIE
Samsung Galaxy S III este un telefon excelent şi nu mă îndoiesc că va fi cel mai vândut Android al acestui an. Este performant la toate capitolele posibile, nu dezamăgeşte prin nimic, iar cele câteva dezavantaje (precum carcasa sau interfața foto) sunt minore, nicidecum ceva care să te facă să nu-l cumperi.

Ce alegi între One X şi Galaxy S III? Depinde de fiecare persoană. Ambele sunt telefoane excelente, probabil cele mai bune ale anului. Cine e pe primul loc şi cine pe doi depinde de fiecare utilizator în parte şi ce anume îl interesează în principal la telefonul său. Avantajele şi dezavantajele fiecărui model faţă de celălalt sunt mici şi le vezi doar când cercetezi în detaliu ambele telefoane sau când eşti un utilizator foarte pretenţios. Privind în ansamblu, ambele telefoane sunt foarte performante şi îndeplinesc toate cerinţele momentului.

Îl găsiți și la Vodafone, unde între 18 și 29 mai se iau precomenzi, iar apoi intră la vânzare odată cu lansarea mondială din 29 mai. Preţul: la Vodafone începe de la 279 euro cu conectare si abonament Mega 25 cu 1 GB de Internet pe lună și ajunge la 629 euro la liber, alte variante găsiți pe vodafone.ro.

  66 comentarii

 1. “Cele mai bune ale anului” pentru ca inca nu a aparut noul model de iPhone…

    (Citează)

 2. @dragoshsd Buhnici nu face recenzii ci doar show. Pentru asta și este angajat.

    (Citează)

 3. emil, un pic eronat. george se axează pe alt tip de review. nu neapărat pentru show, dar publicul protv e mai degrabă interesat de ce poate face obiectul, nu de ce are sub carcasă neapărat.

  asta apropo de ce discutam pe twitter mai devreme cu radu despre death of the spec

    (Citează)

 4. Scrii foarte misto recenzii, good job. Ma bucur ca vad mai multe detalii despre modelul albastru, din nu stiu ce motiv toata lumea vrea telefon alb, iar eu personal nu le suport. Daca nu ar fi atat de mare telefonul, chiar ar fi fost o posibila optiune pentru viitor.
  Legat de treaba cu Buhnici, el se axeaza unui alt public, un public caruia ii pasa cum arata, cum se misca si cat il tine bateria, pana la urma chestii de baza.

    (Citează)

 5. Tudor Moldovan

  17/05/2012 la 10:56 PM

  IN prima poza, in care apare si un HTC One X ce launcher folosesti pe S3? :)

    (Citează)

  • @Tudor: da, e doar un screenshot de pe One X, pus si pe SGS III. Imaginea aia e greu de obtinut rapid si nu aveam timp sa sap dupa ea. Se poate observa si pictograma de Gmail pentru a vedea care telefon e mai luminos.

     (Citează)

 6. @Vali Este logic ca Buhnici să adapteze conținutul pentru tv și să ofere informații într-un format condensat și axat mai ales pe aspecte ce scot device-ul în evidență, dar nu se poate spune că face review-urile ca la carte și să se compare cu cel al lui Radu cum afirmă Dragos în primul comentariu.
  Legat de death of specs nu aș fi așa sigur. Contează totul: design, hardware, software. Un tip care vrea să cumpere un SGS III nu-l va lua doar pentru ce a văzut la Știrile ProTV și Buhnici îi va stârni interesul, în cel mai bun caz. La Radu își va forma o opinie despre ce poate să facă. Țin să precizez că este părerea mea și nu trebuie luată ca unanim valabilă.

    (Citează)

  • @Emil: Vali are dreptate, mare masa a oamenilor nu stie prea multe despre ecrane, pixeli sau quad-core. Am vazut Galaxy S II la o gramada de femei, majoritatea nici nu stiu cum se numeste sistemul de operare. Stiu insa ca pot face fotografii si le pot pune direct pe Facebook, ca Shazam recunoaste muzica, browserul iti raspunde la o cautare si cam atat. De ce cumpara atunci modelul de top si nu unul din gama medie? Pentru ca sunt oferte la operatori, pentru ca vanzatorii din magazin isi fac treaba, pentru ca au suficienti bani…

   Review-ul meu nu se adreseaza lor. Cred ca cei care intra pe aici vor sa citeasca lucruri mai detaliate.

   Este asemanator cu ce-am invatat vizitand fabrica Danone. Pe un blog citesti ca fac iaurturi, pe altul ca le fac rapid, pe altul cat de bune sunt, pe al meu ai fotografii si imagini detaliate cu fiecare moment al lantului de productie. Eu ma adresez celor care vor astfel de detalii. E un fel de nisare, dar nu atat de vizibila.

     (Citează)

 7. Mor cu contradictiile astea intre review-uri. Zici ca loudspeakerul e mult mai slab la Galaxy S 3. Ma uit pe GsmArena si vad taman pe dos. Cu diferente enorme-n favoarea Samsung-ului, mai ales la testul de voce. Si oamenii vin cu cifre, cu masurari, nu dupa ureche, ca la Romanica. La faza cu display-ul, nu te contrazic pana nu le voi tine-n mana, dar la fel, toate site urile de specialitate, si-am numarat vreo 7 pana acum, vad Galaxy S 3 mai bun in lumina soarelui. Poate si-aici diferentele-s minime, iar evidentul tau subiectivism, te-nclina spre HTC. E ok si asta. Dar sa spui ca ecranul Samsung-ului e mediocru????? Pariez ca esti singurul reviewer din lume care-a declarat grozavia asta. Si sa declari la plusuri pentru HTC cum ca Sense e peste UI e deja prea mult! Las-o, frate! E-o chestie pur subiectiva! Si Leon-ul meu e mai bun decat un seria 1, pentru ca-i desenat mai misto…

    (Citează)

  • @Eu: pai ce, o fi TouchWiz mai bun decat Sense? Inca nu. Sense ofera widget-uri utile, management bun de contacte, smart dialer, integrare cu mai multe servicii, plus una buna cu Twitter si Facebook. Sa vezi cata gramada de optiuni cand refuzi sau ratezi un apel sau cand e ziua cuiva. Mai are de lucrat Samsung la multe aspecte.

     (Citează)

 8. @Eu, Sense este MULT peste UI. Eu ca utilizator de htc cu sense, cand vreau sa formez un numar de pe sgs II, ma apuca toti dracii. Sau cand vreau sa gasesc un mesaj in istoric . Sau multe altele. Imi pare rau, nu este nimic subiectiv aici. Pur si simplu sense e mai intuitiv, mai usor de folosit, mai in interesul cetateanului, ca sa zic asa.

    (Citează)

 9. @Tudor:

  Doar un screenshot de pe HTC One X vazut ca o poza pe SGS3.

  Cele mai interesante review-uri de SGS3:

  http://mobile-review.com/review/samsung-galaxy-s3-fl-en.shtml

  http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_iii_vs_htc_one_x-review-759.php

    (Citează)

 10. Ok, accept asta. Da, e mai intuitiv. Si de ce nu, mai bun. Da’ permite-mi sa nu iau niciun review de bun, ca-i scris de Radu, Buhnici sau de Techradar, pana nu pun laba pe telefon. Totusi, unele chestii scrise de mine mai sus (sa-mi fie scuzata incoerenta, am scris in graba), raman valabile. In continuare, verdictul de “mediocru” dat display-ului, mi se pare total nedrept, aproape obscen. Sunt curios…cati s-ar mai fi “indoit” de calitatea display-ului daca Samsung “uita” sa specifice c-a folosit Pentile-ul, cati dintre utilizatori ar mai fi sesizat subpixelu’ ala-n minus?

    (Citează)

  • @Eu: “mediocru” in sensul de mediu, nici bun, nici rau, fara nimic remarcabil de zis despre el. Acum un an ar fi fost un ecran foarte bun, dar intre timp am vazut acelasi display si pe Galaxy Nexus, One S, parca si Motorola Razr. Tehnologia AMOLED nu mai este ceva atat de extraordinar incat sa ma entuziasmez la fiecare astfel de telefon.

   Super AMOLED Plus este. Daca iau acum un SGS II, raman impresionat de culori asa cum am fost si in prima zi. Vrei alte AMOLED-uri bune? Nokia N8 avea unul excelent, la fel si Lumia 800. Nu e vorba doar de tehnologie, ci si de cum calibrezi ecranul, cata tensiune ii dai, daca duci albul spre gri sau spre roz sau spre albastru. Pur si simplu sunt ecrane mai bune decat cel de pe SGS III.

   Pentile-ul are suplimentar dezavantajul unui anti-aliasing mediocru, poti vedea aici o diferenta intre One S si One X
   https://www.nwradu.ro/2012/04/htc-one-x-one-s-comparatie-multe-alte-dimensiuni/

   Matricea se vede cu lupa sau cu aparatul foto. Uite-o pe cea de pe Galaxy Note, de exemplu
   http://sdrv.ms/JQus6U

     (Citează)

 11. Atât pot spune despre SIII, displayul este perfect. Poate dacă îl ții lângă un One X se văd diferențe (într-o direcție sau alta), dar per total, jucându-mă cu el, este ireal de colorat și responsiv.

  Aștept să fac un test de autonomie mâine să văd dacă cei 2100 mAh se simt sau sunt consumați de hardware-ul foarte puternic.

    (Citează)

 12. Ai mai putea adauga la CE E RAU dimensiunile mult prea mari pentru multi utilizatori.

  La ce te referi cand spui ca albul nu e alb pur? Are aspect inspre verde ca Galazy S II?

    (Citează)

  • @alekse: da, dar e ca si cum as trece la rele pretul. Daca ai mana suficient de mare, nu te deranjeaza. Nu este de femei, asta o pot zice sigur.

   La alb ma refeream ca este mai spre gri. LCD-ul de pe One X (care nu degeaba are numele pretentios de Super LCD IPS2 sau cum ma-sa ii zice) afiseaza un alb mult mai stralucitor, in comparatie. Nu observi diferenta decat cand pui unul langa altul cele doua telefoane, dar eu am facut asta.

   Cat despre privitul in soare, cred ca mai degraba problema este la sticla ecranului, care reflecta mult lumina (si apropo, e un magnet urias de amprente, nu i-ar fi stricat un tratament special impotriva lor). Si nu o zic doar eu, la lansarea oficiala SGS III a iesit si soarele si l-am comparat pe loc cu One X in soare. Eram cu Dorian Prodan si cu Stefan Rosioara, s-au convins si ei ca in soare e mai slaba vizibilitatea (si pe Auto si la maxim).

   Faza cu pentile-ul este mai mult o consecinta a comparatiei cu One X si un inconvenient minor in rest. Cea cu vizibilitatea in soare chiar m-a deranjat.

     (Citează)

 13. Si eu am citit pe GSMArena ca ecranul de pe S III este mult mai bun in soare. Chiar ar fi cel mai bun telefon testat de ei pana acum . Si au testat peste 20 cred. Comparativ cu S II este mai luminos sau mai putin luminos? Cine stie astept un raspuns. Multumesc

    (Citează)

 14. @Emil

  “Contează totul: design, hardware, software.”
  da şi nu. pentru spec nuts da. pentru gameri, pentru ăia care se pricep. am un văr care are 2 iphone (personal şi serviciu). soţia la fel. nu ştie ce e apple, nu ştie de walled garden, nu ştie de patente şi alte prostii. el l-a cumpărat pentru că e cel mai bun telefon de pe piaţă.

  ca el sunt zeci cărora nu le pasă de specs, ci de orice altceva. tipul ăsta de care zic nici nu ştie cât spaţiu are în telefon. nu ştie de icloud. ştie doar că dacă bagă un cablu in usb şi in telefon îşi poate descărca pozele şi filmele făcute cu telefonul pe calculator.

  cei doi copii preşcolari care au văzut ipadul prima oară la mine cheltuie lunar ~50€ pentru materiale din jocurile de pe ipad (nu ştiu exact cum se numesc, nu mă pricep, e câinele ăla vorbitor care stă într-un laborator şi trebuie să îi cumperi materiale pe care să le amestece). plus câteva sute de euro pe jocuri full.

  explică-le lor de specs.

    (Citează)

 15. Nu stiu cum e la S3 pentru ca nu am pus mana pe el , dar S2 in soare e fix 0 , nu vezi nimic pe el . Pe HTC inlusiv pe plaja puteam sa lucrez pe el in soare foarte puternic .

  Doar sa fi cel mai mare fan Samsung sa zici ca TouchWizz-ul este peste sense. E o mizerie cel putin la S , S+ si S2 si ma indoiesc ca la S3 s-au reinventat .

  Personal mai cred ca designul lasa de dorit , 2-ul e mai reusit , asta arata a kitsch , cel putin in poze .

    (Citează)

  • @Linux: au mai imbunatatit TouchWiz-ul, se vede evolutia.

   Treaba cu soarele are si o explicatie ce tine de structura unui LCD, poate o sa scriu ceva despre asta.

     (Citează)

 16. @nwradu – ma leg si eu de un fir :)
  la camerele foto/filmare, din cate stiu, exista o directiva prin care acestea sa emita un bipait la declansare. e ceva legat de protejarea intimitatii.

  vad ca ai scris ca la htc poti da disable.

    (Citează)

  • @Vlad: din cate stiu, acea lege e doar pe la coreeni, nu si in restul lumii. La majoritatea telefoanelor testate de mine poti dezactiva sunetul.

     (Citează)

 17. Nu stiu daca LCD urile tre’ sa se vada neaparat mai bine-n soare…Sunt doar un consumator, nu stapanesc detalii tehnice. Oricum, astept cu interes sa scrii despre asta. Repet, nu mai zic nimic de S3 pana nu-l am, dar daca vrei un Amoled care e peste One x in soare, ce zici de Clear Black-ul de pe N9? Parerea mea e ca e genial, poate cel mai bun la capitolul asta. Si aici vorbesc pentru ca l-am avut…Care e parerea ta?

    (Citează)

 18. Poti sa-mi stergi al doilea comentariu despre N9, ala mai scurt! Il trimisesem din nou, din cauza ca nu-mi aparea primul. Scuze!

    (Citează)

 19. Cum sa nu poti spune ca dimensiunea este un minus pentru un dispozitiv mobil? Cum intra in buzunar? Cum il tii la ureche? De ce trebuie sa folosesti doua maini ca sa faci o poza?

  Dupa cat l-am manevrat, pot sa spun ca e neobisnuit de mare.

    (Citează)

  • @nashu: n-am mai pus niste imagini in care se dovedea ca are dimensiunile fix cat One X. Lumea stie ca sunt mari. Se vede in fotografia cu mana mea, “se stie”. N-are rost sa mai insist pe asta.

   @Razvan: mai bine iti dadeam un fisier word si bagai comentarii pe langa, nu? :P
   Ca sa-ti raspund la cateva observatii de-ale tale:
   – Gorilla Class 2? Chiar crezi ca decizia de cumparare se bazeaza pe faptul ca are a doua generatie de sticla rezistenta? Cred ca 95% dintre utilizatori nici nu stiu ce-i aia si daca o au sau nu sau le este suficient sa afle de “sticla rezistenta”. Citeste mai jos ce-a zis Vali despre death of the spec.
   – referitor la sunet, ecran si restul, eu am avut in mana, in acelasi timp si One X si SGS III. Asta a fost parerea mea. Le-au avut si altii. Au ramas cu aceeasi parere. Fa-ti si tu propria ta parere atunci cand le vei putea compara direct. Altfel, permite-mi sa am incredere in proprii mei ochi si sa recomand ce-am vazut eu si sa fiu sceptic fata de testele altora.
   – sa dai telefonul pe Silent inainte de a face fotografii? Asta e o bazaconie, nu accept asa ceva, desi stiam ca este o solutie. Eu cand fac poze fac poze, nu modific 5 setari intai, plus ca e cam mare riscul de a uita telefonul pe silent.
   – cat despre parola, o am setata pentru ca in cazul in care pierd telefonul macar sa nu-mi intre cineva si in toate conturile. Recomand tuturor sa-si puna o parola si sa o mentina mereu. Nu mai zic ca pe partea de business e aproape obligatoriu.
   – modul Noapte amplifica si mai mult zgomotul pentru a obtine un timp de expunere mic. Nu vrei sa-l folosesti, ci mai bine accepti ca telefoanele nu fac fotografii bune noaptea, ca nici nu se asteapta nimeni la asta.

     (Citează)

  • L-am intrebat pe Ionut Balan de la CHIP, care are si el One X si SGS III in mana, cum i s-au parut in lumina soarelui si la culori. Tot pe One X merge. Mi-a indicat urmatorul articol:
   http://www.chip.ro/review/152-android-telefoane/18805-display-galaxy-siii-vs-one-x

     (Citează)

 20. Ai spus memorie interna 16 si 32. Dar de 64 nu ai spus.

    (Citează)

 21. Nu ai specificat ca este Gorilla Glass 2 si nu 1 ca pe HTC ONE X. Poate e un review un pic subiectiv fiind rivalul telefonului tau..

    (Citează)

 22. O sa verific si eu cand apare care este mai luminos si o sa revin. Dar pe GSMArena apare ca S III e mai luminos. Iar baterie este clar mai buna ca HTC One X nicidecum egala..
  Iar legat de sonor, iar ciudat ai sps mai tare se aude HOX.
  Date de pe GSMArena:
  Speakerphone test Voice, dB Pink noise/ Music, dB Ringing phone, dB Overal score
  HTC One X 65.1 66.0 75.8 Average
  Samsung I9300 Galaxy S III 75.1 66.5 75.0 Good
  Din cate vad la HOX apare Average, la SGS III Good.
  Oricum un review foarte bun, nu vreau sa fiu critic, dar e pacat sa citeasca oamenii printre primele review-uri si sa ramana cu parerea asta poate nefiind asa..

    (Citează)

 23. Imi cer scuze ca am scris ideile mele in 10 mesaje, dar dupa ce am citit fiecare parte am cautat ceea ce citisem pe site-urile de specialitate si nu cred ca au gresit aceia.
  Pe phonearena scrie asa :
  While both phones come with plethora of settings in their camera applications, including the special burst/best shot mode, the Galaxy S III is the obvious winner in the camera department, because of the superior quality of its pictures. It simply manages to capture sharper, more detailed shots, with lower levels of noise at the same time.
  Deci si la detalii si la zgomot S III este peste HTC One X.

    (Citează)

 24. Pentru a nu se mai auzi zgomotul la realizarea fotografiei dai telefonul pe Silent. Si nu se mai aude, deci exista o varianta desi paote nu e placuta, dar exista.

    (Citează)

 25. O problemă la fel de mare este şi că nu poţi deschide camera foto direct din ecranul de blocare decât dacă introduci în prealabil parola telefonului
  Ce parola? Pai de ce trebuie sa folosesti parola.. Se intra direct pe S III daca ti apasat pe ecran si dupa rotesti in Modul Landscape.

    (Citează)

 26. Pozele realizatea noaptea probabil sunt facute pe Auto. Dai pe Modul Noapte si dupa posteaza sa vedem diferenta..

    (Citează)

 27. Se cunoaste ca ai “antrenament” mai mult pe HTC decat pe Samsung. Eu am SGS II cu ICS 4.0.3 si sunt cateva chesti pe care le are si care mi se pare greu de crezut ca lipsesc de pe SGS 3. De ex:
  1. daca ai telefonul pe vibratii atunci camera nu face zgomot cand faci fotografii (ai si tu dreptate in sensul ca nu exista o optiune vizibila in meniu pt chestia asta).
  2. poti sa formezi un numar sau sa scri numele unei persoane din agenda folosind “tastele numerice” corespunzatoare numelui si iti sugereaza primul nume din agenda si undeva in dreapata mai apare o cifra care reprezinta numarul de variante din agenda cu combinatia tastata. Click pe cifra si se vizualizeaza toate variantele gasite.

  Cred ca nu au facut modul Burst Shot cum e la HTC tocmai ca sa nu fie acuzati ca au copiat One X-ul.
  Mi-a placut acest review si cred ca ai incercat sa fi cat mai obiectiv.

    (Citează)

  • @Cosmin : stiu de faza cu silențios, dar nu e acceptabilă. Nu vreau sa risc sa uit telefonul pe silențios.

   Iar smart dialerul e prost făcut. Arata un singur contact, cum zici tu, și dai clickuri pana capiezi. Sa vezi ce misto e pe Sense totul.

     (Citează)

 28. @Cosmin: Am Galaxy Note cu Android 4.0.3 si se aude sunetul de declansare a camerei si cand e pe vibratii, si pe silent complet.

    (Citează)

 29. 1. Cum se aude difuzorul cand e plasat telefonul pe o masa?

  2. Care din functiile noi si mult laudate (gen smart stay) sunt activate implicit si care nu?

  3. Cat de bine merge smart stay (urmarirea privirii)?

  4. Microfonul e activat tot timpul? Am vazut ca e suficient sa spui “hi galaxy” si activezi SVoice. Ce aplicatii pot fi comandate vocal? Am vazut ca poti face poze folosind comenzi vocale.

  5. In alte review-uri aplicatia de afisat poze incadreaza fetele recunoscute automat si asta arata destul de urat. Se poate dezactiva?

  6. In cat timp se incarca bateria? Mai are notificarea enervanta ca s-a incheiat incarcarea?

  Cam multe intrebari, stiu.

    (Citează)

 30. Nu am spus ca nu ai vazut bine sau altceva. Dar mi se pare aiurea ca un site cunoscut ca GSMArena.com sa claseze S III peste toate telefoanele testate la luminozitate chiar la o diferenta fata de HOX. Nu inteleg ce test au facut atunci. Si eram curios daca sti comparativ cu S II e mai luminos S III-ul sau mai slab?

    (Citează)

  • @Razvan: nu stiu, ca n-am si un SGS II disponibil.

   @Dan: 1. Se aude cam la fel, un pic mai infundat si mai slab, dar se aude.
   2. Nici una. De obicei ti se spune despre ele cand intri intr-un program, sub forma unui tutorial, si poti activa sau dezactiva functia. In rest e un meniu mare de gesturi, iar functii precum Smart Stay sunt in meniul Display.
   3. Nu mi s-a parut foarte reusita. Putini oameni tin telefonul orientat perpendicular pe ochi, ca sa te vada camera la fata. Camera e in partea de sus si daca activezi face unlock-ul (sau camera frontala ca sa faci un video chat) o sa vezi ca trebuie sa tii telefonul la un unghi mai abrupt decat l-ai tine in mod normal).
   4. Ai optiune pentru activarea vocala a aplicatiei si o poti dezactiva sau poti alege alta fraza decat Hi Galaxy. Lanseaza unele aplicatii (de ex Facebook), dar altele nu ( de exemplu recunostea Open Tweetdeck, dar parca nu stia ca este o aplicatie instalata in telefon).
   5. Da, e o optiune prin galerie.
   6. 3 ore, cu notificare la final.

     (Citează)

 31. Deti un HOX, il poti compara cu S III-ul in lumina soarelui sa ne spui si noua la luminozitate maxima care sta mai bine? Ca pe GSMArena spun ca S III-ul, in alt review romanesc se spune ca HOX-ul.

    (Citează)

  • @Razvan: pai l-am comparat, de asta am scris in review ce-am scris. L-au comparat si altii (Ionut Balan de la CHIP are si One X), aceeasi concluzie.

   @Nicu: este mereu discutabil. Eu poate sunt piscotar si scriu de bine ca sa mananc si altadata la lansarea de la Radisson. GSMarena sunt mult mai cinstiti pentru ca au un patronat organizat, un set de reguli interne, castiga din publicitate etc. Pe de alta parte, poate eu vreau sa ma impun “pe piata” scriind cat mai bine si mai real, ca lumea sa aiba incredere in orice review de aici; in acelasi timp GSMarena, un site gigantic, ar putea servi un review partinitor la milioane de oameni, asa ca acolo e locul bun de dat o spaga, sa zicem.

   Mai e si posibilitatea ca ei sa nu fi avut soare asa puternic in ziua testului, sa aiba un sample cu ecran mai puternic, sa fie pur si simplu o observatie subiectiva si tot asa. Review-urile sunt subiective la astfel de aspecte.

     (Citează)

 32. Eu sincer nu inteleg de unde atata discutie legata de ce scrie pe GSM Arena si alte situri de genul asta. Una vei gasi in review-urile unor ‘jucatori’ pe scara mondiala, cum e si GSM Arena, si alta pe blogurile unor indivizi care nu sunt neaparat atat de afiliati prin toate directiile. Parerea mea e ca daca avem aici la dispozitie poze si opinii care pot indica uneori chiar si opusul la ce vedem pe situri internationale care scot o groaza de bani din asta, atunci genul asta de opinii bazate si pe dovezi merita din plin cel putin sa fie luate in seama, daca nu chiar sa fie puse peste alea ‘grele.’

    (Citează)

 33. @nwradu: Îl am direct de la Samsung. Uite aici un mic demo pe care l-am făcut cu gesturile și S Voice (dacă e OK să postez):
  http://www.youtube.com/watch?v=edbhVsWdngo

    (Citează)

 34. Cica ei le fac intr-o incapere aceste teste (cei de la GSMArena). Nu spun ca nu ai vazut ok sau ceva, dar cred ca la un site asa cunoscut nu ar scrie vreo prostie. Se spune ca reflexia este foarte buna pe S III. Adica nu are tendinta aceea de oglinda pe care o au telefoanele sau mai mica ca restul. Nu ma intereseaza daca e mai ok One X sau S III, dar ai spus ca nu se vede deloc bine in soare, ceea ce mi se pare un mare minus. Sincer dupa pozele postate nu mi se pare foarte mare diferenta in favoarea HTC-ului.

    (Citează)

 35. Frumos review. O mica correctie: schimba “that” in “what” la intrebarea in engleza gresit: “on that day is the first of december this year””
  correct: “on what day is the first of december this year”

    (Citează)

 36. Am apreciat adâncimea de câmp de care dă dovadă senzorul de pe Galaxy S III, una pe care One X nu o poate atinge.
  Poate n-am inteles eu. Adica adancimea de camp, cat cadru intra in fotografie?
  Dupa aceea ai spus: unghiul este acelaşi, ambele telefoane surprind o scenă la fel de lată.
  Care este diferenta adica la ce este mai bun S III-ul aici?

    (Citează)

 37. Imi cer scuze ca scriu din nou in 2 mesaje. Orice review e subiectiv, dar atat timp cat spui ca albul este mai gri pe S III, poti spune ca si Negrul este Gri pe HOX. Avantaj si dezavantaj.
  Ai facut zoom la ISO 800. Pozele cu SGS II si cu S III care au camera asemanatoare iese bine afara pe automat.Deci acolo se putea vedea diferenta. Pe automat S II scoate cu ISO 32, deci poze foarte clare fata de ISO 100,200..800 mai ales. Oricum sa nu intelegi nimic ce spun ca o critica,dar nu e asa zgomotos S III-ul. Poti incerca poze pe auto cand esti outdoor si o sa iasa cu mult mai putin zgomot. In rest felicitari si stima din partea mea.

    (Citează)

  • Negrul care e gri pe ecranele non-Amoled e de la sine înțeles. Totusi, s-au mai imbunatit si LCD-urile si nu mai e așa gri situația.

   Adâncimea de camp se referă la defocusarea fundalului atunci când focalizezi pe ceva aproape, nu la unghiul de captura.

     (Citează)

 38. Răzvane vive ta famille, ai fi perfect pentru martorii lui iehova.

    (Citează)

 39. Oricum este un review foarte bun. Mai ales ca ne da ocazia sa mai aflam noi amanunte sau sa mai verificam, probabil cei interesati au citit si prin alte parti. Dar eu raman la parerea ca niste site-uri cu renumele PhoneArena si GSMArena au aparatura pentru a verifica. Ai spus ca, conteaza mai mult sticla si reflexia. Asta se spune ca ar fi avantajul S III fata de HOX. Adica are o reflexie slaba, plus ca Gorila Glass 2 este cu 3mm parca mai subtire. Si eu au spus ca aceste teste s-au facut intr-un laborator. E foarte posibil sa ai dreptate, dar nu cred ca e chiar foarte prost in soare, poate mai slab ca HTC One X, asta da. Si parca am mai spus odata, e urat ca ai fost un pic subiectiv, toti lauda albul de pe HOX care este clar mai alb decat pe S III, dar nu aud pe nimeni sa spuna de negrul MEDIOCRU de pe HOX, care este cu adevarat gri. Asta am vazut-o cu ochii mei deci imi pot da cu parerea. Oricum sunt 2 culori in care LCD-ul are avantaj si Super Amoled-ul are avatanjul sau. Dar consumul sa nu il uitam. In total S III este peste HOX la capitolul baterie.
  Oricum fiecare o sa aiba preferintele sale asta e clar. Cum eu unul sunt invatat cu negrul care e negru.. e normal ca cei carora le place HTC ul sa critice Super Amoled-ul. Deci e ceva normal nu poti sa iti critici investitia:D si aici vorbesc la general. Si eu poate sunt subiectiv, dar multe lucruri tin de gusturi asa cum sunt ecranul, Sense-ul si restul.

    (Citează)

 40. Si eu incercam sa fac poze tot pe manual, dar avand photoeditor de pe Google Play si in pc alt program am observat ca pe Auto cand este o vreme foarte buna scoate poze foarte foarte clare cu mult detaliu. Si am vrut sa vad ce valori are poza si am ramas surprins ISO 32 la un telefon. Si intre S II si S III nu sunt mare imbunatatiri la capitolul camera. Ce am vazut ca imbunatatiri: culorile pe S II erau cam reci mai slabe decat realitatea, pe S III sunt poate un pic peste, dar da bine la ochi. Au mai luat un pic din zgomot. Iar laudatul BSI am vazut ca nu prea isi face simtita prezenta cum ai spus si tu pozele ies foarte intunecate noaptea. Nu prinde lumina…, dar am vazut ca pozele cu blit care ieseau fata de altele pe S II bune, pe S III ies chiar si mai bine nu mai da albul ala asa pe fundal, adica parea ca o ceata in pozele de pe S II facute cu blit. Si acum o intrebare, o curiozitate? Ce impresie ti-a dat S III-ul si HTC One X la prima privire si “butonare”? desi nu e ceva nou adus fata de cele de anul trecut.

    (Citează)

 41. un android excelent

    (Citează)

 42. Citesc si ma minunez…negru care este gri, albul care este mai alb…Mai razvane, HOX are cel mai bun negru dintre toate telefoanele non-Amoled, pe masurate. Ce luminozitate ai setat tu de ti-a iesit negrul gri pe HOX???

  Uite aici cat de “gri” e negrul pe HOX…

  http://next.lab501.ro/smartphone/samsung-galaxy-s3-king-of-the-hill/5

    (Citează)

 43. o intrebare: skype-ul l-ai testat pe s3?

    (Citează)

 44. ok, mersi :)
  o sa ma duc azi sa-l testez si sper in citeva zile sa-ti aduc un guest-post :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus