un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutăți de la Orange

31 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Orange a lansat două secţiuni noi în site pentru a ajuta clienţii să descopere mai rapid serviciile potrivite. Totuşi, lucrurile arată mai bine în teorie decât în practică.

Pagina de testare a vitezei [orange.ro/speedtest] mă interesa cel mai mult. Îţi măsoară viteza de download şi de upload, dar n-a mers tocmai de unde mă interesa cel mai mult să testez, adică de pe mobil. Cică îmi trebuie versiunea 8 de Flash, chiar dacă pe Android am instalat versiunea 11. Nu ştiu pe câţi va ajuta un test de viteză în Flash într-o lume a smartphone-urilor care vor să-l elimine de tot.

A doua pagină te pune să spui câte ore foloseşti diverse servicii Internet [calculator date]. Spui câte ore stai pe net, pe messenger, câte emailuri trimiţi, câte aplicaţii descarci, dar e destul de greu să cuantifici asta în ore pe lună. Eu habar n-am cât browsing fac, câte ore stau pe messenger şi câte din cele câteva sute de emailuri lunare pleacă sau vin pe telefon. Totuşi, am apreciat faptul că pagina măcar nu-ţi recomandă abonamente fanteziste şi scumpe. La 3,1 GB simulaţi de trafic îmi recomandă o opţiune de 2 GB, ceea ce sună realist având în vedere că mai prinzi şi wifi din când în când.

Mai nou văd că se dă o bătălie pentru copii. Vodafone a anunţat recent un abonament în care părinţii beneficiază de convorbiri nelimitate cu copiii, iar acum Orange oferă avantaje copiilor:

Orange lanseaza incepand cu 1 iunie 2012 optiunea Kids Fun dedicata celor care au abonament Fluture. Optiunea costa 2 euro (TVA inclus) si ofera doua jocuri la alegere din cele zece jocuri disponibile lunar, precum si acces gratuit la doua canale TV pe mobil, Cartoon Network si Boomerang. Toti clientii care isi vor activa optiunea in luna iunie 2012, vor beneficia de o luna de gratuitate

    8 comentarii

  1. Pai, speedtest este cel de la OOKLA, cu un alt skin. Vezi ca au aplicatie pt mobile. Face exact acelasi lucru.

      (Citează)

  2. @nwradu in mod normal aplicatia speedtest testeaza viteza de pe serverul respeciv.

      (Citează)

  3. Ce relevanta are unde e gazduit serverul de speed-test? Cata vreme exista conceptul de “peering” si RoNIX, chiar nu vad rostul. Mai ales la un furnizor de talia Orange – as fi inteles “grija” daca era vorba de vreun furnizor de cartier, dar asa?

      (Citează)

    • Vreau sa aflu de fapt cat de rapida este conectiunea HSDPA in diverse puncte. Pentru asta ma intereseaza sa aflu viteza maxima cu serverul providerul, pentru ca acel traseu depinde de serviciile sale. Apoi cu altii intervine peeringul, unde nu ma pronunt si influenta operatorului este mai scazuta.

        (Citează)

  4. Orange a ramas cu mult in urma fata de orange, si cand spun asta ma refer la pretul abonamentelor sau al ofertelor speciale.

      (Citează)

  5. sugi ma

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus