un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook Camera versus Instagram

25 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Facebook a cumpărat Instagram pentru un miliard de dolari (mai puţin acum, că le-au scăzut acţiunile şi 75% din plata în asta constă). Cât a trecut de atunci, o lună? Astăzi Facebook a lansat Facebook Camera, o aplicaţie care în mare face acelaşi lucru, adică adăugă efecte pe fotografii şi le pune pe Facebook.

Nu reuşesc să văd planul mare. E clar că Facebook Camera era deja în lucru, probabil în beta, atunci când Instagram a fost achitionat de Facebook. Iar Instagram este clar că în viitor se va apropia mai mult de sistemul Facebook şi toţi ne aşteptăm să adauge tagging de persoane şi o integrare mai bună cu albumele şi contul tău.

Acum vor avea două aplicaţii care fac acelaşi lucru, doua echipe de dezvoltare, două produse distincte în loc de unul mare şi solid. Sigur că Instagram va fi câştigătoarea competiţiei, pentru că are deja o bază mare de utilizatori, dar cu atât mai mult nu înţeleg ce motiv aş avea să încerc această nouă aplicaţie (care momentan este doar pentru iPhone).

S-a spus că sunt un mare fan Instagram. Nu sunt. Reţeaua socială pe bază de fotografii nu m-a prins, deși mă uit la fotografiile altora. Aplicaţia mă ajută prin faptul că face un resize bun, fără pierdere de calitate, a fotografiilor pe care vreau să le pun pe Internet. Nu am găsit o aplicaţie de Android care să facă simplu şi rapid un resize de calitate, astfel încât să nu trimit pe Twitter fotografii de 8 megapixeli şi 4 MB mărime, dar aici intervine Instagram.

    8 comentarii

  1. Facebook are 200 de milioane in mobile, instagram 40. Nu as fi asa rapid sa dau decizii.

      (Citează)

  2. @Ovi: pe multe mobile facebook vine preinstalat, deci nu e neaparat si utilizat. Instagram e instalat “la cerere”. Sansele sunt sa fie mai utilizat…

      (Citează)

  3. iar articolul e din 2010…

      (Citează)

  4. Imi inchipui ca este vorba de cei care si-au introdus datele de identificare dar e totusi vorba de un program pe care l-ai gasit deja in telefon. Il vezi acolo, iti bagi datele ca le ai, dar nu tii sa il si folosesti. De altfel, versiunea de Android a Facebook e nasoala rau si, desi o am instalata, nu o folosesc. Pagina lor de mobil e mult mai buna si mai completa.

      (Citează)

  5. Planul pe termen lung este sa integreze Instagram in FB camera, insa achizitia instagram inca nu a fost aprobata si definitivata si inca nu au dreptul sa se foloseasca de features-urile ei.

      (Citează)

  6. Pe Android am primit updateul cu FB Camera si FB Messenger de vreo luna…

      (Citează)

  7. @mariod: dar nu ai filtre și posibilități de editare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus