un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pariu cu viata pariaza prea mult

24 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am văzut marea majoritate a episoadelor din primul sezon al serialului “Pariu cu viaţa”, cel de pe ProTV cu tot felul de tineri care trec prin dramele vieţii şi trag şi câte un dans pe acest motiv.

Nu mai ştiu de ce m-am uitat la serial, cred că aşa s-a nimerit, să fiu mereu în faţa televizorului în nişte seri de luni. N-a fost rău, actorii sunt ok, dansează bine, este cu siguranţă un serial care ridică suplimentar ștacheta producţiilor autohtone, dar după un timp a sărit gardul, “rechinul” şi ce mai vreţi voi.

Ca multe alte seriale, a încercat să aibă de toate, dar se adună prea multe. La început tinerii erau de fapt încurcaţi la spital şi aparţineau altei familii. Apoi au avut probleme de facultate; apoi cu sexul; apoi cu prostituţia; apoi cu părinţii prea duri; traficanţii de carne vie; şcoala şi profesorii; drogurile; boala; un nebun care vine cu un pistol la şcoală şi trage în câţiva; dragoste, iubire şi despărţire; accidente; căsătorie şi amante; sarcini nedorite.

Am punctat doar câteva. Serialul are de toate. Toate problemele societăţii, tot ce există pe undeva prin lume, li se întâmplă acestor 12 liceeni. Noroc că există dansul pentru a trece peste toate.

    5 comentarii

  1. In purul stil protevistic ar trebui sa faca si un remake si sa se inspire dupa atacul lui norvegianu ala imputit si poate asa scapam si de super serialul asta.
    Ar fi in stare dupa inspiratia cu con-nationalul nostru de la Perla.

      (Citează)

  2. Fiind o productie ProTV, e net superioara ca realizare, insa scenariul e scris fie de niste frustrati, fie de niste psihopati. O sa inventariez eu aici toate calamitatile si dezastrele abatute asupra lor, pentru ca imi place sa-l am ca fundal sonor cand lucrez:
    La inceput una din fetite avea insuficienta renala, o colega de clasa de-a fratelui ei i-a dat rinichiul ei, ca la sfarsitul sezonului sa se afle ca ei doi fusesera incurcati la maternitate, deci donatoarea si bolnava erau surori, intre timp donatoarea a fost racolata de un camatar mafiot ca gurista intr-un bar, ca mai apoi sa vrea sa o trimita la produs, o colega de-a ei de clasa era schizofrenica si nu si-a luat pastilele si a facut scandal prin scoala, la sfarsitul sezonului fiind traficate ambele plus alte cateva colege; alt elev e orfan dar nu vrea sa se stie, ca sa nu fie trimis la casa de copii, fiind minor, asa ca e santajat de unul dintre profesori care la randul lui are o relatie cu una dintre eleve, minora, alt profesor e gay, alta profesoara e fata directorului, alta profesoara e fosta amanta a tatalui fetei cu rinichiul, doi elevi produc o sarcina si tipa avorteaza spontan la un moment dat, copilul se afla ca era al unui prof, nu al elevului, intre timp mama tipei cu rinichiul face cancer, vine un puscas pe la scoala si ii gaureste pe cativa, si una din profe e impuscata in cap, isi revine, dar acum are amnezie, intre timp doi elevi au fost prinsi cu droguri si altul a incercat sa se sinucida.

    TL;DR, cred ca am vazut zeci de seriale la viata mea, mii de episoade adunate la un loc si in toate adunate nu s-au intamplat cat s-a intamplat intr-un sezon jumate de porcarie d-asta. Intrebarea mea e: e un serial pentru adolescenti care ce scop vrea sa aiba? E un exemplu mai mult decat negativ si mi se pare ca gaseste scuze pentru chiul, droguri, relatii cu profesori in afectiuni ca schizofrenia, probleme medicale sau decese in familie. Pe IMDb are nota sub 3 :))

      (Citează)

  3. Nu m-am uitat pana acum la niciun episod, nu imi plac serialele romanesti, dar am auzit ca are un scenariu foarte “special”: http://www.catavencii.ro/Pariu-cu-iq-ul-minim-functional_0_3668.html

      (Citează)

  4. Skins anyone? Varianta UK.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus