un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O masă amuzantă la Irish House în Sinaia

29 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Ieri seară am intrat la Irish House, un mare restaurant cu o terasă în centrul orașului Sinaia. Căutam ceva cald de băut şi de mâncat.

Mâncarea a fost bună, dar modul în care am fost servit mi s-a părut amuzant. Eram bine-dispus, că altfel nu ziceam chiar “amuzant”. Am cerut pizza Dracula, care avea în lista de ingrediente şi sos picant, aşa că mi-a adus cele de mai jos.

La început n-am ştiut ce este în bolul din stânga. E oţet? E ulei? S-a dovedit a fi sosul picant pentru pizza, adus separat, făcut cu nişte seminţe de “ardei-moarte-curată” în ulei. Era atât de picant încă n-am prea mâncat din el, iar din ketchup-ul dulce din dreapta n-am avut încredere să-mi pun, mai ales că avea doar 13% sos de roşii.

Apoi vine chelnerul şi-mi aduce o berică. Spun berică nu în sensul de afecţiune, ci de mică. Vedeţi în poză de mai jos cât de mică era, pusă lângă solniţa de pe masă. E ca un espresso al berilor, scurtă şi tare.

Nu şi bună. Nu ştiu ce bere era, dar am luat o gură şi am lăsat-o acolo. Bănuiesc că ceva la PET, probabil de 5 litri, şi-mi pare rău că unii în ţara asta chiar cumpără și beau astfel de bere.

Dar, la Irish House pizza a fost bună. A avut pui, şuncă, telemea, mozzarella şi altele, cam scumpă la 19 lei pentru 26 cm, dar bună. Nişte paste au fost şi ele acceptabile.

Atenţie însă ce comandaţi aici, dacă intraţi vreodată. Pe Foursquare toate sfaturile vorbeau de timp lung de servire, ba chiar şi pe Twitter mi-a zis un urmăritor acelaşi lucru. Avea dreptate. Pizza şi paştele au venit rapid, că sunt uşor de preparat în câteva minute, dar la o masă vecina unii au vrut să plece şi chelnerul se chinuia să-i ţină la masa spunându-le că “Acum ies! acum!”

    16 comentarii

  1. Nu zic sa asezi toate ingredientele simetric, dar pizza asta-i cam urata de fel.

      (Citează)

  2. eu am asteptat odata, in vara, vreo 50-60 de minute pentru un gratar de porc (deci nu vreo ciudatenie de mancare), in timp ce in ditamai terasa erau 5 mese ocupate (maxim) si la 3 se servea doar bere (era cald, deh). eram cu mai multi la masa si eram binedispusi, ca altfel plecam. oricum, bacsisul a fost zero. si cand zic zero, ma refer la faptul ca am platit inclusiv cu banuti de 1 ban.

      (Citează)

  3. Un jeg de restaurant. Acum vreo doi ani am poposit cu cativa prieteni sa mancam o pizza. Am comnadat si am asteptat in fata unor sucuri de s-a facut vreo ora. Il intrebam pe ospatar, care nu prea mai trecea pe la mese, ce se intampla? Si ne raspude ca a venit un grup de elevi si le-a dat lor toate pizzele facute si ca sa mai asteptam sa faca altele. Am cerut sa vorbesc cu seful de sala. M-a dus ospatarul la intrare, unde seful care nu se putea deplasa statea cu o scobitoare in gura si se uita la mine de sus. Genul de tuciuriu de la tara ajuns sef peste noapte. Dupa ce l-am intrebat de ce dureaza asa mult, l-a chemat pe ospatar si i-a zis: “ia-le ma banii pe sucuri si sa plece”. De atunci nu prea mai calc prin restaurante in Romania…

      (Citează)

    • Servicii de calitate, iar apoi se mira de ce nu vin turistii…

      Am uitat sa spun un alt element amuzant: se cheama Irish House, dar singurele preparate irlandeze din meniu sunt berea Guiness, berea Kilkenny (15 lei paharul, mai scump ca la alea irlandeze din centrul vechi) si un mic dejun irlandez, care de fapt era facut din bacon, oua si ciuperci ce se gasesc si la noi oricand. In rest sunt numai mancaruri romanesti traditionale, pizza si paste.

        (Citează)

  4. e verde? este. asa ca ciocu mic… stiti doar sa criticati o terasa care, de altfel este chiar super ok o.O

      (Citează)

  5. @blogulubogdan , presupun ca acum ptr. o pizza zbori cu avionul privat direct in Italia, nu ?

    @nwradu … eu mancam acolo de vreo 5 ani (de fiecare data cand treceam prin Sinaia). S-a degradat pe parcurs. Asta vara am avut parte de acelasi meniu cu o pizza + o berica gratis. A venit cam in 2 ore. Ceea ce a fost ok ptr. ca aveam de pierdut niste timp pana venea trenul … Oricum, acum trebuie sa-mi gasesc alt restaurant in Sinaia. Sa manance ei ulei cu seminte de ardei pe post de “sos special”

      (Citează)

    • @Revo: Îți recomand restaurantul unguresc Alex mai sus pe străzile (Th. Aman 9) sau cofetariile de lângă parc sau cel de la parterul Rina Sinaia, lângă Coffee & You, pt pizza gigantică

        (Citează)

  6. Mersi ! S-a notat :)

      (Citează)

  7. fratilor nu va mai duceti acolo e un jeg de restaurant mancarea e pregatita cu 2-3 zile inainte ei decat o incalzeste si ce sa mai zic de sarmale le face la o sapt jumatate sosurile pt pastele bolognese pentru milanese pt carnea de porc la tava este unul si acelasi decat k la bologneze se farama kteva perisoare de la ciorba si multe altele in bucatarie e un jeg si o mizerie de nedescris ochiurile pt tochitura zac si cate 2=3 ore pe masa k sa le bazaie mustele si multe alte nerguli. Ps am lucrat cateva zile si nu mi=a placut modul in care se lucreaza

      (Citează)

  8. dak doriti sa mancati o pizza buna sa deschis un restaurant cu specific italian la parterul hotelului International se numeste CUCINA SOFIA se maninca foarte bine si este si totul foarte curat si proaspat

      (Citează)

  9. este cel mai oribil restaurant se vede ca e condus de un evreu , pe 23 august mama a fost lovita see you tava de un ospatar beat " sabie " care nici macar scuze nu a binevoit sai adreseze din contra " fa chioro pe unde mergi , daca eram o tara respectata in europa avea scuze de la patron direct nu mai spun de despagubiri ca ia tumefiat fata , ne a sctricat vacanta , , , , deci averti grija.

      (Citează)

  10. este cel mai oribil restaurant se vede ca e condus de un evreu , pe 23 august mama a fost lovita see you tava de un ospatar beat " sabie " care nici macar scuze nu a binevoit sai adreseze din contra " fa chioro pe unde mergi , daca eram o tara respectata in europa avea scuze de la patron direct nu mai spun de despagubiri ca ia tumefiat fata , ne a sctricat vacanta , , , , deci averti grija.

      (Citează)

  11. Subscriu celor spuse negativ despre Irish House. Am mancat acum 2 zile la ei si de atunci mai ca dorm la buda, dureri de stomac, senzatie de voma ( si nu sunt gravida, ca daca ar fii asa cred ca iau premiul ala de 1 milion de $ daca mai e valabil, ptr primul mascul adevarat care naste). Am asteptat cca 30 de min. sa ne bage cineva in seama, sa ne ia comanda si inca pe atat pentru felul I. Per total cam 2 ore de stat in restaurant. Cu siguranta nu o sa mai fie pe lista mea data viitoare cand ajung in Sinaia.

      (Citează)

  12. Dupa 30 de minute de asteptare pentru doua linguri de mamaliga nici nu am primit tacamuri ! Foarte proasta servirea.

      (Citează)

  13. Sa vede ca santeti niste Tarani Prosti cu comentariile voastre nu mai iesiti pe strada ca va faceti de ras,restaurantul este OK si terasa la fel,este printre singurele unde se poate manca cel mai bine daca nu va convine margeti la Casa Noastra sa mancati infect.Fraierilor

      (Citează)

  14. Zilele trecute am mers cu familia la Irish House, iar acolo am avut o mare surpriză, dar din păcate, nu plăcută. Când am intrat pe terasă, ospătarii cam needucaţi din fire (lucru care s-a şi văzut, ulterior prin acţiunile lor)stăteau la glume criticând şi râzând foarte zgomotos.Ne-am aşezat la o masă în apropierea barului (ghinionul nostru, mai încolo veţi vedea de ce zic asta), iar una dintre chelneriţe, mai tânăra, abia a vrut să vină să ne aducă nişte meniuri, cred că îi era sila şi de ea după ce figura plictisită avea sau poate o fi fost nesatisfăcută de ceva anume.Ne-a luat comanda spunându-ne că în cca. 20 de minute este gata. Am stat şi am aşteptat mai bine de 45 de minute iar cînd în cele din urmă a sosit, mîncarea era groaznică, sub orice critică. O supă făcută din apă chioară cu nişte fidea înăuntru.Pizza Dracula care costă 26 ron nu era nici pe departe cu toate ingredientele din meniu. Era compusă din 3 felii kaizer, puţin piept de pui preserat pe ici, pe colo şi ciuperci la greu. Nici măcar berea nu era bună. E de “rahat”, dar din păcate nu ştiam cum este pregătittă.Am urmărit şi am văzut persoana din bar turna lăturile de bere rămase din halbe şi le amesteca cu berea de la dozator. Celebra bere este compusă din 80%lături şi 20% de la dozator. Ce să vă mai zic…Că ni s-a făcut o mare scârbă. Abia m-am abţinut să nu le cer socoteală pentru mîncarea groaznică şi mai ales pentru nesimţirea pe care o afişează ospătarii, care apropo sunt lipsiţi de maniere şi habar nu au în ce constă această meserie, de altfel, foarte frumoasă. Nu pot să nu vă spun ce lipsă colosală de educaţie au. Stăteau la taclale fără nici un fel de ruşine sau bun-simţ, vorbeau despre sex de faţă cu clienţii care vin însoţiţi de copii, iar şeful (căci am avut “bucuria” să îl cunoaştem şi pe el)era în fruntea discuţiei foarte aprinse, un om fără prejudecăţi, din câte am putut observa. Mi-am dat seama că conversaţiile lor erau mult mai importante decît clienţii care le treceau pragul localului şi care practic, contribuie la bunul mers al afacerii.
    Înainte să plecăm, foarte dezamăgiţi de altfel,am remarcat că şi ceilalţi clienţi de la masa alăturată se plângeau că e nasoală mîncarea, şi nu au ezitat să afirme că înainte acest restaurant care era unul dintre cele mai bune şi ospitaliere localuri a ajuns să fie doar o “umbră palidă” a ceea ce afost odinioară.Este mai mult decît evident că în viitor va rămâne doar o AMINTIRE FRUMOASĂ IRISH HOUSE SINAIA!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus