un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Îl votați pe Prigoană?

2 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Silviu Prigoană este candidatul oficial al PDL la Primăria Bucureşti şi cel mai probabil omul care se va bate direct cu Sorin Opreascu în turul decisiv.

Elena Udrea l-a descris astfel: “Noi ştim că Silviu Prigoană este candidatul care are cea mai mare susţinere în rândul electoratului, are cea mai mare favorabilitate în rândul bucureştenilor, are poziţia cea mai bună în topul membrilor PDL Bucureşti pentru candidatura la Primăria Capitalei. Este un om care îşi doreşte să candideze, îşi doreşte să câştige. Aşa cum spune el, va câştiga Primăria Capitalei. Este onest, este competent, a demostrat că poate să facă ceva în viaţă. Este un familist, ştim cu toţii asta, deci are toate datele să fie votat de bucureşteni“.

Eu nu prea am încredere în marii afacerişti care dintr-o dată devin dornici să facă ceva pentru cetăţeanul de rând. Nu pentru că i-aş bănui de interese ascunse (le acord prezumţia de “nevinovăţie”), ci pentru că nu sunt convins că pot renunţa la ditamai afacerea lor pentru a se dedica trup şi suflet funcţiilor publice. Ştiu că m-ar contrazice Michael Bloomberg, primarul miliardar al New York-ului, dar astfel de oameni sunt foarte puţini.

Pe de altă parte, Prigoană este deputatul care a propus legalizarea prostituției și il admir pentru asta. Nu pentru că aș vrea să mă duc la curve, ci pentru că e clar că fenomenul prostituției, vechi de când lumea, nu va fi oprit niciodată, așa că măcar legalizându-l poți avea femei testate medical, taxe plătite la stat, scăderea traficului de carne vie și a mafiei, plus condiții mai bune.

Aşadar, fără alte comentarii din partea mea, voi cum vedeţi situaţia? Îl votaţi pe Prigoană? Vă convinge că ar putea fi un primar mai bun decât Oprescu?

    27 comentarii

  1. clar nu

      (Citează)

  2. Cred ca merita si el o sansa.

      (Citează)

  3. Ultima intrebare nu are rost. Oricine ar putea fi un primar mai bun decat Oprescu.

      (Citează)

  4. Pai daca a promis legea prostitutiei io zic sa-l votam in grup, asa cum ar trebui sa-i votam pe cei care ne-au promis mii de km de autostrada, belsug, salariu mediu pe economie comparabil cu orice tara mai spalata a ue etc.

    Ma crucesc uneori cand citesc niste argumente lipsite de orice logica. Si daca a promis legea prostitutiei, ce? A-ncercat sa castige un electorat putin mai educat, ca atare ca te-a castigat pe tine. A facut ceva-n sensul asta? Avem o lege a prostitutiei? Incaseaza statul bani din prostitutie? Avem curve cu analizele la zi? Nu. Atunci e fix gargara, una ieftina pentru a-i prosti pe prosti. Si iata, se pare ca functioneaza de minune.

      (Citează)

  5. @zetu a propus nu a promis :)

      (Citează)

  6. nu mai există tur decisiv. Primul tur, este si singurul; teoretic e posibil să se organizeze un alt tur de scrutin; dacă nr de voturi valabil exprimate pentru ambii candidați e egal (probabilitatea e extrem de redusă)

    sursa: Legea 129/2011 privind alegerea primarului din primul tur
    In Monitorul Oficial Partea I nr. 444/2011 a fost publicata Legea ce modifica modul in care este desemnat primarul inca din primul tur de scrutin, in cazul alegerilor administratiei locale.

    Astfel, este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate in primul tur de scrutin. In caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul tur, la care vor participa doar candidatii care se afla in aceasta situatie.

    link: http://www.dreptonline.ro/stiri/detaliu_stire.php?id_stire=3144

    N-am drept de vot in B, însă consider că un om cu afaceri care și-a crescut afacerea pe forțe proprii, sigur e mai bun decât orice alt politician. Sunt destui oameni (în provincie) care sunt dispuși să dea ceva înapoi comunității (ceva din experiența și viziunea lor) și nu o fac neapărat pentru bani. Mi s-ar părea normal ca în caz de câștigă, Prigoană să nu mai aibă contracte în B.

      (Citează)

  7. @zetu: aici te contrazic eu. Tinand cont de influenta pe care o are Biserica in Romania, o astfel de lege nu poate fi adoptata peste noapte. Nu zic ca mai este aproape un subiect tabu…

    Rolul unui politician nu e numai sa voteze legi ci si sa puna in discutie anumite subiecte, sa discute despre oportunitatea anumitor legi etc. Faptul ca o o lege buna sau rea propusa de un parlamentar sau altul nu trece sau nu este nici macar supusa la vot, nu il face pe acel parlamentar mai slab sau respectiva propunere aiuristica ci doar lipsita de sustinere politica. Ar fi fost o pierdere de timp sa supuna la vot o asemenea discutie din cauza fricii de “excomunicare” a celorlalti parlamentari. Nu ca le-ar pasa lor de Biserica, insa i-ar dracui preotii pe la slujbe si ciu-ciu voturi dupa aia…

      (Citează)

  8. Deci argumentele lui Udrea sunt: vrea sa castige si Bahmutanca. Super.

      (Citează)

  9. @Nashu, si-atunci de ce ti-ai pierde timpul sa propui o lege care esti constient ca nu va fi votata, ca nu va fi sustinuta? Nu nenica, daca tot esti acolo, daca tot vrei sa schimbi ceva, daca esti mai bun decat restul, si nu doar un papagal, te implici, te zbati, faci absolut orice e omeneste posibil pentru a explica si pentru a-i face pe unii sa-nteleaga ca legea ta e buna. Ori daca nu reusesti asta, inseamna ca ai esuat.

      (Citează)

  10. Votati-l! Acum ridica gunoiul si masinile doar din sectorul X, merita sa il votati astfel incat sa isi poata extinde afacerea la nivelul intregului oras. Bine, dupa Lis, intelectualul cu pacanele si Videanu cu bordurile mai conteaza inca unul? El asa ca om e simpatic, are o fatza de artist, poate juca in filme sadomaso cu bucurestenii in rol secundar :)

      (Citează)

  11. @zetu: dupa cum ziceam, o astfel de lege nu trece peste noapte. E nevoie de timp sa se sedimenteze in mintile oamenilor si sa iasa din sfera tabuului. Intr-o astfel de situatie, trebuie sa fii idiot sa fortezi trecerea unei asemenea legi. Sau sa fii Remus Cernea. Care pana la urma e tot aia. Poate Prigoana nu are toate tiglele pe casa, insa nu pare idiot.

    Si, dupa cum ti-au spus deja ceilalti, aici nu avem de a face cu o promisiune electorala in care te bati cu caramaida in piept ca “se va face cum zic eu” ci cu o propunere “eu zic ca ar fi bine ca… hai sa discutam”.

      (Citează)

    • @zetu: sistemul democratic nu permite chiar orice lege. Eu am zis ca-l admir pentru ca a propus-o in dezbatere, desi asta l-a facut un pic nepopular, dar ideea o consider buna. Ca n-a trecut de restul parlamentarilor, asta e, asa e sistemul democratic.

        (Citează)

  12. @Bogdan: mie mi-a placut Videanu: cu bordurile lui sau ale altora a modificat in bine toata Colentina, incepand de la fundatia liniei de tramvai, de la intrarea de langa Europa, mergand prin intersectia de la Obor resistematizata si continuand cu Calea Mosilor. Si sa fiu al dracului daca acolo sunt doar borduri! Or mai fi si alte zone, numai ca pe acolo merg eu des…

      (Citează)

  13. eu il votez, cred ca o sa faca mai multe lucruri decat oprescu

      (Citează)

  14. @nwradu, si oprescu a zis ca face autostrada suspendata. E baiat bun, acu’ ca Romania saraca si n-are bani pentru a sustine proiectele vizionare a actulului primar, e altceva. Dar el merita admirat si laudat pentru intentie.

      (Citează)

  15. Intre Oprescu , Prigoana si cine o mai fi … il aleg pe Prigoana , mi se pare cel mai capabil. Daca are cineva impresia ca in urmatorii 10 ani o sa vina unul curat ,care sa conduca,eu zic sa va mutati in alta tara.
    Eu nu zic sa nu faca contracte cu primaria( are si acum). Ca asta inseamna ca se plateste un impozit, se plateste ceva si vezi niste rezultate concrete, mai grav e daca tragea fonduri prin x-ulescu care nu facea nimic. Eu in schimb sunt multumit de curatenia din Bucuresti si am fost prin multe orase si capitale din lume si pot sa spun ca doar in Singapore am gasit mai curat.
    Pe acelasi sistem castiga si Mazare in Constanta. Face locuinte ieftine pentru constanteni cu materiale de la firma sa de constructii,metoda asta o sa-l faca pentru a patra oara primar.

      (Citează)

    • @SW: dar curatenia aia nu o face Prigoana din proprie initiativa, este un primar care ii solicita asta pentru ca il intereseaza subiectul. Firmele nu fac nimic din proprie initiativa, ci doar cu ordin semnat de la primarie si eventual si alocare bugetara facuta.

      @zetu: nu, din contra, ala mi se pare un vis inutil si probabil unul din motivele pentru care pierde teren. Am crezut ca o zice la misto in campanie, dar vad ca de fapt vroia sa o faca. Consider ca am putea avea alta prioritati.

        (Citează)

  16. @sw Oi fi eu timpit, nu cred ca e usor de gasit un om curat, dar cand faci toata furaciunea la vedere, cu contract pe propria ta firma mi se pare cam mult.
    Si cu curatenia in Bucuresti vs alte capitale europene, sa imi spui si mie in ca cartier stai, ca e clar ca nu suntem vecini. Nu spun ca e groaznic in Bucuresti, dar nici nu e orasul exemplu.

      (Citează)

  17. Io nu mai am buletin de Bucuresti, insa pe Prigoana l-as vota.

    Pentru ca desi e afacerist si are si el punctele negre, macar stie sa vorbeasca clar si la obiect.
    Cind il aud pe Oprescu deschizind gura mi se face rau. Pe asta l-au votat numa pentru ca stie sa vorbeasca fix la mitica de la coltul strazii. Ca de altceva nu e in stare.

      (Citează)

  18. Mie imi place de Oprescu, nu vad de ce as vota un om care a facut bani din afacerile cu statul/municipalitatea si in mod special cu Bucurestiul. Pot sa dezvolt juma’ de ora subiectul cu argumente anti-Prigoana, insa cel mai important e asta.

      (Citează)

  19. da

      (Citează)

  20. @nwradu, zetu: Proiectul ala este in stadiu de determinare a solutiei tehnice (inainte de proiect. E ceva de genul: aici am putea face un giratoriu, acolo un pasaj peste/sub calea ferata, aici o intersectie cu DNx etc). Nu va fi suspendata ci o centura mai apropiata de centrul orasului decat centura clasica. Exista in stadiul asta mai mult ca sa nu se faca de ras ca a apucat sa promita ceva. Nu exista finantare.

      (Citează)

  21. Radu sunt de acord cu tine dar firma care face curatenia este a lui Prigoana a si explicat de a facut firma si eu sunt multumit de ea.Nici astfaltul nu mi-l toarna Casuneanu sau Umbrarescu direct dar tot prost este iar statul da o caruta de bani pe el. Mie Oprescu nu mi-a demonstrat nimic, pt. ca in 4 ani el nu a facut nimic notabil, a taiat panglica la ceva ce au inceput/semnat altii. Un rahat de pasaj la Pipera il tot anunta gata din octombrie a zis ca-i 1 aprilie gata(asta a fost pacaleala) sa vedem poate pana in alegeri cu putin noroc.
    Eu nu prea vad ce treaba are calititea de medic cu politica sau cu functia de primar(sa nu ma contraziceti cu manager de spital ca incurcam condimentele).Parerea mea e ca oriunde ar trebui sa fie oameni care cat de cat sa fie tehnocrati. Prigoana a fost patron de firma si inca o firma cu cativa mii de angajati deci are cat de cat experienta.

      (Citează)

  22. Nici nu ma gandesc. O sa ii dau o sansa lui Nicusor Dan.

    In rest, Oprescu sau Prigoana, tot un drac. Mai da-i in …

      (Citează)

  23. e greu de ales dintre prigoana si oprescu, dar merg pe doctor daca termina in 2 luni autostrada promisa

      (Citează)

  24. Eu daca dau nas in nas cu Picior de lemn, ii dau foc la picior si il las sa arda de viu.
    SA IL VOTEZ?
    Sa zica mersi ca nu arunc cu benzina pe el!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus