un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De unde poti cumpara noul iPad

19 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

25 comentarii

Încep să apară ofertele magazinelor ce vând noul iPad (3, HD). Am făcut mai jos un scurt rezumat:

eMAG are un landing page pe care anunţă că vinde noul iPad începând cu vineri, 23 martie, când de altfel este şi lansarea oficială în România, conform celor anunţate de Apple în timpul conferinţei. Eu credeam că oficial noul Apple va fi disponibil la Vodafone, Orange şi Cosmote, dar având în vedere ziua, oare şi la eMAG va fi adus tot pe canalul oficial? Nu m-ar mira că eMAG să aibă această putere de negociere, mai ales că anunţă şi variantele simple şi cele cu 4G.
Noul iPad la eMAG – fără prețuri.

Marketonline îl aduce mai repede, începând cu miercuri 21 martie.
iPad 3 negru, 16 GB, doar Wi-Fi, la Marketonline – 2641 lei.

Evomag nu stă aşa bine la capitolul informaţii. Noul iPad este afişat pe site, disponibil la precomandă, dar nu scrie nici când va fi gata de livrare şi nici la ce preţ. Puteţi urmări linkul de mai jos către produs:
Noul iPad la Evomag, 16 GB, Wi-Fi – fără prețuri.

Evomag are totuşi o promoţie interesantă cu HP. Cumperi zilele acestea un multifuncţional HP şi primeşti 300 de lei reducere la achiziţionarea noului iPad.

Quickmobile vinde tableta cea mai simplă la 2599,99 lei. Nu am găsit informaţii despre când va fi disponibilă pentru livrare.
Noul iPad la Quickmobile, 16 GB, Wi-Fi – 2599 lei.

Update:
Koyos.ro a afișat tableta și acceptă și precomandă. Dai 300 de lei, îi primești înapoi sub forma unui Card Curaj pentru a comanda noul iPad.
Link la gama de produse și la detalii despre precomandă.

Altex are un banner despre noul iPad disponibil începând cu 23 martie, dar fără prețuri sau o pagină a produsului.

Ca observaţie, eMAG vinde “noul iPad”, Marketonline vinde “new iPad 3 HD”, iar Evomag “tableta New iPad”. Quickmobile are “new iPad3”. Apple i-a spus, simplu, “noul iPad”. Mie mi se pare un semn rău că un magazin de IT&C greşeşte numele produsului pe care-l vinde.

Într-un fel însă suntem privilegiați. La nemți, de exemplu, magazinul oficial Apple livrează tablete abia peste 2-3 săptămâni pentru comenzile lansate acum, asta că tot vorbeam zilele trecute pe Twitter despre cât de util ar fi un astfel de magazin. Nu este numai miere, se pare.

    25 comentarii

  1. Cred ca respectivele magazine nu gresesc numele produsului, ci l-au botezat asa cu scopul de a atrage vizitatori din Google. Cred ca multi cauta inca iPad 3 sau iPad HD pe Google.

    Apropo, Azerty l-a botezat “new iPad 3 HD”. Mai rau de atat nu cred ca se poate.

      (Citează)

  2. Poate pentru ca in Germanica, lumea cumpara produse apple numai de la ei ? Just sayin’

      (Citează)

  3. Sau majoritatea …

      (Citează)

  4. Radu Apostolescu

    19/03/2012 la 9:21 AM

    eMAG este singurul magazin online cu certificarea Apple Authorised Reseller. Produsele sunt vandute pe canal oficial si beneficiaza de toate serviciile Apple plus cele premium pe care le-am dezvoltat noi, cum ar fi dreptul de retur in 30 de zile.

      (Citează)

    • @Radu: ar trebui să scrieți mare asta peste tot pe site si in anunțuri. Pun pariu ca 10 din 10 respondenti la un sondaj n-ar sti acest detaliu.

        (Citează)

  5. altex.ro tot de pe 23

      (Citează)

  6. Clientii care au facut precomenzi in magazinul nostru pentru noul iPad , primesc produsul in urmatoarele 2 zile :)

      (Citează)

  7. Amintesc Dl-ui Apostolescu ca anul trecut si emag practica pentru produsele apple comertul liber :
    „Brokerii respectivi scot stocurile pur şi simplu la licitaţie, iar noi am luat iPad-urile de la ei”, explică Iulian Stanciu, directorul general al eMAG. „Asta nu înseamnă că produsul nu e original sau aşa ceva, e acelaşi iPad, cu garanţie oferită de noi, ba chiar ai posibilitatea de returnare în 30 de zile. Însă preţul pe care îl punem în prima zi reflectă preţul plătit de noi către brokeri pentru a putea să îl aducem în prima zi, aşa cum am promis clienţilor. Mai mult chiar, mergem în primele zile în pierdere, tocam pentru că vrem să fim primii şi recuperăm în zilele următoare, când preţul cu care îl luăm noi mai scade.”
    Si sursa: http://www.businesscover.ro/26-06-2011-ipad2-acum-oficial-in-romania-cum-se-explica-diferentele-de-pret/

      (Citează)

  8. Radu Apostolescu

    22/03/2012 la 11:25 AM

    @Un broker: Acum 10 ani eram 2 oameni in eMAG si livram cu niste Dacii de varsta noastra. Ce relevanta mai are asta, in afara de cea istorica? Este acelasi lucru si cu declaratia de mai sus.

    Intre timp am mai evoluat. E o greseala?

      (Citează)

    • Greseala este ca aceasta evolutie nu este comunicata marelui public. Aveti blog, aveti PR, newsletteruri, ma asteptam sa vad mare de acum o saptamana un reminder ca eMAG este distribuitor oficial si ca aduce produsele pe un canal oficial. Altfel lumea gaseste pe net interviuri precum cel din business cover si nu stie ce s-a mai intamplat apoi.

      Preturile cand apar? :P Mi se pare mie sau fix cei care aduc oficial noul iPad (voi, Altex, Vodafone etc) nu au anuntat preturile? Este o limitare impusa?

        (Citează)

  9. Declaratia era din 2011 … Nu ne asteptam ca principiile sa se schimbe atat de repede , la mai puti de un an :)

      (Citează)

  10. Radu Apostolescu

    22/03/2012 la 11:51 AM

    Lumea evolueaza. Repede. Cine nu se asteapta are surprize :)

      (Citează)

  11. Radu Apostolescu

    22/03/2012 la 11:56 AM

    Radu, cum face Apple cand anunta produse? Da toate detaliile inainte, preturi…etc? Da explicatii de ce are politica pe care o are? Nu :) Totul este show si… asteptare. Rezultatele le stim cu totii.

      (Citează)

  12. Radu Apostolescu

    22/03/2012 la 7:29 PM

    Apropo de surprize, prevad un val de retururi la cei care s-au grabit sa ‘fie primii’. O sa vedem maine de ce :)

      (Citează)

  13. Da, surpriza a fost una de proporții. One happy costumer here!

      (Citează)

  14. @Radu Apostolescu Vad ca se poate sa avem parte si noi de preturi normale! Felicitari

      (Citează)

  15. Lorand R. Minyo

    23/03/2012 la 7:40 AM

    Prețurile sunt deja afișate de azi noapte

      (Citează)

  16. @Radu Apostolescu

    Evolutia nu este o greseala. Lipsa de decenta, da. Cand ai facut la randul tau anumite lucruri, nu te apuci sa le scuipi in cap celor care au ramas cu un etaj mai jos. Decat daca esti maimuta catarata in copac din proverb.
    E un exemplu tipic de chestiune marunta pentru care eu unul am ales de ani de zile sa-mi cheltui banii la magazinele online din strainatate.

      (Citează)

  17. Radu Apostolescu

    23/03/2012 la 9:13 AM

    Decenta invocata mai sus ar trebui sa limiteze accesul ‘postacilor’ si sa le cenzureze limbajul.

    @nwradu: Daca stergi postul respectiv, sterge-l si pe asta te rog. Multumesc.

      (Citează)

  18. Catalin Mihailescu

    30/03/2012 la 12:00 PM

    @Radu Apostolescu
    Radu, ca intotdeauna nu esti in stare sa ai o atitudine echidistanta si profesionala. Si nici sa respecti macar (din nou) una din regulile ARMO. Aceea de a nu-ti ataca intr-un fel sau altul asociatii. Acum va erijati in mari parteneri Apple,in conditiile in care la lansarea Ipad de anul trecut nu ai tinut cont in nici un fel de parea actualului partener.Iata cele spuse anul trecut de catre seful tau :”„Brokerii respectivi scot stocurile pur şi simplu la licitaţie, iar noi am luat iPad-urile de la ei”, explică Iulian Stanciu, directorul general al eMAG. „Asta nu înseamnă că produsul nu e original sau aşa ceva, e acelaşi iPad, cu garanţie oferită de noi, ba chiar ai posibilitatea de returnare în 30 de zile” . Iar indemnul mascat catre clienti de a returna tabletele cumparate de la magazinele care le-au livrat inaintea eMag, este impardonabila.
    Stim ca ai fost ofticat ca eMag nu a vandut primul tabletele, dar acest lucru sa duca la o astfel de pozitie total deplasata pentru un mare om de PR, a aratat din nou lipsa unui minim fair-play.

      (Citează)

  19. Catalin Mihailescu

    30/03/2012 la 12:10 PM

    @Radu
    Si vroiam sa-ti mai aduc aminte ca de fapt nu a fost vorba de nici o evolutie spectaculoasa a vechilor oameni din eMAg. Doar preluarea de catre Asesoft si in special existenta unui om foarte hotarat aflat acum la conducerea acestei companii, a facut ca tu sa nu ajungi din nou in Dacia de acum 10 ani.

      (Citează)

  20. Cumpar un telefon cu 100 lei si am perioada de ‘razgandire’ de 7 zile. In acele zile gasesc acelasi telefon cu 80 de lei la alt magazin. Daca diferenta de pret e importanta pentru mine, returnez produsul initial.
    Nu cred ca e oftica, mai ales ca cel mai probabil, volumele vandute de ceilalti in saptamana de asteptare nu cred ca au fost foarte mari.

      (Citează)

  21. Telefoanedevanzare

    27/06/2012 la 6:08 PM

    iPad 3 16Gb Wi-Fi + 4G
    Asa cum au anuntat, cei de la Apple tocmai au lansat noul iPAD, in fapt, ca si iPhone 4S, un Tablet PC cu imbunatatiri, fapt ce ridica un semn de intrebare privind strategia Apple de a lansa noi produse. Asteptata cu sufletul la gura, lansarea noului iPAD al companiei din Cupertino s-a transformat, pe buna dreptate, intr-o alta dezamagire, asa cum a fost si iPhone 4S.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus