un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde este Samsung Galaxy S III?

18 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Nu cred că greşesc când spun că Galaxy S III este cel mai aşteptat telefon al momentului şi probabil în top 3 al anului (după un iPhone 5 şi un HTC One X). Dar că veni vorba, unde este S III-ul?

Mă întreabă lumea când apare şi când îl primesc la test. Văd render-uri pe net, făcute de fani pe baza unor zvonuri. Se aude că Samsung l-ar fi băgat deja în producţie. Dar cum arată, ce face şi când apare pe piaţă n-a zis nimeni, deşi, dacă ne luăm după calendarul obişnuit de lansare, prin aprilie-mai ar cam trebui să fie în magazine.

O avea Samsung probleme cu anumite componente şi nu poate trece în producţie de masă? Nu o fi stabil, o fi vreo problemă de design ce n-a apărut decât târziu şi trebuie refăcut totul? Aşteaptă să fie anunţat iPhone 5 înainte să scoată şi ei ceva? Vor să mai lase Galaxy Nexus ca telefon de vârf pe piaţă, fiind prea devreme ca să-şi detroneze propria creaţie? Le-a dat HTC-ul de gândit cu noua serie One?

Problema este că tot acest buzz legat de Galaxy S III apare şi din misterul ce încă-l înconjoară. Lumea a văzut, la MWC 2012, cu ce noutăţi vor veni cei de la HTC pe piaţă. Sunt bune modelele și așteptate cu interes. Lumea a văzut şi cu ce vor veni LG, Sony şi Nokia, aşa că un singur lucru mai rămâne de lămurit, anume acest Galaxy S III.

Sper că Samsung înţelege că mulţi nu aşteaptă anunţul privind Galaxy S III pentru că sunt fani şi vor neapărat să-l cumpere, ci pentru a avea imaginea completă asupra modelelor anului 2012 şi a decide pe ce brand vor da banii. E foarte posibil ca după un anunţ mulţi să spună “ok, deci tot One X este mai tare, îmi iau din acela”. S III trebuie să strălucească pentru a-i păstra aproape pe toţi cei ce acum aşteptă cu sufletul la gură veşti despre acest model.

    12 comentarii

  1. pe mine nu ma chinuie intrebarea asta, sunt f multumit cu SII :)

      (Citează)

  2. Teoretic, ar trebui sa fie mai bun decat Nexus, dar si decat Note.

      (Citează)

  3. nu, ţine de marketingul retard al samsung. de ce să avem ceva gata cu două săptămâni inainte de paşti, să ştie lumea ce cadou să îşi facă, când putem să il lansăm in vară, când lumea îşi dă banii pe concedii?

      (Citează)

  4. De parca lumea asta e formata numai din crestini ce cumpara cadouri de Paste.

      (Citează)

  5. nu, samsung stă in alea 100 de bucăţi care se cumpără la noi. hai să gândim înainte să scriem.

      (Citează)

  6. Nu am studii de marketing, dar nu cred ca e o regula de aur sa lansezi produse inainte de sarbatori. Lansezi un produs atunci cand crezi ca e gata.

    Poate la jocuri, filme si console se mai aplica tactica.

    Par example, cam toate modelele de ifon s-au lansat in iunie. Sau ca S1 a aparut in iunie, iar S2 in mai.

      (Citează)

  7. când ai o problemă de imagine şi produsul tau nu văzut ca fiind cool, iti cauţi toate avantajele posibile. ipadul când s-a lansat?

      (Citează)

  8. Samsung amana lansarea SIII pentru ca este partener al Jocurilor Olimpice din Londra, ce se vor desfasura in Londra. Vali scoate-mi si mie blockul dupa twitter.

      (Citează)

  9. Rosioara Ștefan

    19/03/2012 la 12:44 PM

    Jocurile Olimpice vor avea loc in Iulie-August

      (Citează)

    • In principiu Vali are dreptate cu anunturile, nu neaparat legat de Pasti, dar pentru informarea potentialilor cumparatori. Asta ma intreaba lumea, cumpara acum ceva sau se lanseaza luna viitoare S3-ul si regreta achizitia tocmai facuta? Trebuie sa stie si oamenii ce fac, pe ce isi cheltuie banii si cand.

        (Citează)

  10. dude, “fani “samsung? ai întâlnit tu asemenea specimene vreodată? e ca și cum ai zice “fani microsoft”, zău. pe tehnologie n-am văzut decât fani apple, nintendo, xbox (nu, nu e tot aia cu microsotf), bang&olufsen și cu ceva vreme în urmă, sony și nokia.
    și nu vorbesc din cărți. am un SGSII și un televizor LED de la Samsung. vârfurile lor de gamă, cum ar veni. nimic din modul în care sunt făcute produsele respective nu poate genera fani. nu există grija pentru detaliu ca la apple. nu există viziune ca la b&o. nu există ușurința în utilizare pentru care acum 17-18 ani nokia devenise legendară.
    samsung nu are fani, are cumpărători.

      (Citează)

  11. Sa faci comparatie intre B&O si Samsung mi se pare deplasat totusi. Sunt pe alte segemente de piata.

    Uita-te in jur, cumparatorii de Samsung au cumparat pentru ca aprecieaza produsul nu pentru ca au un status social daca il detin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus