un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Prestigio PER3172B

23 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Prestigio PER3172BN ascunde, sub acest nume criptic şi greu de reţinut, un ebook reader cu ecran de 7 inci, color. Şi cam atât. Nu prea sunt multe de spus, iar aparatul m-a dezamăgit, aşa că acest review va fi scurt.

eBook Reader Prestigio PER3172, 7 – 359 lei
eBook Reader Kindle Touch Wi-fi – 579 lei
eBook Reader Kindle WI-FI 6 – 457 lei

AMBALARE
Avantajul este că vine cu o husă din piele moale, un “pouch” de fapt, în care PER3172B poate fi transportat uşor. Husa este foarte bună, fiind suficient de subţire pentru a încăpea foarte bine într-o geantă sau borsetă.



În rest cutia conţine încărcătorul şi atât, dar nu e că ar fi alte accesorii necesare.

CONSTRUCŢIA
Un plastic ieftin, neimpresionant. Butoane negre, din acelaşi material ce pare ieftin, cu marcaj dificil de văzut, încât pare o chinezărie făcută la nimereală. Nu mi-a plăcut.

Sunt multe butoane şi acestea sunt plasate, atipic, pe partea dreaptă a ecranului. Sunt uşor de apăsat şi nu incomodează acolo, dar nici nu pot să laud plasarea lor pentru că nu i-am văzut nici un avantaj. În ordine de sus în jos, butoanele sunt de meniu, căutare, play/stop, înapoi, apoi urmează cele direcţionale şi mai jos un buton mare ce are rolul de pagina următoare/anterioară.

Ecranul este color, dar culorile sunt şterse. Fotografiile nu se văd extraordinar pe el, dar măcar este mat, nefiind acoperit cu sticlă. Din nou, e “doar” un ecran şi atât.

Tableta se încarcă de la port micro-USB şi am văzut şi un slot de card micro-SD pe lateral, altfel te bazezi pe memoria internă de 2 GB.

Nu are wifi sau altceva, fiind un ebook chior.

PERFORMANŢĂ
PER3172B se mişcă foarte încet. Durează mult fiecare mişcare prin cuprins și carte, fiecare tranziţie de la un ecran la altul. Chiar şi navigatul prin meniuri este un proces de durată, încât încep să cred că procesorul dinăuntru este vreun 8086 de demult.

Fără wifi, ebook reader-ul este mort. Veţi zice că nu este o problemă, că nu e tabletă, dar îmi aduc aminte ce uşor este să cumperi ceva pe Kindle sau să foloseşti browserul inclus pentru a naviga pe net atunci când ai un moment de pauză. Kindle-ul este şi mult mai rapid şi i-am dus dorul în timpul testului.

Pe lângă citit cărţi, unde apropo nu ai multe setări la dispoziţie (nu ca pe Kindle), mai poţi să te uiţi la filme şi la fotografii. Fotografiile se văd cam spălăcit şi îşi face simţită prezenţa un bug care afişează fotografiile în modul portret când ţii ebook readerul în mod landscape şi invers, ceea ce este foarte enervant.

Cititul cărţilor este singură funcţie de care acest Prestigio se achită cu brio, dar asta nu-l salvează. OK, citeşti cărţi, dar la acelaşi preţ poţi lua ceva mai bun.

CONCLUZIE
Nu are rost să zic mai multe. Prestigio PER3172B nu m-a convins şi gata. Nu-l pot recomanda nimănui, chiar şi cu ecran color, deoarece la aceşti bani un Kindle Touch va fi mult mai util, mai rapid şi mai bine gândit pentru utilizare în diverse moduri. Luaţi un Kindle şi gata. Sau dacă vreți ecran color, luați cea mai ieftină tabletă cu Android, precum un Allview sau Evolio, vă va oferi mult mai multe.

eBook Reader Prestigio PER3172, 7 – 359 lei
eBook Reader Kindle Touch Wi-fi – 579 lei
eBook Reader Kindle WI-FI 6 – 457 lei

    11 comentarii

  1. Dati-mi un exemplu de alt reader ,color,cu pret asemanator !!Eu sunt foarte multumit de acest Prestigio “desfiintat” de Dvs.!Sa gasesti deficiente,e foarte usor-sa apreciezi raportul calitate-pret tine de bun simt ! Apropos,aveti cota parte de la Kindle ?

      (Citează)

  2. @urodbabanu
    Şi dacă are cotă parte la Kindle, care e problema. Radu scrie “ce vrea muşchii lui”, doar el semnează . Dacă nu-i place acest e-reader e fix problema lui. Dacă nu-ţi place ce a zis, fă-ţi blog şi scrie tu. Tocmai de-aia are credibilitate şi trafic, că nu laudă orice sculă pe care o primeşte la testat.

      (Citează)

  3. Asta e problema :nu am primit spre testare “scula” !Cei care n-au,primesc !! Are credibilitate ? Unde?What for,cum zice frantuzu !Blog,de ce ?Ca nu suporta un neica-nimeni o contrazicere ??!! Ca fapt divers,muschii lui “e atrofiati” de rautate ! Dedemult,a zis unu’ cu barba:invatati,invatati,invatati…! Deci..ACTION,copii ai durerii !

      (Citează)

  4. @urodbabanu Dupa cum te exprimi, pare-mi-se ca nu ti-ai luat pastilele de dimineata… Te rog sa nu le uiti data viitoare.

      (Citează)

  5. O intrebare: Ce se intampla cu produsele testate dupa review ? Se trimit inapoi la comerciant ?

      (Citează)

    • @urodbabanu: si la ce-ti foloseste ecranul color cand citesti o carte cu font negru pe fundal alb?
      Kindle pur si simplu este mai bun la toate capitolele. Se cunoate ca nu doar renumele Amazon i-a generat vanzari, ci chiar e bun. Se misca mai repede, e mai destept gandit, are si wifi pentru transfer de carti sau internet.

      Am uitat sa zic in review cea mai importanta parte: bateria la Prestigio tine foarte putin! Le-am incarcat pe toate trei (mai am un Prestigio la test, va fi un review foarte asemanator) la inceput, Prestigio deja s-a inchis singur ca i s-a dus bateria stand degeaba, pe cand Kindle-ul inca mai tine vreo luna si ceva. Si l-am folosit si cel mai mult…

      Daca ti-ai luat Prestigio, bravo tie, dar mai bine mai puneai un ban in plus si-ti luai Kindle-ul cel mai ieftin, faceai mult mai multe cu el.

      @daniel: da, le trimit inapoi. Cred ca se vand la REsigilate la eMAG, nu stiu. Poate le iau angajatii mai ieftin.

        (Citează)

    • Mi se pare foarte amuzant ca daca scrii un review bun, atitudinea este “normal ca ai zis de bine, ca-ti iei bani”. Daca scrii ca produsul e prost, nu-i bine, “de ce ai scris ca e prost, e foarte bun si iti iei bani de la altii”.

        (Citează)

  6. Eu am cumparat un eBook Reader PRESTIGIO PER3162BN si a fost atat de bun incat m-a tinut fix 3 zile. Apoi am luat un kindle si DA e fix Altceva ..

      (Citează)

  7. EU SUNT FOARTE MULTUMIT DE Prestigio PER3172B. Motive :
    -sa nu uitam ca exista si carti cu ilustratii (am stocate multe atlase,indrumatore,albume de arta etc.)
    -ca dispozitiv de redare fisiere media este optim
    -acumulatorul indeplineste specificatiile producatorului
    -wifi nu ma intereseaza (prefer sa descarc prin intermediul notebook-ului)
    -memoria proprie+16Gb pe micro SDHC sunt arhisuficiente
    -si nu ultimul motiv e ca sunt pensionar s cu 330 lei nu puteam lua ceva similar
    Minusuri : (fata de dorintele mele)
    -volum redus in difuzorul integrat
    -nu are iesire AV
    Retineti,sunt observatii personale nicidecum judecati de valoare !

      (Citează)

  8. Salut radu…vreau sa te intreb ceva( poate e putin stupid, dar na…am zis sa incerc ). Pentru a putea de exemplu folosi kindle 4, ai nevoie neaparat de un cont pe amazon.com ? Stiu ca m-am uitat la un review si am vazut ca imediat dupa ce l-a pornit, i-a cerut sa se logheze pe amazon ( sau poate nu am inteles eu bine ). In fine…

    Daca imi poti raspunde la intrebare, ti-as fi recunoscator.

    Mersi.

      (Citează)

  9. Stimati posesori de ebook reader Prestigio PER3172B,

    M-ati putea descurca in urmatoarea problema: cand cuplez obiectul la notebook ca sa-l incarc cu un fisier, pur si simplu notebookul nu-l vede. Nici PC-ul (desktop) nu-l vede. Candva, totusi, operatia mi-a reusit, fiindca am in el niste fisiere incarcate acum 1 an. Ce se putea intampla intre timp si ce ar fi de facut ? Multumiri anticipate, Vlad

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus