un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG lanseaza iPad în mod oficial

23 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Acum la ora 10 intră la vânzare noul iPad la eMAG, care este distribuitor autorizat Apple şi aduce nouă tableta pe canalul oficial, cu posibilitate de retur în 30 de zile şi toate serviciile respective.

Preţurile sunt fix cele din străinătate. Mă uitam pe 16 martie la francezi şi la nemţi că tableta costă în jur de 480-490 de euro, adică pe la 2200 de lei româneşti. Fix cu atât o vinde şi eMAG, modelul de baza fiind 2199 lei.

iPad cu Wi-Fi, 16GB, negru – 2199 lei
Toata gama iPad 3 – intre 2199 lei pentru modelul 16GB wifi si 3669 lei pentru 64 GB wifi+4G.

Iată că se poate şi la noi. Când ai canalul de distribuţie oficial şi când ţara noastră nu mai este ignorată de firma producătoare obţii aceleaşi preţuri ca şi în străinătate, chiar şi cu transport şi TVA şi profitul magazinului.

Radu Apostolescu, vicepreşedinte eMAG, spunea ieri într-un comentariu chiar pe acest blog că multe dintre magazinele care au vândut zilele trecute noul iPad vor avea parte de o avalanşă de retururi. Normal, când ei îl dau cu 2600 de lei adus din străinătate, ceea ce uneori înseamnă şi că ai nevoie de adaptor de priză americană, iar la eMAG costă 2200 de lei. Sau dacă nu retururi, măcar le-a stricat tot business-ul viitor, până când fac şi ei rost la aceleaşi preţuri, şi sper că nu şi-au făcut stocuri prea mari.

Citiți și mini-review-ul meu la noul iPad.

    10 comentarii

  1. De anul trecut, de la lansarea iPhone 4s, ceva important s-a schimbat: lansarea oficială în România e la câteva zile față de lansarea în America, astfel că nu mai e loc de bișniță și de tarife astronomice. Anul trecut iPad 2 s-a lansat oficial în iunie și au fost 3 luni de prețuri mari. Interesant că anul trecut prețurile erau cu 100-120 RON mai mici (2099 RON cel mai ieftin iPad).

      (Citează)

    • @Dan: nu cred, tin minte ca a durat multe luni sa se stabilizez pretul la 2099 si apoi la 1999 lei.

      @gg: nu bisnita, ca era totul legal, adica exista firme care cumpara iPad/iPhone din America si le expediaza in lume. Nu 1-2 bucati, ci sute, un fel de brokeri sa zicem. Doar ca erau luate din strainatate, cu manual in limba respectiva si priza de-a lor. Se livra si un adaptor la priza romaneasca, mie asa mi-a venit Kindle-ul.

        (Citează)

  2. thats what he said (Radu Apostolescu) :D

      (Citează)

  3. off topic @emag: sa inteleg ca si ei faceau bisnita cu ipad 1 (cand l-au adus erau din US si fara adaptor), la fel si cu kindle (UK si tot fara adaptor)

      (Citează)

  4. S-a lansat oficial în iunie și varianta cea mai ieftină costa 2099 ron.

    http://www.business24.ro/vodafone/stiri-vodafone/ipad-2-s-a-lansat-si-in-romania-1492303

    Acum s-a lansat în martie și prețurile sunt cu 100-120 ron mai mari. Poate și diferența de curs valutar e o explicație.

      (Citează)

  5. Da, în martie 2011 cursul era cam 1 eur = 4,2 ron, iar acum e 1 eur = 4,37 ron. La 500 de euro, diferența e cam de 85 ron.

      (Citează)

    • Probabil depinde si de Apple. De exemplu in Franta costa 479, in Germania 489 euro. Nu stiu unde sunt diferentele, dar ele mai apar si de la TVA-ul local sau alte politici.

        (Citează)

  6. În iunie 2011 cursul era cam 1 eur = 4,15 ron, iar acum e 1 eur = 4,37 ron. La 500 de euro, diferența e cam de 110 ron.

      (Citează)

  7. Telefoanedevanzare

    27/06/2012 la 6:07 PM

    iPad 3 16Gb Wi-Fi + 4G
    Asa cum au anuntat, cei de la Apple tocmai au lansat noul iPAD, in fapt, ca si iPhone 4S, un Tablet PC cu imbunatatiri, fapt ce ridica un semn de intrebare privind strategia Apple de a lansa noi produse. Asteptata cu sufletul la gura, lansarea noului iPAD al companiei din Cupertino s-a transformat, pe buna dreptate, intr-o alta dezamagire, asa cum a fost si iPhone 4S.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus