un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Generozitatea oamenilor este uriașă

23 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Un băieţel de 1 an şi 8 luni are nevoie urgentă de bani pentru o operaţie costisitoare care i-ar putea salva viaţa. Cineva l-a ajutat zdravăn, după cum puteţi vedea, cu un share pe Facebook.

Nu ştiu cine este respectiva Andreea şi ce vârstă are, dar mă gândesc că poate nu este vina ei că gândește așa. Poate că prea multe campanii şi pagini făcute la mişto de oameni fără ocupaţie îţi lăsa impresia că poţi ajuta pe cineva cu un click pe Facebook şi atât. Că dai un share sau un like şi salvezi un copil, un delfin, hrăneşti un somalez, salvezi de la viol o femeie din Darfur, îi faci casa victimei unui cutremur din Chile şi tot aşa.

Nu este adevărat, n-a fost niciodată. Pe Facebook intrăm ca să vedem ce-au mai zis prietenii, să ne holbăm la colegele de muncă în poze de la mare (ştiu, e o temă recurentă la mine), să mai auzim vreo veste despre brandurile care ne plac şi poate un mic Farmville sau ce-o mai fi la modă. Adevăraţii influenţatori pe Facebook, cei care pot da doar un share şi totuşi donaţiile să înceapă să curgă, sunt atât de puţini încât îi poţi număra pe degete.

În particular pentru acest caz, băieţelul acesta arată exact ca mine când eram mic de vârsta lui. Zici că-i fotografia mea, că am una de atunci. I-am donat nişte bani numai pentru asta. Dacă vreţi, puteţi dona şi voi în următoarele conturi deschise pe numele DĂNILĂ VALENTIN la RAIFFEISEN BANK, Agenția Bucovina Suceava:

  • RO33 RZBR 0000 0600 1443 7570 (RON)
  • RO38 RZBR 0000 0600 1443 7577 (EURO), cod SWIFT RZBRROBU

Are o tumoare pe creier și trebuie operat urgent in Germania, dacă se strâng 40.000 de euro.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus