un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La restaurantul Scoica

30 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

V-am spus ieri că am fost şi la restaurantul La Scoica, că tot am auzit numai de bine de ei. Îmi place că e non-stop şi că preţurile sunt destul de accesibile pentru un restaurant, iar mâncarea a fost foarte bună. Dacă daţi prin Constanța, mergeţi cu încredere, o pizza de 30cm este cam 23 de lei, Holsten la 0,5 litri este 4,5 lei, o ciorbă 11 lei, paste cam 18 lei, papanaşi 8 lei şamd.

Totuşi, aş vrea să remarc o practică destul de obişnuită în restaurantele din România: preţurile mai mici pe site, mai mari în restaurant. Nu ştiam unde e La Scoica, aşa că pe site-ul lor am citit şi meniul, unde scrie de exemplu Saramură de crap (burtă) 31 de lei, dar în meniu este 46 de lei, saramura de crap cu mămăliguţă 27,5 lei, dar în meniul din restaurant parcă este 35 de lei, papanaşi 6,5 lei, în restaurant 7,5 lei şi, în fine, vreo 2 lei diferenţă la ciorbă, vreo 2 lei şi la pizza şi tot aşa.

Nu-s mari diferenţele, în afară de saramură, dar e explicabil pentru că nu se găseşte pește aşa uşor tocmai aici în Constanța, la mama naibii depărtare de orice apă şi de Dunăre. Dar mă întreb dacă astfel de practici, întâlnite de mine la multe restaurante, sunt de fapt un nevinovat “am uitat să actualizăm site-ul” sau un mult mai intenţionat “lasă preţurile mici pe site, să atragem lumea, că odată intraţi în restaurant doar nu mai pleacă”.

Un prieten de-al meu avea ideea de a face un site cu meniurile restaurantelor din Bucureşti şi preţurile fiecărui produs. Ideea a murit când s-a ajuns la etapa “ok, cum pun atâtea preţuri şi articole pe site”, că era nevoie de mult timp acolo, dar ar fi fost binevenită, mai ales că unele restaurante nici măcar nu precizează preţuri, ca să ştii cam la cât se învârt.

    7 comentarii

  1. Parca ti-am zis sa iti iei rapana?!?

    Apropo, cat a durat sa aduca comanda?

      (Citează)

    • Putin, 10 min, ceva asa. Am mai fost o data de atunci, am luat scoici, bunicele, dar direct scoase din cochilii, plus un desert la scoica, adica un papanas cu frisca si inghetata.

        (Citează)

  2. Incearca si restaurantul Sabroso data viitoare cand mai vii in CT , de preferat sa stai sus la Terasa , mancarea e mult mai variata si mai buna

      (Citează)

  3. Habar n-ai ce-ai pierdut acolo … incearca lasagna data viitoare ;)

      (Citează)

  4. Daca mai esti in Constanta incearca si Sabroso. Stiu ca gusturile nu se discuta dar La Scoica a palit mult fata de cum era acum 3-4 ani.

    La faza cu preturile multe locatii din Constanta isi fac website “ca sa fie” nu pentru informarea publicului.

      (Citează)

  5. iti recomand in CT, restaurantul Marco Polo.
    este chiar langa Sala Sporturilor si mancarea e dementiala…chiar daca e putin cam piperat pretul

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus