un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Recoltă de ebook readers de la eMAG

7 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

“Pot să testez un Kindle Touch?”. “Bine”. Am primit trei ebook readere, din care un Kindle Touch şi două Prestigio, după cum le vedeţi mai jos.

De la stânga la dreapta avem Prestigio PER3172B, de 7 inci şi cu ecran color, apoi Prestigio PER3162BN, cu ecran de 6 inci alb-negru, în tehnologie eInk ca la Kindle-uri, şi bineînţeles Kindle Touch, deşi sigla Amazon e ascunsă sub acea etichetă.

Observaţi din start un dezavantaj Prestigio: am mers pe coduri complicate, aşa că dacă vă întreb acum sau peste o săptămână ce cititoare am testat, veţi spune un Kindle Touch, că e uşor de reţinut şi sună melodios pe limbă, şi “două Prestigio”. În continuare nu înţeleg firmele merg pe astfel de denumiri impersonale.

Dezavantajele Prestigio se opresc aici. Ambele cititoare au venit cu huse incluse ce par a fi din piele, foarte elegante şi utile. Cel mic are una tip “carte”, cel mare una tip “buzunar”. Prestigio de 6 inci seamănă foarte bine cu un Kindle normal de 6 inci, având butoanele din partea de jos foarte asemănătoare ca amplasare şi funcţii. Cel mare, de 7 inci, este un pic mai dubios, având toate butoanele pe partea dreaptă a ecranului, dar rămâne să-l testez ca să văd dacă e mai bine sau mai rău.

Kindle Touch este cel mai golaş, când îl pui lângă celelalte. E Kindle, îşi permite. E interesant sistemul cu touchscreen, pe care acum îl văd faţă de versiunea normală (review Kindle normal aici, plus review Kindle Fire), e mai uşor să tastezi ceva sau să selectezi un cuvânt, dar momentan mă deranjează un pic să apăs pe ecran ca să dau pagină, murdărindu-l şi obturându-mi un pic vederea textului. Preferam butoanele mari de pe lateral.

Le testez pe toate, ce să fac… Dacă aveţi întrebări sau vreţi să încerc ceva anume, acum e momentul să-mi spuneţi.

eBook Reader Prestigio PER3172, 7 – 359 lei la eMAG
eBook Reader PRESTIGIO PER3162BN – 536 lei la eMAG
eBook Kindle Touch Wi-fi – 599 lei la eMAG

    9 comentarii

  1. Mi-am luat si eu luni un Kindle touch http://www.nihasa.ro/2012/03/cateodata-te-apuca-un-dor-de-citit.html si din cate stiu tehnologia de touch e cu infrarosu – adica nu trebuie efectiv sa apesi pe ecran :)

      (Citează)

  2. tinand cont ca toate 3 fac foarte bine activitatea lor de baza, cartile, eu sunt curios ce altceva poti sa faci cu ele? browsing, muzica?

      (Citează)

  3. Nihasa are dreptate, nu e nevoie sa apesi foarte tare ca sa iti ia comenzile. Eu m-am jucat cu un Kindle Keyboard acum aproape un an si mi s-a parut urat si greoi, asa ca am fost reticenta la achizitia Tocuh-ului, dar acum pot sa spun ca e extraordinar.

    Da, pare golas. Da, pare simplu. Dar tocmai simplitatea asta nu-ti intrerupe lectura, si pana la urma asta e ceea ce conteaza.

    I-am facut si eu un review mai de mult, pentru ca pe mine m-a impresionat aparatul in sine si am citit foarte mult de cand il am, chiar daca nu prea am cand.

    Astept review-ul tau, sa vad ce descoperi prin el. :)

      (Citează)

  4. Asta cu murdaritul ecranului si cu ascunsul textului mi se par non probleme. Ai telefon smecher cu ecran lucios, mi se pare ca se murdareste mai abitir ecranul acolo. Cat despre ascuns textul cand apesi sa dai pagina, poti sa apesi mai sus decat ultimul rand, e ditai zona in care poti apasa sa schimbi pagina sau poti sa treci cu degetul, ca si cand ai da pagina la o carte.
    M-ar interesa cum se misca pe internet, ptr ca eu nu l-am frecat prea tare la asta pe al meu si cum e cu ascultatul muzicii sau cartilor audio.

      (Citează)

  5. Eu vreau sa stiu daca poti sa folosesti touch-ul ca sa faci ‘scroll’ prin carte, in loc de prostia aia cu locations. Readerul meu vechi avea o bara in partea de jos (vezi http://litwack.org/wp-content/uploads//ebookman.jpg) si puteai sa ‘clickai’ pe ea cu stylusul pt navigare. Cred ca e chestia care imi lipseste cel mai tare la Kindle…

      (Citează)

  6. si eu as fi interesata de cum decurge browsing-ul. abia de vreo 2 zile m-am apucat sa ma documentez serios, sa vad cate tipuri de kindle sunt, etc. nici n-am apucat sa butonez vreo unul, asa ca nu am inteles exact: poti accesa orice tip de site (chiar si mail/facebook)? sau numai ziare si librarii online?

      (Citează)

  7. Sunt practice, le vat tot mai mult prin mijloacele de transport… Dar cat va resuscita dorinta de a citi?:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus