un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Faith restored

1 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Acum câteva zile seara, pe un bulevard din Bucureşti, o armată de oameni îmbrăcaţi în portocaliul clasic de semnalizare dădeau la lopată zăpada. Erau nămeţi mari, strânşi în multe zile pe trotuar, blocând jumătate din acesta.

Erau vreo 40 de oameni şi au făcut treabă bună. A doua zi, trecând iarăşi pe acolo, dispăruse toată zăpada. Toată. Magie. Nu mi-a venit să cred, pentru că doar lopeţile oamenilor nu ar fi fost suficiente, aşa că probabil noaptea au venit şi utilaje care au strâns grămezile respective, deşi erau multe şi prost plasate.

Două zile mai târziu mergeam în urma a doi măturători stradali. De fapt nu măturători, că nu aveau mături, ci doar un sac de gunoi şi adunau manual gunoaiele. Şi chiar le adunau cu atenţie, deşi era târziu şi frig. Nu luau doar gunoiul de la tomberoanele agăţate de stâlpi, ci îşi arătau unul altuia câte un ambalaj sau o hârtie aruncată cine ştie pe unde şi le ridicau pe fiecare dintre ele. Am rămas impresionat.

Faith in humanity restored, cum zice meme-ul.

Nu e prima oară când văd măturători făcându-şi treaba bine. La un moemnt dat, pe la 7 dimineaţa, şeful unei echipe muştruluia un membru al grupului că la un stâlp din urmă uitase să ridice un sac cu gunoi. Şi-a cerut scuze şi s-a dus să-l ia. Respectivii măturau cu atenţie toată strada, inclusiv pe sub maşini, şi încercau să ia tot praful.

Mă gândesc că poate în oraş este mizerie nu pentru că nu sunt suficienţi oameni să-l cureţe sau pentru că nu-şi fac aceştia treaba, ci pentru că sunt prea mulţi cei care aruncă aiurea gunoaie. Ştiu că tocmai am spus un truism de zile mari, ca şi “soarele răsare dimineaţa”.

Dar gândiţi-vă că majoritatea spun că nu face nimeni curat în Bucureşti. Dacă de fapt se face curat temeinic, dar nu pot ei curăţa câtă mizerie putem face noi?

    4 comentarii

  1. Când începi să vezi echipe de oameni care fac curat și o fac conștiincios înseamnă că e o schimbare în bine. În BV nu-mi amintesc exact când s-a început cu operațiuni de genul acesta, dar eu spun că rezultatele se văd.

    Cu ultimul paragraf ai pus punctul pe i. Aș adăuga ca miliția comunitară ar putea da o mână de ajutor prin amendarea ălora puțini care-i prind făcând mizerie.

      (Citează)

  2. Nu crezi ca are cumva legatura cu apropiatele alegeri locale??

      (Citează)

  3. @xenonn, si ce daca? cat timp se face, poate sa fie cu ocazia sarbatoririi libertatii maretului popor din bahrain, ca nu ma intereseaza.

      (Citează)

  4. @Xenonn de regulă, pe aici se “plusează” înainte de campanie cu 2-3 luni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus