un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prin Constanța

29 Mar 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

7 comentarii

Zilele acestea sunt în Constanța cu nişte treabă. Îmi place Constanța, pare mult mai curat decât Bucureştiul, traficul e rezonabil la orice oră şi distanţele mult mai mici.

Nu sunt multe de zis. Pe autostradă m-am speriat iarăşi de cât de instabil este un Logan. Joacă pe bandă de trebuie mereu să corectez traiectoria şi nu pot o clipă să mă uit în altă parte. Când depăşesc un TIR trebuie să ţin bine volanul şi să compensez faptul că mă aruncă în afară curentul de aer. Când trece un TIR din sens opus pe lângă mine parcă mă ţine în loc curentul de aer generat de acesta. Maşina consumă 10 litri/100km la viteza de 140 (pe bord). Mai bine o ţin la 120 şi consum doar 8, nu?

În Constanța sunt berze pe cer. Berze! N-am mai văzut de mult aşa minune.

Am oprit şi la un mall, evident. De fapt un Auchan cu o galerie comercială imensă (da’ imensă, obosesc mergând prin ea), pe numele său Maritimo. Frumos aici, spaţiu mare, Zara, Peek & Cloppenburg tocmai deschis, Pull&Bear, cam toate magazinele din Bucureşti, plus KFC, Chopstix, Quasi Pronti şi altele de mâncat.

Şi ce-mi place este că totul pare mai ieftin decât în Bucureşti. Stau într-o cafenea unde un cappuccino vienez este 8,5 lei. Auchan are în afara hipermarketului o Cafeteria unde ciorba e 4-5 lei, cel mai mare sandviş e 5 lei, mâncarea gătită e până în 10 lei. În general mi se par mici preţurile la orice. Pe stradă am sentimentul acela de libertate, când nu e aglomeraţie, când găseşti parcare oriunde și nu te înghesui cu nimeni. Alternativa de a locui într-un astfel de oraş mare, dar nu Bucureşti, începe să fie tot mai atractivă.

Am mâncat la “celebrul” restaurant La Scoica. O pizza, nu m-am întins, dar pizza plină cu ingrediente şi care a costat 23 de lei la 30 de centimetri. Bunicică, dar nu m-a dat pe spate.

    7 comentarii

  1. Loganul se simte nasol la condus? Nu ai avut decat masini de la Ford in sus? Sa vezi ce aventura e cu Matizul pe autostrada. :))

      (Citează)

    • @ipo: un pic daca ma uitam la telefon sau la frecventa radioului si deja eram jumatate pe cealalta banda. Nu mai zic ca la orice depasire ma dadea in lateral curentul de aer.

      La Ford parca esti pe sine. La 160 la ora, inclusiv in curbe, era totul extrem de precis si de stabil. Alta viata… Matiz n-am incercat :P

      @Skyhigh: mai depinde un pic si de cat de noua e masina, a mea are niste probleme la planetara sau pivoti, ar trebui sa dea o tura pe la service.

      @tavi: care-i centrul istoric in Constanta?

      Incercati Adivin, e buna autoservirea https://www.nwradu.ro/2012/04/restaurant-bun-ieftin-constanta/

        (Citează)

  2. Acum sigur ca e oki la Constanta, ca nu sunt vizitatori care sa conduca agresiv, manelisti, etc. Mai ai insa rabdare pana la vara.
    Treaba cu stabilitatea Loganului e discutabila, nu spun ca nu ai dreptate, variaza insa de la masina la masina, din cate mi-am dat seama. Am mers cu un Logan care numai de la 160 (in Germania pe Autobahn, nu in RO!) incepea sa devina instabil, nu de la 110. Deci difera de la masina la masina.
    In provincie in general e viata mai ieftina fata de ‘minunata’ capitala, de unde si preturile pe care le-ai observat.

      (Citează)

  3. incearca si terasa sabroso de pe bd. bratianu. sau shaworma de la cin-cin (centrul istoric)

      (Citează)

  4. Fain Maritimo de care povestesti ma opream si eu pe acolo.

    fără supărare, eu consider că trăitul în B e cam trist – cam ca mersul la mare, exclusiv în România, asta din punctul de vedere al unui outsider care a trăit prin mai multe orașe mari din Ro și am văzut diferențele.
    Evident, sunt si plusuri si minusuri notabile însă eu unul nu aș fi dispus să mă mut pentru job în B.

    + B:
    -remunerație economică mai mare,
    -viață culturală mai bogată,
    -posibilități mai mari și acces la mai multe chestii, însă pentru restul se rezolvă prin curier.

    +orase mari din provincie:
    -o viață mai calmă,
    -mai mult timp pentru tine (la același volum de lucru intens),
    -persoane mai permisive si ingaduitoare,
    -mai ieftin ca B, oarecum ca o compensare a remunerației mai mici.
    etc.

      (Citează)

  5. vreau sa mentionez si eu reteaua faimous pe lapusneanu http://www.famous-fastfood.ro
    portii mari, sos delicios la puiul Marsala si bineinteles preturi mici. dar joburi lipsa in afara sezonului…asa ca unele orase mari mai dau de gandit…

      (Citează)

  6. @Skyhigh:

    Du-te ma de aici, in Constanta se conduce mult mai haotic in timpul iernii decat vara. Avantajul in timpul iernii e ca sunt putine maini pe strada si poti sa te feresti sau sa ignori soferii constanteni. Totusi, intr-adevar, constantenii nu conduc agresiv, conduc ca niste moluste chioare, deseori marcajele de pe asfalt fiind numai pentru aia din alte localitati.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus