un blog de Radu Dumitru

15% reducere la toate aspiratoarele-robot cu codul "nwradu"! Am și YouTube.

Tableta Lenovo ThinkPad

2 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am primit de la Lenovo o tabletă ThinkPad, care face parte din gama “business”. Nu este la fel de subţire sau de frumos rotunjită precum tabletele făcute pentru marele public, care trebuie să ia ochii prietenilor, dar se laudă cu alte calităţi.

În primul rând are un stylus. Ştiu că veţi spune că nu este nevoie de unul, că de asta are touchscreen capacitiv, dar stylusul îţi permite să schiţezi şi să desenezi rapid pe ecran, cu linii subţiri şi clare, iar de multe ori e nevoie şi de aşa ceva la muncă.

Apoi, forma tabletei şi calitatea ei merg pe ideea de rezistenţă. Sticlă Gorilla, carcasă solidă, îmbinări bine făcute, ieşire HDMI, conector USB, sloturi de card, un ecran luminos şi de bună calitate, sunt toate aici. În cutie a venit şi cu o tastatură la care se poate conecta prin USB, cu tot cu trackball roşu specific Lenovo, iar totul este protejat de o husă destul de groasă de piele, de arată ca o agendă gigantică.

Sub capotă rulează Android versiunea 3 cu ceva customizări aduse de Lenovo, precum un widget central de lansare al programelor şi ceva mai multe notificări şi butoane de on/off în meniul obişnuit ce se ascunde sub ceasul de jos.

Lenovo plănuieşte să vândă această tabletă în medii corporate, în volume mari, cu software şi setări direct adaptate clientului care o comandă, micşorând astfel munca unui departament IT. Iar dacă vă întrebaţi la ce este bună o tabletă, păi gândiţi-vă doar că poţi ţine pe ea toate documentele de care ai nevoie într-un pachet uşor de transportat şi pe un mediu uşor de vizualizat. Ai totul la tine şi, în funcţie de persoanele cu care te întâlneşti, discuţi rapid o problemă sau alta, deschizi un proiect de arhitectură, te uiţi la un contract, compari nişte datasheet-uri, dai “ecranul” dintr-o mână în alta ca să vadă şi ceilalţi, schiţezi ceva cu stylusul şi tot aşa. Informaţie la purtător, despre asta e vorba.

Revin cu o concluzie finală.

  7 comentarii

 1. ai cam abandonat mobbi.ro, de ce?

    (Citează)

 2. Diagonala ? Pret ?

    (Citează)

 3. Chestia aia specifică IBM/Lenovo nu se numeşte trackball; neoficial se numeşte “clit mouse” (vezi xkcd :-) )

    (Citează)

 4. @alias: sau daca esti mai timid poti sa-i spui nipple, desi teoretic e track point. :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus