un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce nu știam despre John Carter

20 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

John Carter este un film SF ce se va lansa pe 9 martie şi, după cum puteţi vedea din trailerul de la sfârşitul postului, pare foarte spectaculos şi cu siguranţă îl voi vedea la cinema imediat ce apare.

Am rămas uimit să aflu detaliile din spatele acestui film şi sursa sa de inspiraţie. Nu e un scenariu gândit de cine ştie ce scenarist de la Hollywood, ci e inspirat de cărţi SF scrise începând cu 1912 de către scriitorul american Edgar Rice Burroughs. În caz că nu v-aţi prins, planeta din film este Marte, deoarece în acea perioadă nu se ştiau multe lucruri despre ea şi atunci autorii SF puteau imagina poveşti în care planeta roşie era locuită de extratereştri (ca şi în War of the Worlds, de altfel).

Ca să citez de pe Wikipedia, Marte, numită Barsoom de către locuitorii ei, “is a romantic vision of a dying Mars, based on now-outdated scientific ideas made popular by Astronomer Percival Lowell în the early 20th century. While depicting many outlandish inventions, and advanced technology, it is a savage world, of honor, noble sacrifice and constant struggle, where martial prowess is paramount, and where many races fight over dwindling resources. It is filled with lost cities, heroic adventures and forgotten ancient secrets“.

A citit cineva această serie de cărţi? Poate fi citită acum sau e prea “învechită”?

    9 comentarii

  1. doar tarzan am citit scris de domnul ăsta!
    aduce, dar pe departe, cu cronicile marțiene ale lui bradbury. :)

      (Citează)

  2. Pare sa fie un film de duzina.

    Legatura intre acesta si Cronicile martiene ale lui Bradbury e doar planeta Marte. Nimic altceva! :))

      (Citează)

  3. film disney = sange albastru. makes sense…

      (Citează)

  4. Nu stiu de ce imi aminteste de Prince of Persia…

      (Citează)

  5. Disney oricum e in cautare de o franciza pentru baieti buna , au incercat ei cu TRON nu le-a iesit , mai au piratii dar si aia sunt pe sfarsit asa ca incearca chestii de genu asta pare frumos ca efecte si actiune ca poveste avatar modificat putin .

    Nu le-a mai venit o idee originala lui Disney precum nici lui James Cameron .

      (Citează)

  6. recunosc, Skandalouz are dreptate!
    am văzut traileru’ mai târziu, după ce am comentat bazându’mă pe textul din wikipedia. trailerul ‘are nici o legătură. dar am devenit curios, acum aș vrea să citesc cărțile lui burroughs.

      (Citează)

  7. numai eu vad aseamanarea intre filmul asa si AVATAR?!

    bla bla bla :-@

    apare in 2012, peste cativa ani n-o sa si mai aduca nimeni aminte de astfel de filme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus