un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Observații după un drum la Constanța

21 Feb 2012  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

12 comentarii

Ieri am fost până la Constanța şi înapoi. Autostrada A2 şi de altfel tot drumul sunt curate şi se circulă perfect. În unele locuri ai zăpadă de 2 metri la marginea drumului, semn că a fost ceva de muncă la deszăpezit.

În Constanța era plin de prostituate. Cu zecile la marginea drumului. Foamete mare în extra-sezon?

Am oprit într-un centru comercial gigantic, construit în jurul unui Auchan. Maritimo cred că se numeşte. Doar 20 de maşini în parcare, înăuntru bate vântul. La Cafeteria Auchan cel mai mare sandviş costa 5,5 lei şi un Nestea 2,5 lei. Preţuri de extra-sezon?

La vreo 30 de km de Constanța, pe un câmp dintr-un sat, vreo 30 de oameni furau benzină sau motorină. Ziua în amiaza mare, cu BMW-uri mai vechi, “tunate” cu numere de Bulgaria, scoteau carburant din pământ de zici că ar fi fost la pescuit la copcă. Fiecare avea locul lui, marcat cu o anvelopă uzată care să ţină “copcă” deschisă. Poliţia nu era nicăieri, desigur.

Dacă plecaţi spre Constanța (sau altă destinaţie), verificaţi să aveţi suficient lichid de parbriz la voi. Toate maşinile pe care le depăşiţi sau vă depăşesc aruncă apă şi mâzgă pe parbriz şi, mai rău, pe geamurile laterale, de nu mai vedeam nimic în oglinzi după o vreme.

La Constanța nu era zăpadă. Aveam sentimentul că lipseşte ceva; era zăpada. A nins puţin, se pare. Dunărea era îngheţată la suprafaţă. Taxa de pod tot 11 lei este.

    12 comentarii

  1. urăsc că s-au scos apărătorilor alea de la roţi. la orice ploaie mi se face parbrizul muci.

      (Citează)

    • @vali: TIR-urile mai au aparatori, dar nu puteam trece pe langa unul fara sa dau stergatoarele la viteza maxima.

      @Lorelei: nu am vazut-o, din pacate.

      @RoLitoral: dar cu o pompa normala nu se poate, trebuie sa fure aia totul?

        (Citează)

  2. Mai era inghetata marea? Eu am fost duminica si pe plaja la Modern era inghetata destul de mult de la mal.
    Si tot duminica inca mai lucrau la curatat A2, erau cateva portiuni unde se circula pe o singura banda si benzinarii erau la locul lor.

      (Citează)

  3. Oamenii aia si vara trecuta in plin sezon cand prin zona de unde furau ei se mergea bara la bara si politia trecea la fiecare 20 de minute pe acolo pentru a ‘fluidiza’ traficul, ei tot la furat erau. Nu le pasa de nimic, erau in treaba lor.

      (Citează)

  4. La Castelu sunt aia cu combustibilul.
    Cica nu e furt, e o fosta conducta sparta, acum dezafectata. Se numeste “ecologizare”.

      (Citează)

  5. Pai si saracii oameni? Gura lor nu mananca? :)

      (Citează)

  6. Legat de oamenii care “furau” motorina/benzina de pe camp, trebuie sa ma iau de tine, Radu. Ar fi fost OK daca tu pur si simplu constatai chestia asta, insa tu te apuci sa acuzi si Politia de pasivitate. Pai eu te acuz de acelasi lucru, fiindca ai fi putut sa suni la 112 si sa raportezi chestia asta! Ocazie cu care ai fi aflat ca oamenii aia, de fapt, nu fura nimic. Povestea e asa: pe-acolo a trecut, la un moment dat, o conducta care, acum, este dezafectata. Insa au mai ramas niste resturi imbibate pe-acolo si, din cand in cand, daca ai noroc si bagi galeata unde trebuie, mai apare cate ceva la suprafata. Oricum, nu te gandi ca aia se imbogatesc. Sunt terenurile lor si incearca sa scoata ultimele ramasite ale unei conducte care nu mai este folosita.

    Cum am aflat chestiile astea? Sunand la Politie! :) La fel cum ar fi trebuit sa suni si tu si comentatorul tau, George, care s-a revoltat la fel de tare de “pasivitatea” de care da dovada Politia, in timp ce amandoi ati dat dovada de aceeasi indolenta.

    True story! :)

      (Citează)

  7. Politia trece de n ori pe acolo si nu se opreste sa-i intrerupa pe “benzinarii de ocazie” cum zicea cineva mai sus , este ecologizare.Conducta aceea este inchisa de cativa ani buni. Despre centrul mare … doar pare mare , in 20 de minute l-ai terminat.Am fost si eu ieri , credeam ca este mai mare decat un alt MALL din Constanta si nu este. Pare mare datorita magazinului Auchan si parcarii extra. Duminica era plina parcarea. Constantenii se duc in weekend la MALL.

      (Citează)

  8. @nwradu:

    ACUM e deschisa A2. 6-15 februarie a fost inchisa.

    In aceeasi perioada doar trei zile au fost deschise rute alternative spre Constanta, in rest nimic, am fost blocat in Bucuresti si, respectiv, Constanta cat a trebuit sa umblu dupa cateva lucruri.

      (Citează)

    • Stiu, de asta am fost si eu abia luni. Se mai lucra in vreo 2-3 locuri pe autostrada cu vreo doua freze si un buldozer, ca intrase zapada pe carosabil.

        (Citează)

  9. Constantenii se duc in weekend la MALL.

    Iar bucureștenii se duc la bibliotecă, nu?

    @nwradu: dacă ai fost doar în zona maritimo, felicitări. Ai mers pe centura Constanței. Ce găsești pe șosele de centură ale altor orașe?

    Chiar nu cred că în constanța e plin de curve.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus