un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC anunță ce dispozitive vor primi update la Android 4.0

10 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

our first round of ICS upgrades will roll out by the end of March for the HTC Sensation, HTC Sensation 4G and HTC Sensation XE, followed soon there after by the HTC Sensation XL.

In addition, we can confirm Ice Cream Sandwich upgrades will be coming later this year to the HTC Rezound, HTC Vivid, HTC Amaze 4G, HTC EVO 3D, HTC EVO Design 4G, HTC Incredible S, HTC Desire S and HTC Desire HD

Android 4.0 Ice Cream Sandwich e gata de prin noiembrie, când l-am văzut pe un Galaxy Nexus. Primul update pe un HTC va apărea spre sfârşitul lui martie, dar astfel de planuri mereu au avut întârzieri. Seria Sensation va fi prima, semn că s-a vândut bine.

Totuşi, un decalaj de 5-6 luni între lansare şi update oficial mi se pare foarte mult. Probabil că după ce veniturile şi vânzările HTC vor mai înregistra încă un trimestru de scădere masivă, aşa cum mă aştept să facă, li se va părea şi lor la fel şi vor începe să aibă mai multă grijă de clienţii pe care-i au deja în loc să se concentreze doar pe cei noi.

Fidelizarea clientului mi se pare un lucru de maximă importanţă atunci când e vorba de smartphone-uri, eu fiind, de exemplu, la al 4-lea HTC (Touch HD, Hero, Desire, Desire Z). Şi cum n-am văzut vreun model viitor de la HTC care să-mi placă şi nici nu se anunţă un update revitalizant pentru Desire Z, cred că aici se va întrerupe “streak-ul”.

Ce mă mâhneşte este că Desire Z a fost lansat în acelaşi timp cu Desire HD, fiind dispozitive complementare. HD-ul va primi update, Z-ul nu. Este singurul model cu tastatura QWERTY fizică, aşa că cei ce au nevoie de un astfel de telefon (credeţi-mă că e genial pentru emailuri, Twitter şi alte activităţi în care ai nevoie să scrii mult, rapid şi fără greşeli) rămân descoperiţi.

via HTC Facebook.

    24 comentarii

  1. Meanwhile, the guys with Nexus S are waiting in the blizzard.

      (Citează)

  2. Cum vad eu problema, probabl vom primi un update de ICS la Desire Z.

    Numai ca va fi in sila, cand vor lansa pentru celelalte modele succesorul lui ICS. Asa, ca sa nu-i acuze cineva ca ne-au lasat prea tare in urma…

    Dar sa nu ne imbatam cu apa rece. Rusinica meritat TOTI producatorii de telefoane cu Android. Si Google ca ii lasa sa faca asa ceva. Fie ca nu-i obliga, fie ca nu-i motiveaza…

      (Citează)

    • @Octavian: n-au cum, daca incep la sfarsitul lui martie pentru gama Sensation o vor tine pana prin august pentru celelalte enumerate acolo. Dupa care vor avea de scos update-uri pentru alte telefoane nou-lansate intre timp, apoi apare Android 5

        (Citează)

  3. Htc Cha Cha are si el tastatura qwerty fizica.

    Eu inca astept de la HTC un tel cu qwerty si ecran mai mare. Cand si daca vor scoate asa ceva renunt cu drag la BB.

      (Citează)

    • @Mr. Cabo: Cha Cha nu-l pun la socoteala, are baterie mica, ecran mic si nu stau pe Facebook asa mult.

      @AndreiExe: Desire S era o solutie buna, dar acum e vechi. Poate un Nexus S, ca e ieftin acum. Mai bine mai asteapta sa vezi ce urmeaza sa apara, trebuie sa mai anunta si unele de diagonale mai normale, ca numai 4,3 inci si mai sus au anuntat in ultima perioada.

        (Citează)

  4. Eu încă aștept măcar update-ul 2.3.5 / Sense 3, disponibil pe HD de mult timp, promis pentru Z prin ianuarie.

    Am început sa urăsc Desire Z, dar în acest moment nu am o alternativă.
    – TOATE ringtone-urile schimbate de la sine cu melodii la întâmplare din telefon, câteodată de mai multe ori pe zi, e superb când noaptea primesc un email și cântă o melodie Rammstein întreagă până găsesc telefonul să-l arunc de perete. :)
    – Restart-uri automate aproape zilnic, telefonul stând pe masă degeaba.
    – Nume de contacte (dublează numele de familie) și poze din Outlook schimbate automat, în general din cauza plugin-ului LinkedIn for Sense.
    – Interfața Sense se restartează după folosirea oricărui program mai “dur”, gen Maps, Market, jocuri, trebuie așteptat cam 15 secunde.
    – Niște contacte care dispar pur și simplu la sincronizarea cu Outlook, deși e clar că nu le-am șters eu.

    Placa de la support e să dau Factory Reset. Normal că nu merge și toate problemele apar la loc după o perioadă.

    Cât despre ICS pe Desire Z, e posibil să nu meargă pentru că avem mai puțin RAM decât S sau HD.

      (Citează)

  5. Eu vreau sa-mi iau un smartphone de prin noiembrie de la ziua mea treaba e ca nu prea m-a multumit nimica de pe piata .

    Primisem sperante cu nokia lumia care era de marimea potrivita arata bestial si chiar daca avea windows phone era mai acceptabil decat IOS , dar avand in vedere problemele cu bateria si cu apelurile si cum in urma update-urilor care promiteau rezolvarea problemei nu s-a facut nimic am renuntat la el .

    HTC radar era o solutie dar nu-mi place cum arata , ma gandeam la un samsung galaxy S2 dar e cam prea mare , de la htc momentan nu ma atrage nimica .

    Ideal ar fi ca design si marime un iphone 4s dar fara IOS , am un Ipod Touch de gen4 si stiu cum e ios il folosesc doar pt muzica / divertisment ca sunt pe drum .

    O sa astept sa vad ce apare am vazut o poza pe GSM-arena cu un nokia N9 cu android 40 cine stie :))

      (Citează)

  6. Dupa ce am butonat HTC , Samsung si LG am ajuns la urmatoarele concluzii privind aceste telefoane :

    HTC-ul – are cea mai frumoasa si eye-candy dintre toate care chiar se misca bine , de asemeni are si unu numar mare de widgets ce sunt la fel desente sa arate super bine cu interfata Sense. Punctul minus la telefon pot zice ca este consumul ridicat ce il are ecranul cand e deschis .

    Samsung-ul S+ / S2 – samsung chiar nu reuseste sa faca o interfata atractiva si cateva widgeturi folosibile si dragute . Telefonul ala cu greu poti sa il folosesti fara sa ii schimbi louncher , locker , si multe altele . Aici pierde enorm dupa mine samsung in fata utilizatorilor Apple de exemplu . Daca S+ nu avea ecranul ala si designul slim nu avea succesul de l-a avut .

    LG – sta prost si pe deign la telefoane cat si la interfata . Nu am pus mana pe un LG cu android si sa imi placa .

    Revening la update si eu il astept , recunosc ca si la sensation sunt ceva probleme software , in special cand ies din unele aplicatii si se albeste ecranul scrie HTC pe verde si apare un Loading si stau 20-30 de sec sa isi reincarce serviciile sau ce o face el acolo . In rest nici o problema , desi s-a ajuns la 2.3.6 cei de la HTC nu au mai facut nici un updat , eu fiind inca la 2.3.4 … . Sa vedem cum o sa arate ICS portat pe HTC

      (Citează)

  7. Nu va uimeste ca S si HD vor primi Ice Cream Sandwich?

      (Citează)

  8. @Melk, schimba SD-ul!

      (Citează)

  9. @nwradu – nu sunt in capul meu , cel mai frecvent se intampla cand ies din browserul stock al telefonului , s-a mai intamplat si la aplicatia facebook si alte aplicatii si jocuri .
    Nu am aplicatii dubioase instalate .

    ca sa iti faci o idee de aplicatii de pe telefonul meu si sa imi zici care e dubioasa : http://www.appbrain.com/user/laurcapa/apps-on-the-phone

      (Citează)

  10. @nashu_mare Mă gandeam sa formatez SDu’ că s-a umplut de mâzgă de la toate aplicațiile instalate și dezinstalate. Dar totuși ce legătură ar avea asta cu ringtone-uri schimbate și restart aiurea?

      (Citează)

  11. Din ce am observat la alte telefoane, cand nu reusesc sa ruleze un ton ca SD-ul e defect (se citeste greu), trec automat la urmatoarele disponibile, probabil ca semnalizarea apelului prin sonerie e prioritara, nu un anume fisiser audio..

      (Citează)

    • @Melk: De fapt cel mai uzual se intampla daca ai telefonul conectat la calculator ca USB storage, cardul fiind atunci vizibil doar din calculator, nu si din telefon. Daca te suna cineva in acel moment, ringtonul se schimba automat pe unul disponibil in memoria interna, adica ceva default precum Quitly Brilliant si ramane asa si dupa ce remontezi cardul micro SD.

      Asta nu explica de ce la tine se schimba aleator.

        (Citează)

  12. Ar trebui sa iti gasesti si tu o prietena. Rapid.

      (Citează)

  13. @nwradu, nashu – Merci pentru “support”, e mai bun decat cel al HTC. O sa incerc intai cu o formatare, apoi cu alt card. Daca nici asa nu vrea, urmeaza un ultim Factory Reset si niste aplicatii de baza instalate. Apoi cosul de gunoi. :)

    Cand il pun in mass storage, intr-adevar se schimba pe un ringtone default, dar cand scot USB-ul trece inapoi la cel ales de mine.

    Si chiar înainte sa trimit acest comentariu, a inceput o melodie Prodigy pentru ca am primit un email. FMM de telefon!!

      (Citează)

  14. @Melk : Atât Galaxy S cât și Nexus S au în jur de 340-350MB accesibili de către sistemul de operare.
    Și ambele pot rula ICS.

      (Citează)

  15. Da, dar nu au si Sense 3 / 3.5 peste ICS.

      (Citează)

  16. da-te-n plm, am crezut ca-s eu nebun cu ringtone-urile:

    – prima data suna cu ringtone-ul setat la sonerie cand primeam mail si credeam ca am suna careva si nu va d cine si nici nu pot sa-i raspund.
    – intr-o noapte a sunat cand am primit mail ca soneria de la usa. Nu mai am sonerie de mai bine de un an. i was like WTF???

    bugurile astea is de la aplicatia de gmail din ce-am inteles.

    si eu ma mir ca S si HD primesc ICS, chiar nu ma asteptam.

    aaa, si treaba cu restarturile cica se rezolva daca-l duci in service, cic-ar fi hardware.

      (Citează)

  17. nwradu nu ştii cumva când vine updatul de ICS pentru HTC Desire S în România??? Şi aş vrea să mai ştiu cum vă arăta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus