un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre prezervative și investiții

18 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Un editorial de pe LA Weekly încearcă o teorie care mi se pare foarte interesantă: anual se investesc miliarde de dolari în cercetarea împotriva SIDA şi totuşi nu suntem prea aproape de un vaccin împotriva virusului HIV. În schimb, nu se investeşte mai nimic în dezvoltarea unor prezervative mai plăcute, mai uşor de purtat în timpul actului sexual. Accentul este pe “mai plăcute”.

Sunt două aspecte interesante în articol. Întâi e vorba de boli transmisibile sexual; chiar dacă s-ar inventa un vaccin împotriva HIV, ar trebui să fie beton de sigur pentru a scăpa de teama sexului neprotejat. Iar apoi nu se face dimineaţă doar cu acest vaccin: rămân de eliminat sifilisul, gonoreea, clamidia şi alte BTS-uri, fiecare cu vaccinul ei încă nedescoperit. Iar apoi te gândeşti la sarcini nedorite. Vor mai trece multe decenii până când omenirea va putea face sex neprotejat fără nici o teamă.

Al doilea aspect este cel al prezervativelor. Deşi acestea sunt cea mai sigură măsură pe care o are omenirea la dispoziţie pentru a preveni infecţiile, prezervativele sunt neschimbate încă de la invenţia lor acum 200 de ani. Majoritatea bărbaţilor nu vor să le folosească, plângându-se că sunt incomode, că omoară pasiunea, că nu se simte nimic. Ştiţi teoria.

Autorul editorialului spune că poate e timpul pentru o schimbare majoră. Poate e timpul pentru investiţii majore în prezervative (sau alte metode de protecţie + contracepţie, dar nu prea sunt altele disponibile), pentru a le face mai plăcute astfel încât lumea să fie entuziasmată la gândul folosirii lor.

Aşadar, citiţi articolul din linkul de mai sus pentru această teorie. Postul acesta este despre părerea voastră despre prezervative. Le folosiţi? Nu le folosiţi? Le purtaţi, dar numai de teamă şi de fapt le uraţi groaznic? Eu ştiu oameni care nu le folosesc niciodată şi se bazează doar pe intuiţia personală că “e ok, pare o fată sănătoasă”. Ce părere aveţi despre asta?

E clasicul “tu ce zici” pe acest subiect. Puteți răspunde și anonim din partea mea, dar vreau să aud cum gândesc cei din jurul meu pe acest subiect și cum procedați într-o relație.

via Una pe zi cu Novac

    12 comentarii

  1. What do you mean dude ? I wear my lucky condom all the time …

      (Citează)

    • @Revo: stii replica aia, daca era atat de norocos l-ai fi folosit pana acum :P

      @acsel: nu sunt variante bune, sunt doar niste manevre de marketing. Imbunatatirea e de 2%, dar restul de 98% din discomfortul asociat ramane.

        (Citează)

  2. Baietii de la Durex au cateva variante bune.
    Dar depinde. Daca de abia te cunosti cu fata, condom on. Daca a trecut ceva timp, shield off.

      (Citează)

  3. Depinde de senzorii fiecaruia :D
    Stiu ca inventase baietii prezervativ spray, da cam tot la aceeasi branza se ajunge.

      (Citează)

  4. totul e relativ si depinde cum te obișnuiești. După ce am încercat jocul în ambele “tabere”, eu zic că “always on” e soluția pt ambele cazuri:

    a) night stand sau similar
    – te protejează de BTSuri;
    – o scapă pe ea de pilula de după sau anticoncepționale, pastile ce creează dereglări în organismul ei;

    b) relație serioasă
    – o scapă pe ea de pilula de după sau anticoncepționale, pastile ce creează dereglări în organismul ei;
    – cea mai sigură soluție de contracepție.

    Am un amic pe care nu-l prea “ajută” fața și care se adaptează mai greu la societate. Nu-i așa rău cum pare citind propoziția anterioară dar nu prea are parte de persoane de sex feminin. Și când are, de obicei sunt mult mai în vârstă. O ține pe-a lui de câțiva ani (no for the condoms) și în anii ăștia:
    – cel puțin 1 dată și-a făcut toate testele de BTS-uri după ce partenera lui a început să prezinte anumite semne… alarmă falsă, dar numai el știe cum a stat cu palpitațiile.
    – după fiecare relație mai băga o verificare la medic …
    – cel puțin 1 dată era disperat că tipa nu mai era pe anticoncepționale, și nu și-au dat seama decât prea târziu … iar alarmă falsă.

    better safe than sorry.

      (Citează)

  5. E chestie de obişnuinţă. Dacă te-ai obişnuit “cu” nu ţi se pare inconfortabil. E ca cu ochelarii sau schimbătorul manual de viteze.

      (Citează)

  6. @nwradu … pai il vulcanizez dupa folosire, ca nu se mai gasesc d-astea norocoase.

    @alias, +1

      (Citează)

  7. mdaaa…e atat de spinoasa problema incat:
    @nwradu: disconfort nu discomfort
    @acsel: inventasera baietii nu “inventase baietii”
    si nu in ultimul rand @alis: “ca cu ochelarii”…:))
    trebuie sa punem un prezervativ limbii romane ca o imbolnaviti

      (Citează)

  8. mai lipsea doar nashu cu greselile lui si era completa gasca:))

      (Citează)

  9. Prezervativul trebuie sa fie omniprezent – ca un accesoriu de neuitat . Iti recomand D***x Ultra Thin (sau Feather Lite) e rosu ambalajul – senzatia e identica , poate chiar ciudat mai buna

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus