un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2-3 ani în jurul lumii

18 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Despre site-ul BlameTheMonkey.com v-am mai spus, fotograful din spatele lui face nişte HDR-uri senzaţionale în locuri extraordinare din întreaga lume. Nu ştiu ce job avea de călătoreşte aşa des şi în atâtea locuri, dar este eroul meu. Ba chiar, cu un pic de efort, scoate HDR-uri bune şi din scene banale precum un rezervor sau o insuliţă.

Un update recent pe site-ul sau spune că pleacă pentru 2-3 ani în jurul lumii, împreună cu nevastă-sa, aşa că şi-a vândut tot ce are în pregătire pentru această călătorie. Curajos om.

Nu zice din ce va trăi şi ce bani are, dar promite update-uri la fel de dese, probabil fiind de altfel şi motivul pentru care pleacă în jurul lumii. Doar anul acesta are programate 22 de ţări diferite în itinerariu.

Sunt curios cum poţi rezolva o problemă aparent simplă: vinde tot ceea ce ai. A zis că nu ia la el decât ce poate căra, deci probabil un laptop, camera foto şi nişte haine. Şi-a vândut deja tot ce avea în casă, dar cum începi să faci asta? Cum vinzi, în timp atât de scurt, mobilă, calculator, televizor, maşina de spălat, farfurii, ceasul de perete şi tot ceea ce ai? Bănuiesc că nu-ţi vine să le dai de pomană sau pe 2-3 lei, că na, sunt ale tale şi ai muncit pentru ele, aşa că măcar o parte din valoarea lor ai vrea să o obţii.

    9 comentarii

  1. Ebay
    La ei e foarte popular si se vand tot felu de cretinitati …

    As vrea si eu sa fac ce face el DAR nu am CURAJ …

      (Citează)

  2. As avea eu o mare curiozitate

    Dupa ce vinzi tot termini banii si prelipu ce faci ? cu ce mai traiesti ? Ce Casa ?

      (Citează)

    • @curs: Pai castiga suficienti bani incat sa merite totul si la final sa ramai cu mai mult. Te intorci, inchiriezi etc.

      @Ariel: o fi facuta prin vreun gard de sarma care nu se vede. E Stefan pe aici care planuieste tot o astfel de excursie in jurul lumii, chiar daca nu pentru cativa ani.

        (Citează)

  3. la cât călătorește tipul, e clar e bazat în meseria lui și deci banii nu vor fi o problemă nici în 2-3 ani.

    Dacă BlameTheMonkey a făcut foto cu rezervorul de hidrogen lichid, are cojones sau “tele”, de obicei zonele din jurul rezervoarelor astea sunt considerate zone cu pericol de explozie, iar hidrogenu se aprinde relativ ușor, deci aparatele electrice/electronice sunt interzise.

    Și eu am gânduri la o plimbare în jurul lumii, dar aici lumea când aude de așa ceva zice că nu le ai pe toate. Am un amic ce imediat după ce și-a luat doctoratul (doar titlul, în rest și el zice că e praf..) s-a suit pe motocicleta și împreună cu încă un tip au luat-o spre Asia > Alaska > US > NY > UK > FR > DE > RO totul în emisfera nordică. Își planificaseră din timp vizele & stuff, le-a luat vreo 3-4 luni tot traseul. După ce au intrat înapoi în țară au rămas fără bani de benzină și au stat o vreme în Oradea. Mi-a zis că e o aventură ce poate fi realizată și cu bani puțini…

      (Citează)

  4. Avem și noi un român care a plecat în jurul lumii – http://www.boo.ro/ :)

      (Citează)

  5. De Tim vroiam sa zic, cu toate ca el cand a plecat nu si-a vandut ce avea prin tara, stiu ca scria chiar si pe blog ca inchiriaza apartamentul.
    Mie nu mi se pare ciudat ca sunt unii care pleaca in jurul lumii pentru cativa ani, dar la “BlameTheMonkey” mi se pare ciudat ca a vandut tot…

      (Citează)

  6. Mie-mi place de tipul asta: http://www.bmwblog.ro/2010/09/15/interviu-in-exclusivitate-radu-georgescu-si-laura-tatomir-americas-2010-la-bordul-motocicletei-bmw-f650gs/
    Prima data am citit in BMW Magazin de el. Avea si un blog, dar nu-l mai gasesc.

      (Citează)

  7. legat de plimbari cu bani putini se pare ca multi reusesc. foarte interesanta e aventura tipului de la http://nerdfitness.com/blog/epic-quest/ care a reusit sa obtina calatoria gratis iar pentru restul banilor s-a descurcat cu o carte , un blog…una alta :)

      (Citează)

  8. Arunca un ochi aici sa vezi ca drumul e chiar ieftin:
    http://staralliance.innosked.com

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus