un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

11 avantaje ale muncii peste program

13 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Rupi uşa la ora 18, când se termină programul? Nu o mai fă! Sunt atâtea avantaje în a lucra până târziu încât sigur te vei răzgândi după ce citeşti lista de mai jos.

  1. Sunt străzile mult mai libere. Pleci la 18 şi stai în trafic o oră până în Drumul Taberei. Pleacă la ora 21 şi e totul liber, în 15 minute eşti acasă. E viaţa ta, nu-ţi dă nimeni timpul înapoi, nu-l irosi în maşină aşteptând să se mişte coloana!
  2. Scapi de treburile casnice. Dacă ajungi la ora 18 acasă, afli că e rândul tău să pregăteşti masa în familie. Dacă ajungi la 22, găseşti totul făcut, de obicei lăsat pregătit doar să fie încălzit.
  3. Nu mai te lupţi cu diverşi casieri pe la toate ghişeele posibile. La orele serii au închis de mult băncile şi toţi furnizorii la care ai vrea să plăteşti vreo eventuală factură.
  4. Îţi reduci cheltuielile. Consumi mai puţină electricitate pentru că eşti mai puţine ore acasă. Ai putea renunţa la HBO. Mâncare iei mai puţină, că uneori vii şi te culci direct, leşinând de oboseală în pat.
  5. Nu te cicăleşte nevasta la cap. Nu are când…
  6. Câştigi mai mulţi bani. Într-o firmă normală, conform legii, orele suplimentare se plătesc. Dacă lucrezi la zgârciţi, vezi punctul 4.
  7. Sigur vei fi promovat… Sigur! Dacă ţi se spune că nu lucrezi suficient de eficient și din această cauză în plus, nu e adevărat, ci doar se caută un motiv pentru a nu-ți da promovarea meritată..
  8. Sex la birou. Nu-l poţi face atunci când e clădirea plină. Îl poţi face mai pe seara, când rămâi singur (sau cu încă cineva, ca să se cheme chiar sex).
  9. E linişte. Te deranjează în timpul zilei colegii gălăgioşi sau şefii care apar unul câte unul şi cer tot felul de lucruri urgente? Rămâi peste program, ca să şi munceşti ceva.
  10. Nu mai pierzi timpul socializând cu oameni. Nu mai ai când. Asta înseamnă că reduci cheltuielile cu ieşitul în oraş, făcând chiar o economie substanţială. Obiectiv bonus: munceşte peste program până când te compătimeşte chiar şi soacra.
  11. Eviţi contactul cu vecinii. Prea multe certuri la şedinţele de bloc, mai bine la ocoleşti. Iar acum, cu gheaţa de afară, chiar ai chef să ţi se spună “hai vecine să ne ajuţi cu deszăpezitul aleii”?

    11 comentarii

  1. :)) Tot pe acelasi principiu ar trebui ajuns si mai devreme la serviciu.

      (Citează)

  2. Asta cu ajuns mai devreme o sustin alea 2 ore de liniste pana se umple birou sunt de aur. Desi eu si plec mai devreme dar asta e avantajul jobului de programator :))

      (Citează)

  3. Eu mi-am gasit o sala in apropiere de munca. Asa impusc destul de multe puncte.

      (Citează)

  4. Sincer…sper ca e doar la categoria funny articolul.
    Altfel: – ideile sunt chiar de geek
    – viata social p.. pardon: nema
    – sigur te vei imbolnavi
    – facturile oricum trebuie sa le platesti
    – iti reduci cheltuielile: nu si daca incepi sa mananci in oras…daca nu mananci atatea ore…sigur te vei imbolnavi
    – iar despre sex….buahhaha, ma faci sa rad

      (Citează)

  5. http://www.prlog.org/11630569-funny-horse.jpg…merge cu rasp de mai devreme :))

      (Citează)

  6. poza ca calul care râde

      (Citează)

  7. rîzi tu rîzi dar 2) chiar e adevărat; pe vremea cînd stăteam la mama, “inventam” că am ceva curs facultativ la facultate sîmbăta doar ca să scap de aspirator, şi cunosc şi alţi oameni care ar face orice, numai treburi casnice (tipic, puşi de nevastă) nu !!!

      (Citează)

  8. cu zapada de afara sigur nu gasesti loc de parcare decat daca ti-l faci….ajungi in casa pe la 23

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus