un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Anunțurile săptămânii 12 feb 2012

12 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Genius a lansat o cameră video specială pentru bicicliştii care vor să-şi înregistreze călătoriile şi traseele. Camera înregistrează şi coordonatele GPS şi apoi îţi poţi vedea ruta pe Google Maps. 47 de grame, card SD, microfon, alimentare cu 2 baterii AAA. Ar trebui să se găsească şi la noi în magazine la preţul de 470 de lei.

IKEA România a fost pe locul 29 între cele 300 de magazine din lume la strâns bani pentru copii/UNICEF. S-au strâns 56.405 euro prin vânzarea a 51.763 jucării de pluș şi 4.642 meniuri de copii în restaurant. Alte detalii pe site-ul UNICEF.

Rezultatele Vodafone pe Trimestrul 3 2011-2012 (încheiat la 31 dec 2011) arătă o creÅŸtere a numărului de clienÅ£i pe Internetul mobil (nu mă mir, având în vedere lansările iPhone 4S ÅŸi Galaxy Nexus din acea perioadă), o creÅŸtere a veniturilor cu Internetul mobil ÅŸi o creÅŸtere a venitului mediu pe “cap de client”, care este acum de 7,3 euro.

Totuşi, un pic alarmante sunt două cifre: numărul de clienţi a scăzut cu 3,1% faţă de trimestru anterior, dar Vodafone atribuie asta deconectării cartelelor inactive din sistem, ceea ce pare verosimil având în vedere că numărul de clienţi poate fi uşor umflat în cifre pur şi simplu dând gratis cartele prepay şi apoi punându-le la socoteală în rezultate.

A doua cifră este cea referitoare la creÅŸterea venitului trimestrial înregistrat din Internet mobil. Citez din comunicat: “CreÅŸtere semnificativă la numărul de clienÅ£i de Internet pe mobil: 77% mai mult clienÅ£i faţă de trimestrul anterior ÅŸi 75% mai mulÅ£i faţă de aceeaÅŸi perioadă a anului trecut“. Deci T3/2011 a avut cu 77% mai mulÅ£i clienÅ£i decât T2/2011. T3/2011 a avut cu 75% mai mulÅ£i clienÅ£i decât T3/2010. Cât a fost atunci creÅŸterea de la T3/2010 la T2/2011? Ca la o primă vedere pare să fi fost o scădere între aceste date.

Ori am primit eu comunicatul fără vreo virgulă în text ori nu mai înţeleg algebră ori e vorba nu de variaţia numărului de clienţi exprimată procentual, ci de variaţia creşterii acestora. De exemplu e posibil ca în T2 numărul de clienţi să fi crescut cu 10.000, iar în T3 cu 17.700, ceea ce înseamnă ca variaţia (delta, creşterea) a fost cu 77% mai mare, dar numărul de clienţi poate a crescut de la 1.010.000 la 1.027.700, ceea ce procentual înseamnă că ai doar cu vreo 2% mai mulţi în acest caz.

IGPR şi Business Software Alliance au anunţat câteva date despre campaniile de combatere a pirateriei pe care le desfăşoară împreună. Au oferit consultanță, au făcut verificări, au dat şi amenzi (10.000 euro plus 8.000 lei fiind cea mai mare, iar alţi doi administratori de firme au fost condamnaţi la 6 luni cu executare şi respectiv 3 ani şi 6 luni pentru distribuire de software piratat). Sunt multe detalii de aflat şi cifre de văzut, aşa că citiţi singuri comunicatul PDF.

Tot Vodafone a prelungit termenul de plată a facturilor pentru cei aflaţi în sate înzăpezite şi a donat bani către Crucea Roşie.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus