un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Planuri pentru 2012?

5 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

Nu mă refer la “rezoluţii”, acelea mereu sunt nişte chestii de forma “voi fi mai bun, voi face sport, voi face sex” şi de care de obicei nu te ţii niciodată. Probabil că din acest motiv fiecare îşi propune unele foarte simplu de îndeplinit, ca să existe totuşi acea mulţumire că ceva-ceva tot am realizat în noul an, şi altele ce reprezintă o idealizare a ceea ce am vrea să fim sau să facem, pentru că la început de an e bine să fii optimist.

Pe mine mă interesează dacă aveţi ceva concret plănuit pentru 2012. Ceva deja bătut în cuie şi 90-100% sigur, dar care acum, pentru că ați rupt ultima foaie din calendarul 2011 şi sub ea era una cu 2012, v-aţi dat seama dintr-o dată că acesta este “marele an” (şi chiar e mare, fiind bisect) şi că a sosit vremea să o faceţi.

Vă căsătoriţi în 2012? Terminaţi facultatea? Se naşte al doilea copil? E anul în care sigur veţi merge în Noua Zeelandă sau o altă ţară? Vă mutaţi în alt oraş? Ce anume aveţi plănuit clar?

Sau dimpotrivă, nu aveţi nici un plan clar conturat, nimic de mare importanţă bătut deja în cuie, ci se anunţă doar un alt an în care veţi merge la muncă sau la şcoală, veţi avea un concediu, probabil în Bulgaria sau Grecia şi poate veţi cumpăra o tabletă, dacă vor fi bani?

Eu am intrat în 2012 cumva pe fugă. Am lucrat pe 29 decembrie până seara, apoi a doua zi m-am urcat în maşină şi am plecat spre Rucăr, fără a avea timp să verific altceva decât că roțile sunt umflate (noroc că un Ford Mondeo merge mereu bine). Acolo am fost cumva prins între mese şi somn, a venit anul nou, a trecut anul nou, înapoi în Bucureşti, hai înapoi la muncă… În concluzie eu nu am nici un plan, acum realizez asta. E anul în care nici măcar nu pot spune “mă voi duce la muncă şi în concediu” pentru că nici măcar asta nu ştiu dacă o voi face. S-ar părea că este scena perfectă pentru un “carpe diem” de calitate, dar eu cred în grafice Gantt și planuri concrete.

În plus, nu cred că există acel concept de “carpe diem” pe care-l visează lumea, când trăieşti ca în filmele de aventuri ce încep cu cineva prins din întâmplare într-o situaţie periculoasă care-l poartă într-o mare aventură sau cu cineva care zice “fuck it all, de mâine plec în jurul lumii” şi trăieşte extraordinar şi cunoaşte persoane minunate în timp ce se bucură de apusuri incredibile de soare în cine ştie ce colţ exotic al lumii. Eu cred, din contră, că astfel de lucruri se pot obţine doar plănuind din timp şi având totul gata pentru a trece peste anumite limitări şi bariere ale societăţii moderne.

    27 comentarii

  1. Eu am planuri serioase pentru 2012:
    – vreau sa invat cakePHP cat mai repede
    – sa-mi imbunatatesc stilul de programare
    – sa-mi maresc rate-urile cu 60%(deja am facut-o cu 30%)
    – sa fac mai multa miscare si sa mananc mai sanatos

      (Citează)

    • @AdrianMaftei: eu Photoshop pentru retusarea fotografiilor, deja mi-am cumparat o carte si este bine scrisa, in sfarsit aflu ce fac uneltele si toate chichitele lor, scurtaturi, secrete, din astea.

      @Cabo: bravo, in ce zona te duci?

      @Andreea: ce master faci? Dupa program pare unul la ASE.

        (Citează)

  2. Si eu am planuri serioase. Doresc sa emigrez in Canada. In 2011 mi-am depus primul dosar cu acte iar 2012 este anul decisiv: trebuie sa iau interviul pentru CSQ (viza)undeva in primavara.

    Daca il iau, 2013 va fi probabil cel mai asteptat an de catre mine. Un nou start, o noua tara. De abia astept!

      (Citează)

  3. Credeam ca sunt singura dezorientata (sau poate chiar sunt). Singurele planuri care se ivesc tin mai mult de profesie: sa fiu mai buna la jobul pe care il am, sa nu mai abandonez scrisul si blogul, sa imi gasesc inca ceva de facut pe langa cele 2 joburi si master. Chestii normale. :)
    Pe langa toate astea, as vrea sa tin legatura mai mult cu prietenii, sa ies mai mult, sa vad mai mult, sa vorbesc mai mult. As dori mai mult echilibru in viata personala. Si o coperta pentru noul meu Kindle Touch :)

      (Citează)

  4. @Andreea: Wow, ai 2 joburi, master si totusi tu vrei sa iesi si mai mult cu prietenii? Unde mai pui ca mai ai si timp de citit, ca doar de aia ai Kindle.. Da.. succes :p

      (Citează)

  5. @Cip: ti se pare de domeniul fantasticului? Sau nu inteleg eu ironiile tale fine? :) Da, am 2 joburi, la unul lucrez de la 9 la 18, in pauza imi fac planul pentru jobul la care lucrez de acasa, cand ajung acasa, fac ce e pe lista, verific daca a aparut ceva in plus, apoi ies, citesc pe noul meu Kindle, etc. Dimineata cand ma trezesc, iarasi verific daca mai e ceva de facut acolo, daca e, fac – ca de aia ma trezesc la 6 dimineata. La master ma duc de la 6 la 8, si asta nu zilnic. Si tot imi mai raman vreo 3-4 ore in care as putea sa mai fac ceva, daca ar fi sa lucrez zilnic, sau in weekend, daca e nevoie de efort sustinut.

      (Citează)

  6. Pana in martie o certificare Cisco sa nu imi expire CCNA.
    3 certificari microsoft pana in noiembrie.
    Pana in Septembrie sa strang bani si sa ma apuc de renovat, schimbat acoperis, instalatie electrica, pus izolatie.
    Eventual sa ma insor =)).

      (Citează)

    • @enzo: pai cam greu sa planifici o insuratoare pentru acelasi an.

      @d3lict: ce certificare PMP? Unde o dai?

      @nashu: si nu cu aceeasi femeie, nu?

        (Citează)

  7. – Casatorie
    – Certificare PMP
    – inchis overdrafturi :D

      (Citează)

  8. 2 copii.

      (Citează)

  9. @nwradu: e un master la Poli, dar ne-am pus (aproape) toate orele in prima jumatate a semestrului (dupa 5 seara), am tras tare atunci, mers la scoala, invoit, mers la examene (am dat vreo 2 atunci), acum am doar de dus/prezentat proiecte. Se poate, daca vrei. Mai am un semestru si termin si cu ei. :)

      (Citează)

    • Eu am facut Electronica, dar masterul la Ase. La momentul respectiv nu aveam vreo dovada ca ma ajuta Politehnica, asa ca am zis sa incerc si altceva. Tu ce studiezi?

        (Citează)

  10. @nwradu: contrar opiniei generale, te poti casatori “instant”. Am o colega de serviciu care nici macar rochia nu si-a luat-o, dar deja stie ca pe 2 iunie o s-o cheme Lupu :)

      (Citează)

  11. Am facut inginerie chimica, si pentru ca industrie/productie nu mai este, m-am bagat pe protectia consumatorului si controlul calitatii. M-a ajutat, jobul ala din cartea de munca e pe domeniu :)

      (Citează)

  12. @nwradu: Aterizarea si punerea pe picioare o fac in Toronto. Peste cativa ani sunt sigur ca voi vrea ceva mai linistit ca Winnipeg de exemplu. Sa ajung acolo prima data e cel mai important.

      (Citează)

  13. Doctoratul pe repede-inainte, pana nu schimba nemtii legislatia si dureaza mai mult de 1 an.

      (Citează)

  14. Anu asta cica ma insor , doamne ajuta !

      (Citează)

  15. Pana in vara emigrare in Canada si o noua viata (Montreal).

    @Mr. Cabo – csq si Toronto?

      (Citează)

  16. Dupa ce am “tras” tare pana acum la ce job-uri am avut, chiar daca sunt relativ tânăr, neașteptat au dat peste mine anumite “belele”.
    In 2011 am decis că trebuie să aduc schimbări, chiar radicale pentru a avea o viață cât mai lungă.
    Astfel:
    – (2011) aleasa a zis DA și ne-am căsătorit repede (civil) – după 1 lună. !!! Aviz amatorilor și amatoarelor, ca să te căsătorești ai nevoie de minim 10 zile; timp în care se fac verificări și cineva poate aduce obiecțiuni.
    – (2011) am decis să închid conturile cu angajatorul iar din 2012 sunt în sfârșit “liber de contract”.

    Pentru 2012 am în plan și am început să:
    – îmi văd de fizic, și să mai elimin din “balast” într-o manieră cât mai sănătoasă. ==> schimbarea regimului alimentar și sport.
    – definitivez planningul pt nuntă/party. (e alegerea ei și o susțin)
    – un nou job;
    – ceva certificări M$ ce le-am abandonat de multă vreme; Poate și ceva CISCO.
    – poate și un blog, că demult cochetez cu ideea dar îmi lipsea timpul cu desăvărșire.

      (Citează)

  17. @radu – pai e cam timpul sa ma asez si eu la casea mea , sa fie suficienti 27 de ani de copilarie ?:)

      (Citează)

  18. @blogulubogdan: da, pentru ca se poate si pentru ca nu as fi primul. Worst case scenario aterizare in Montreal si pe urma directia Toronto :)

      (Citează)

  19. 1. sa imi termin toate proiectele in curs (multe)
    2. sa incep sa imi planuiesc calatoria in jurul lumii, programata (pentru moment) pentru sfarsit 2012, incept 2013.
    3. sa incep demersurile pentru a doua cetatenie (franceza)

      (Citează)

  20. pai unul relativ clasic, India, Vietnam, Cambodgia, Indonesia, Thailanda, etc, ocolesc China, am fost de 2 ori, Japonia.. apoi catre America de Sud, Peru, Chile, Argentina, eventual Brazilia si apoi poate Groenlanda…apoi acasa.

    mai e mult pana la a fi sigur de totul, trebuie negociat cu “partenera” :)

      (Citează)

  21. prea mare, prea scumpa si nu prea ma intereseaza in acest moment. alta data. oricum, daca reusesc sa fac macar jumate din ce am scris mai sus sunt multumit :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus