un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Orange și plata prin SMS a metroului

29 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Orange a introdus plată prin SMS a călătoriilor cu metroul. Preţul unui călătorii plătită astfel este de 0,5 euro plus TVA, adică mai mult decât dacă ai cumpăra cartelă, dar metoda este bună pentru momentele când nu ai bani la tine şi tehnologia este de apreciat. Dacă iei 10 călătorii prin SMS, costă 2,2 euro plus TVA, ceea ce e un tarif bunicel.

Detalii puteţi citi pe Hotnews, unde se explică bine cum trebuie sunat la 1700, cum funcţionează şi în ce staţii.

Partea la care sunt nelămurit este următoarea:

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.

Apropii telefonul de un aparat? Emite tonuri? WTF is this? Eu nu sunt abonat Orange, aşa că rog pe cine are posibilitatea să ne spună cum funcţionează sistemul şi dacă apar probleme. La o primă vedere, nu-mi este foarte clar cum apropii telefonul, cum trebuie să te sincronizezi astfel încât să nu-i încurci pe alţii şi ce faci dacă aparatul nu recunoaşte sunetele respective.

    7 comentarii

  1. Nu-i implementat de UTI?

      (Citează)

  2. Dar daca inregistrezi tonul acela care se aude la receptor, il salvezi in telefon si apoi de fiecare data cand vrei sa treci dai play la acelasi ton salvat initial?

      (Citează)

  3. De ce nu memorezi codul de incarcare de la cartela Orange sa iti incarci cartela la nesfarsit?

      (Citează)

  4. vrei sa spui sa inregistrezi acel semnal? probabil aparatul face si el un “piu piu piu” inapoi. altfel tu esti un geniu si ei vor lua teapa de acum incolo.

      (Citează)

  5. Sistemul este destul de simplu. L-am testat astăzi si am fost plăcut surprins ca a mers din prima :)

    Regula e destul de simpla, dai un SMS la 1700 daca esti in orange si scrii una din următoarele variante: 1c, 2c sau 10c pentru 1, 2, respectiv 10 călătorii.

    Dupa SMS am primit confirmarea cu numărul de călătorii si apoi am sunat la 1700, moment in care a început sa se audă un sunet cum erau cele de vechile modemuri cu care te conectai la net acum ceva ani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus