un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Metro vinde si online

20 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Iată o ştire care m-a suprins: Metro Cash & Carry vinde acum şi online prin serviciul Metro Office Direct. Articolul de pe money.ro spune că preţurile şi promoţiile sunt identice cu cele din magazin, iar livrarea este gratuită. Serviciul este disponibil doar persoanelor juridice care au card Metro.

Spun că m-a surprins pentru că mi se pare că Metro este cel mai anacronic magazin de volum din România. Eu nu înţeleg de ce insistă pe acele legitimaţii de client în loc să deschidă larg porţile tuturor celor care vor să cumpere ceva, chiar şi dacă o fac o singură dată. Banii sunt tot bani, de ce nu-i vor pe ai oricui?

Accept sistemul en-gros. Ştiu că dacă merg la Metro nu pot cumpăra o sticlă de apă, ci trebuie să iau un întreb bax, nu pot să iau o ciocolată, ci trebuie să iau minim 4. Sunt ok cu asta, înțeleg și cui se adresează magazinul (buticarilor). Dar trebuie să am şi card. Iar dacă nu am, trebuie să cer unul temporar şi să umblu între ghişee cu el. De ce? Preferă să aibă doar clienţi persoane juridice? Asta nu poate fi adevărat, având în vedere că în majoritatea timpului la casă aud că se solicită factură pe persoană fizică.

Şi care-i faza cu limita de minim 10 lei cumpărături? Oricum nu găseşti ceva mai ieftin de atât în magazin. Chiar şi la deschiderea Metro în România, prin 1996, tot nu era o mare sumă. De ce mai există?

via money.ro, care nu dă un link la site-ul Metro Office Direct.

    4 comentarii

  1. “livrarea este gratuită” are undeva un asterisk, care indica: *pana in data de 31 ianuarie 2012

    Nici eu nu prea înțeleg de ce nu deschid porțile larg. Poate pentru a evita îmbulzeala tipică și desfacerea ambalajelor…
    Acum câțiva ani buni, am fost in Metro in Germania. Vreau să spun că și acolo se vindea DOAR la pers. juridice. Magazinele astea de la noi erau atunci super organizate și aveau diversitate. La ei era totul mai compact și de exemplu băuturile carbogazoase se vindeau la palet (standard).

    în RO, mie îmi place că magazinele METRO sunt mai aerisite decât altele iar lumea mi se pare că e mai educată și nu dau de “mexicani” locali. Serviciul lor online nu l-am încercat

      (Citează)

  2. Ii obliga legea sa aiba acel sistem de carduri. Pe ei si pe toti cei in sistem cash&carry (selgros de ex). N-o fac de placere.

      (Citează)

  3. Parca limita minima era 100 de lei, nu 10.

      (Citează)

  4. E 10 lei limita minima.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus