un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Povești de la proteste

19 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Adunate de la lume care stă în zona Unirii…

Când a fost bătaia mare de la Unirii, treceau camioane de-ale Jandarmeriei prin Piaţa Unirii şi toţi protestatarii aruncau în ele cu pietre. Zgomotul pietrelor care lovesc tabla groasă a maşinilor este ca tirul unei mitraliere.

Problema este că unii protestatari aruncau prea târziu sau nu ţinteau bine, aşa că ratau maşina. Ajungea piatra prea târziu şi în traiectoria ei nu mai găsea camionul. Iar cum protestatari erau şi de o parte şi de alta a drumului, mulţi dădeau de fapt cu pietre unii în alţii şi plecau loviţi de cataroaie de la focul încrucișat.

La un moment dat protestatarii au intrat în shaormăria de lângă Cocor (Shaorma Unirii cred că se numeşte) şi au vrut să fure shaorma. Angajatul care împachetează shaorma le-a arătat că nu mai are, nu are ce să le dea, aşa că l-au lăsat în pace.

Totuşi, mă întreb ce anume ar fi putut face cu un sul din acela de carne. Îl mâncau pe tot? Îl ducea cineva acasă şi mânca 2 ani din el? Nu cred, că se strică rapid. Cum îl cari? Te umpli pe haine de grăsime. Nu e ușor să furi shaorma.

A doua zi, luni seara, iarăşi erau nişte mişcări pe lângă Unirii. Îi prind jandarmii pe unii dubioşi că n-au acte la ei şi pac, nişte bulane pe spate, îi pun la pământ, nişte picioare în gură, “cum să nu ai acte mă!?!”.

Apar nişte reporteri TV cu camere video. La următorii protestatari care trec prin zonă, jandarmii erau deja în modul “bună seara, actele dumneavoastră vă rog, ne puteţi arăta buletinelele?”

    7 comentarii

  1. Ala care a vrut sa ia sulul cu shaorma poate avea familie mare si o terminau pana a doua zi. Dar aia care au furat 4 semafoare, ce fac cu ele? Cui ii vinzi un semafor? Mergi cu ele in targ la vitan? Le pui pe okazii? Se alimenteaza de la priza? Poti agata femei daca ai un semafor in casa? Atatea intrebari….

      (Citează)

  2. Cum bănuiam, revoluție făcută de-a-mboulea. Yai!

      (Citează)

  3. Stii ca circula o vorba: sa nu pleci de nicaieri cu mana goala (o furculita, un pahar, un servetel, un semafor, etc…)

      (Citează)

  4. Aia cu jandarmi si cartile de identitate nu e funny daca ti se intampla tie.

    Nu era mai demult o prevedere care spunea ca pe o raza de 1km poti sa umblii fara acte la tine ?

      (Citează)

  5. Shaorma era in pentru Arafat, sa se simta si el acasa… App stiam ca se zice “pulan”!

      (Citează)

  6. Uite aici sunt informatii utile pentru cei care au probleme cu jandarmii: http://www.tacere.ro/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus